Puslapiai

2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Esu persona non grata pas Burgį


 Vakar tapau persona non grata pas poną Burgį. http://burgis.lt/vel-apie-zmones
Suprantama, man tai jokia naujiena. Ne pirmas kartas, o ir ne paskutinis.

Bronislovas Burgis yra žinomas Lietuvos pedagogas, Direktorius. Asmeniškai man rūpėjo kaip mūsų geriausi pedagogai mąsto, kaip jie priima pasaulį. Nusivyliau. Tai, vis tik yra totalitarinės visuomenės pedagogai. Kol kas jie reikalingi. Nes tokia yra mūsų visuomenė.
Viltis yra nes mano reitingai nėra vien tik neigiami. Burgio bloge yra įstatyta gan gera komentarų vertinimo sistema. Pataikiau į skaudžiausias mūsų pedagogikos vietas. Ar tą mato mūsų dabartiniai pedagogai? Nežinau.

Artimiausiu metu vis tik aprašysiu savo universitetus, supažindinsiu su dabartiniais universitetais.
Tikiuosi, kad bus įdomu

2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Mylėk save


TAVO KŪNAS SAKO: "MYLĖK SAVE!"

Lise Bourbeau

TURINYS

Įvadas......................................................................................................................
Papildomi negalavimų ir ligų, aprašytų šioje knygoje, paaiškinimai.....................
Metafizinė negalavimų ir ligų reikšmė, pateikta abėcėlės tvarka...........................
Norėdamas išsiaiškinti fizinės problemos priežastį, užduok sau šiuos klausimus:...
Išvada.......................................................................................................................
Keletas minčių iš mano ankstesnių knygų...................
Rekomenduojama literatūra.............................
Rodyklė.....................................knygos pabaigoje


„To, kuris trokšta sveikatos, pirmiausia pasiteiraukime, ar jis pasiruošęs panaikinti ligos priežastis. Tik tuomet galima jam padėti.„
Hipokratas (medicinos tėvas)

ĮVADAS

Po penkiolikos metų tyrinėjimų ir įvairiausių bandymų metafizikos srityje aš ryžausi šia tema parašyti naują knygą.
Kodėl aš vartoju terminą metafizika, o ne psichosomatika?
Somatika reiškia tai, kas susiję su fiziniu kūnu,o psicho – tai, kas susiję su siela. Net tradicinė medicina dabar pripažįsta, jog 75% ligų yra psichosomatinio pobūdžio, t.y. fizinio negalavimo priežastis glūdi emociniame ar mentaliniame lygmenyje. Tačiau paprastai į terminą psichosomatinis reaguojama neigiamai. Dauguma žmonių jaučiasi įžeisti išgirdę, jog jų liga yra psichosomatinė, tarsi tai būtų tariama, nenormali ar proto liga, ir jie atsisako į ją pažvelgti išeidami už fizinio lygmens ribų.
Todėl aš renkuosi metafizinį požiūrį į negalavimus ir ligas, o tai reiškia, jog pažvelgsiu į tai, kas vyksta anapus fizinio plano.
Kaip ir kiekvienas iš mūsų aš nuolat mokausi, keičiuosi, ir man atsiveria nauji dalykai. Kuo daugiau mokau kitus, tuo daugiau mokausi pati. Tai, ką atradau per šiuos penkiolika mokymo metų, pasirodė taip įdomu, jog nusprendžiau savo įgytomis žiniomis pasidalinti ir su jumis.
Ši knyga yra tarsi žinynas, leidžiantis kiekvienam sergančiajam paprastai ir greitai surasti tikrąją savo negalavimų ir ligų priežastį.
Kreipdamasis į mus per ligą, kūnas nori padėti mums suvokti, jog mąstome klaidingai. Taip elgdamiesi, nors ir nesąmoningai, kenkiame sau, o pasirodęs negalavimas mus perspėja, jog pribrendo laikas keisti savo žalingą mąstymą ar įsitikinimus, nes mes jau pasiekėme fizinių, emocinių ir protinių jėgų ribas.
Pastebėsi, jog kaip ir ankstesnėse savo knygose aš kreipiuosi į tave tu. Šitaip bus paprasčiau identifikuoti savo atvejį, ieškant informacijos apie savo negalavimą ar ligą.
Jei apie metafiziką girdi kalbant pirmą kartą, galbūt šis metodas tau pasirodys pernelyg paprastas. Kaip ir daugeliui žmonių, pirmą kartą susidūrusių su nauja tema, norėsis paklausti: „Iš kur šios žinios? Kaip aš galiu tikėti tuo, kas rašoma šioje knygoje?“ Tokia reakcija visai suprantama, todėl patariu netikėti tuo, ką pirmą kartą perskaitysi savo akimis. Tačiau neatmesk nieko. Tu gali rinktis tarpinį variantą: t. y. skaityti atvira širdimi ir pasakyti sau: „Ar tai, ką aš skaitau, gali būti man kažkuo naudinga?“ Kol šiuolaikinė medicina dar nebuvo taip įsiviešpatavusi, metafizika turėjo tvirtas pozicijas. Atsiradus psichoanalizei, šis mokslas daug ką pakeitė. Pats Sigmund Freud sakė, jog kūnas ir siela gali sąveikauti, o jo mokinys Carl Jung tvirtino: „Kaip sąmonė ir pasąmonė nuolat sąveikauja, taip ir kūnas su siela nuolat veikia vienas kitą“. Šiems teiginiams daugiau nei penkiasdešimt metų. Nuo to laiko tokie tyrinėtojai kaip Wilhelm Reich, Pierrakos, Fritz Pearls, Louise Hay ir kiti daug prisidėjo prie metafizikos populiarinimo.
Deja, tradicinė medicina (ir net kai kurios vadinamosios „natūraliosios“ medicinos sritys) yra įsitikinusi, jog liga yra kliūtis į žmogaus laimę. Ji kovoja su liga. Pašalinti simptomą, nesistengiant surasti gilesnės (neorganinės kilmės) priežasties, yra tas pats kaip užgesinti raudoną lemputę, užsidegusią automobilio prietaisų skydelyje. Taip elgdamasis ir nesistengdamas suprasti, kodėl užsidegė raudona šviesa, žmogus prisišaukia dar didesnę bėdą.
Laimei, aš supratau, jog liga yra veikiau dovana, leidžianti subalansuoti mūsų BŪTĮ. Iš tiesų ne fizinis kūnas yra ligų priežastis. Vienas jis nieko negali. Gyvybė, kuri jį palaiko, kyla iš sielos, iš proto galių. Kūnas yra paprasčiausias atspindys to, kas vyksta mūsų viduje. Sergantis kūnas stengiasi surasti pusiausvyrą, nes natūrali kūno būsena yra gera sveikata. Tai būdinga ir emociniam bei mentaliniam kūnams.
Laikydamasis tokio požiūrio tu nieko neprarasi, bet sugebėsi suvokti savo ligos priežastį ar surasti reikiamą sprendimą. Perspėju, jog tavasis ego gali priešintis šiam sprendimui, nes teks permąstyti ir galbūt pakeisti savo įsitikinimų sistemą. Todėl norėčiau pakalbėti apie ego.
KAS YRA EGO? Tai tavo atminties sistema, kuri, bėgant metams, tampa pernelyg svarbi ir tokia galinga, jog užvaldo tavo individualybę. Paaiškinsiu smulkiau. Vieno ar kito įvykio suvokimas buvo užregistruotas tavo atmintyje. Jeigu tai buvo laimingas nuotykis ar sunkus išgyvenimas, tu nusprendei, jog nereikia jo pamiršti. Taigi padarei išvadą, kuri tapo įsitikinimu, apsaugančiu tave nuo kančios, jei tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar padedančiu įvykiui pasikartoti, jei jis teikė džiaugsmą.
Šie prisiminimai tapo asmenybėmis tavyje, turinčiomis savo valią. Jos minta tavo energija kiekvieną kartą, kai tu jomis vadovaujiesi gyvenime. Tai tarsi žmogučiai, sugebantys kalbėti su tavimi. Savo viduje tu girdi daugybę balsų. Tačiau svarbu prisiminti, jog kai tikėjai kuo nors, tau atrodė, kad elgiesi teisingai, ir šis tikėjimas buvo tarsi kelias į laimę. Deja, didžioji dauguma šių nuo vaikystės susikaupusių įsitikinimų tau nebėra naudingi. Gal vienas kitas, bet ne dauguma.
Pavyzdžiui, mažas berniukas, kuriam sunkiai sekėsi išmokti taisyklingai skaityti, girdėjo savo tėvus ar mokytoją sakančius: „Tu niekam tikęs, esi pernelyg išsiblaškęs. Tu niekada nieko gera nepasieksi gyvenime“. Natūralu, jog vaikas dėl to kentėjo ir nusprendė tuo tikėti visą savo gyvenimą. Kiekvieną kartą, kai jis norės ko nors išmokti ar imtis naujos veiklos, balselis jo galvoje jam primins, jog jis niekam tikęs. Šis įsitikinimas tarsi apsaugo jį nuo kančios ir mėgina sutrukdyti imtis bet ko, kas tai bebūtų.
Taigi šis berniukas ir suaugęs darys viską, kad nepasijustų esąs niekam tikęs. Toks įsitikinimas bus jo ego dalis ir nuolat jam pateiks įvairių pasiteisinimų, kodėl jis nieko nesiima: „Manęs tai nedomina“, „Aš persigalvojau“, „Dar tam neatėjo tinkamas laikas“ ir t. t. Akivaizdu, jog toks jau suaugusio berniuko mąstymas tampa jam žalingas.
Ego yra sudarytas iš šimtų tokių įsitikinimų, ir jeigu to neįsisąmoninsime, jie trukdys mums realizuoti troškimus, leidžiančius pasireikšti mūsų ESYBEI.
Štai pagrindinė mūsų negalavimų ir ligų priežastis: PERNELYG DIDELĖ EGO GALIA. Iš tikrųjų, kai leidžiame ego vadovauti mūsų gyvenimui ir šis trukdo būti tuo, kuo norime būti, daugelis mūsų troškimų yra blokuojami, o tai, savo ruožtu, užblokuoja tą kūno dalį, kuri būtų reikalinga šiems troškimams įgyvendinti.
Štai tikras atvejis: Pas mane atvyko jauna moteris su stipriu dešinės rankos sausgyslių uždegimu. Paklausiau jos, ką ši liga jai trukdo daryti. Ji atsakė, jog tai trukdo žaisti tenisą. Ji galėjo sakyti, kad tai trukdo paimti vaiką ant rankų ar užsiimti namų ruoša. (Kai pavyksta nustatyti, ką tai mums trukdo daryti fiziniame plane, lengviau rasti tikrąją ligos priežastį.) Iš moters atsakymo aš tuoj pat supratau, jog yra kažkoks įsitikinimas, trukdantis žaisti tenisą. Paklausiau, koks buvo jos ketinimas ar noras, pradedant žaisti tenisą. Moteris atsakė, jog tai buvo proga prasiblaškyti, nes, gyvendama su vyru verslininku ir dviem vaikais, ji per daug rimtai žiūrėjo į gyvenimą.
Ji papasakojo, jog kitos trys moterys iš teniso klubo įkalbėjo ją prisijungti prie jų ir kartą per savaitę žaisti poromis vienoms prieš kitas. Žaidimas, turėjęs tapti pramoga, tapo rimtomis varžybomis. Jai padarius klaidą, jos partnerė pastebėdavo, jog derėtų žaisti geriau. Sausgyslių uždegimas padėjo jai suvokti, kad iki šiol niekada nedrįso pakovoti už save iš baimės, jog gali kažkam nepatikti. Įsitikinimas, kad gyventi reikia rimtai, net žaidžiant jai trukdė atsipalaiduoti. Moteris prisiminė, kad ir jos motina, kuri buvo jai labai griežta, taip pat žiūrėjo į gyvenimą. Visuomet būdavo tiek darbų, kad laiko žaisti nelikdavo.
Svarbu įsisąmoninti, kad ši liga ją vertė ne liautis žaidus, bet PAKEISTI SAVO POŽIŪRĮ į žaidimą. Dažnai žmonės mano, kad skausmas yra ženklas, jog reikia kažką daryti ar nedaryti. Ši moteris galėjo pamanyti: „Jeigu man šitaip skauda ranką, galbūt ji nori man pasakyti, kad geriau nebežaisti teniso“. DĖMESIO! Tokios mintys tėra ego išdaigos. Kodėl? TODĖL, KAD EGO YRA ĮSITIKINĘS, JOG TAI, KUO JIS TIKI, YRA TAU GERIAUSIA.
Prašau, būk atidus, kai tau tavo negalavimas ar liga atrodo grynai fizinio pobūdžio. Štai keletas pavyzdžių:
- liga, kurią sukelia vitaminų trūkumas ir kuri, pradėjus vartoti vitaminus, praeina;
- žmogus krenta ir susilaužo ranką;
- žmogus persivalgo šokolado, ir sutrinka virškinimas;
- žmogus dėl intensyvios fizinės veiklos dar daug dienų jaučia raumenų skausmus.

Labai norėtųsi galvoti, kad priežastis yra grynai fizinio pobūdžio. Kadangi fizinis, emocinis ir mentalinis žmogaus kūnai yra neatskiriami, patariu tau eilinį kartą nepasiduoti ego įtakai, kuris nori, jog tu būtinai apkaltintum išorinį faktorių. Kartoju, kad priežastis, kodėl ego atsisako prisiimti atsakomybę dėl ligų, yra toks įsitikinimas (ego dalis) nelaimingo atsitikimo ar sutrikusio virškinimo ir t. t. atveju, kuris mums atrodo visada teisingas.
Atmink, jog ego negali vadovauti žmogaus gyvenimui. Jis nesugeba žinoti, kokie yra tikrieji žmogaus poreikiai, kadangi remiasi tik praeities prisiminimais. Ego tėra protinės veiklos kūrinys.
Ego turi savo valią, bet tampa tavo šeimininku tik tuomet, kai leidiesi vadovaujamas savo įsitikinimų. Ši tema išsamiai aiškinama kitose mano knygose.
Kadangi visi žmonės turi ego, tai patvirtina mano įsitikinimus, jog visos be išimties ligos susijusios su mūsų emociniu ir mentaliniu kūnu.
Manyti, kad negalavimai ir ligos yra tik fizinio pobūdžio, kaip žaizda dėl nelaimingo atsitikimo, nevirškinimas ar danties skausmas ir t. t., būtų tolygu atskirti asmenybę nuo kitų dviejų kūnų. Mūsų materialus apvalkalas sudarytas iš trijų kūnų ir mes negalime jų atskirti, kokia tai bebūtų veikla. Kaip pavyzdį įsivaizduokime žmogų, kuris ką nors mąsto ir jaučia, ir jo fizinis kūnas į tai automatiškai reaguoja. Pavyzdžiui, išsigandus ar susijaudinus ima smarkiai plakti širdis, ir tai sukelia ne vien fizinės priežastys.
Dažniausios ligų priežastys yra neigiamos mintys ir emocijos, kaltės jausmas, troškimas atkreipti dėmesį ar pasinaudoti liga, siekiant išvengti nemalonios situacijos. Yra nemažai lengvatikių žmonių, kuriuos dažnai kamuoja ligos dėl visuomenėje vyraujančių įsitikinimų, pavyzdžiui, kad skersvėjis sukelia slogą. Tokie žmonės gali lengvai pasigauti užkrečiamą ligą.
Kaip teigia šios knygos pavadinimas, kiekvienas negalavimas moko mylėti save. Kodėl? O todėl, kad, kai mylime save, leidžiame, kad mūsų gyvenimui vadovautų širdis, o ne ego.
Mylėti save reiškia suteikti sau teisę išgyventi įvairius patyrimus ir mylėti kitus, leidžiant ir jiems įgyti savąją patirtį.
Tai reiškia suteikti sau teisę būti žmogumi su savo baimėmis, įsitikinimais, ribotumu, jėga, silpnybėmis, troškimais ir siekiais; pagaliau suteikti teisę sau būti TUO, KAS ESI DABAR. Tu neturi savęs teisti, neturi galvoti apie tai, kas gerai ir kas blogai, kas teisinga ir kas neteisinga. Tiesiog gyvenk dabartimi ir žinok, jog kiekvienas tavo sprendimas turės pasekmes, malonias arba nelabai.
Štai kodėl ši knyga yra puiki priemonė sugrįžti į natūralią savo kūno būseną, t. y. puikios sveikatos, laimės, meilės ir harmonijos būseną. Kai tik suvoksi, jog tavo mąstymas sukuria fizinę problemą, turi pereiti į kitą etapą – besąlygiškai priimk save tokį, koks tu esi, ir dirbk su savo mintimis tol, kol pasieksi būtinų pasikeitimų. Tau padės papildomi klausimai, pateikiami šios knygos pabaigoje.
Tavo fiziniam kūnui bus malonu prisitaikyti prie šios transformacijos. Atmink, kad fizinis kūnas tėra atspindys to, kas vyksta tavo viduje. Dažnai girdžiu savo klientus sakančius, kad jie nesupranta, kodėl liga ar negalavimas nepraeina po to, kai jie suprato, ką kūnas jiems norėjo pasakyti. Nepakanka suprasti, priimti išorinę situaciją ar kitą žmogų. SVARBIAUSIA PRIIMTI SAVE PATĮ, T. Y. ATLEISTI SAU. Tai išsamiai paaiškinta šios knygos pabaigoje.
Beje, turiu priminti, jog suprasti, kad ligos priežastis esi tu pats, tai nereiškia, kad nereikia kreiptis į gydytoją. Kol tyrinėji save emociniame, mentaliniame ir dvasiniame lygmenyje, gydytojas gali padėti tau fiziškai. Iš tiesų tyrinėti savo vidų lengviau, kai nekamuoja fizinis skausmas.
Tikriausiai maloniai nustebsi sutikęs gydytoją, tikintį, jog žmogų sudaro ne tik fizinis kūnas, bet ir kiti, subtilieji, kūnai, stipriai veikiantys fizinį. Esu laiminga galėdama konstatuoti, kad skaičius gydytojų, kurie tiki, jog egzistuoja ryšys tarp kūno ir sielos, mūsų vakarų civilizacijoje sparčiai auga. Rytų šalių gydytojai visada tuo tikėjo. Yra nemažai gydytojų, rašiusių knygas apie metafizinį požiūrį į ligas.
Taip pat yra nemažai alternatyviosios medicinos gydytojų. Štai puiki proga pasireikšti tavo nuovokai ir galimybei rinktis. Pagaliau juk kalbame apie tavo kūną; tu atsakingas už jo priežiūrą ir gerą sveikatą.
Dabar belieka atverti širdį ir suvokti, jog metafizinis požiūris į negalavimą ar ligą yra dalis tų naujovių, kurias atnešė Vandenio eros energija (2000 metų energija) ir kurios palies visas sritis. Mes paliekame viešpatavusį mentalinį pasaulį ir pereiname į dvasingesnį pasaulį, kuriame ESYBĖ turi vėl atgauti savo pozicijas. Tiems, kurie atsisako priimti šį pasikeitimą, vis sunkiau seksis būti laimingiems, išsaugoti gerą sveikatą ir tinkamai nugyventi savąjį gyvenimą.

KAIP NAUDOTIS ŠIA KNYGA

1.Suradęs pagal abėcėlę savo ligos pavadinimą, perskaityk jos reikšmę.

2.Perskaitęs prisimink ar užsirašyk tai, kas tau atrodys svarbiausia.

3.Atidžiai perskaityk ir atsakyk į papildomus klausimus, pateikiamus knygos pabaigoje. Jie padės tau tiksliai nustatyti negalavimo priežastį.

4.Skaityk įdėmiai, įsigilink į išvadą – pačią svarbiausią knygos dalį, kuri pastūmės tave link dvasinės ir fizinės transformacijos, link geresnės savijautos.

5.Be to, būtinai rekomenduoju perskaityti papildomus negalavimų ir ligų paaiškinimus.


Knygą isigyti galite čia..

 Straipsnis kopijuotas iš: http://www.mijalba.com/knyga.php?knygosid=86&daugiau=daugiau

 Negalėjau neįdėti tokio straipsnio nes tai holistinio mąstymo  pagrindai.

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Žmonija nėščia

Kada bus gimdymas niekas nežino, nes niekas nežino kiek laiko reikės išnešioti naujam kūdikiui.

Iš ko sprendžiu, kad jau prasideda?

Pirmieji nėštumo požymiai moteriai dažnai pasireiškia pykinimu ir vėmimu. Kodėl tai vyksta? Organizmas visa kas nauja traktuoja kaip svetimkūnį ir nori atmesti. Reikalingas tam tikras laikas, kad būtų naujumas priimtas. Nu apie moteris aš daug nekalbėsiu, nes nieko nežinau.
Bet apie žmoniją pakalbėti galima. Neramumai Graikijoj, Amerikoj ir kitur rodo pirmus atmetimo požymius. Gimsta kažkas nauja. Kas dar neaišku, nes kelių dienų ar savaičių kūdikis paprastai neturi aiškaus pavidalo.

Kaip ir sakiau, ekonomika taip pat turės keistis. Ateis nauji santykiai. Kokie dar neaišku, bet ateis nes labai daug atmetimo.

Lietuviškame internete labai daug neaiškių neigiamų (atmetimo) komentarų.


TM taip pat daugeliui nauja ir neįprasta todėl atmetama.

Visa tai labai panašu į jauną merginą kuri dar nori lakstyti po šokius, linksmintis, gerti ir rūkyti, kadrinti bernelius, bet ji jau nėščia ir turi rūpintis nauja gyvybe.

Nu kaip, patiko mano samprotavimai? Vertinkit.

2011 m. spalio 18 d., antradienis

Į kur aš vedu?


 Kažkada buvo cunamis Indijos vandenyne. Visi gyviai pabėgo prieš ateinant bangai, o žmonės liko. Tame nėra nieko antgamtiško. Žmogus kaip ir gyvūnas turi šį gamtos pajautimą. Nes jis yra tobulesnis nei gyvūnai. Jis viską turi.
Savo laiku Grigorijaus Kurlovo klausiau; tai ką Dievas žiurkę myli labiau nei žmogų? Žiurkę kaip ir perspėja, o žmogaus ne?
Šiandien supratau, kad taip klausti buvo negalima, bet klausimas užduotas, o atsakymas pamažu braunasi.
Civilizuoto žmogaus problema yra per didelė koncentracija į proto lavinimą. Netgi nesveikas požiūris į tai. Net labai nesveikas. Protas vystomas, o kūnas pamirštamas.
Pasekmės žiaurios. Kai nejaučiamas savas kūnas tai per protą galima įkišti ką tik norima. Žmogus visiškai nejaučia kas jam naudinga, o kas žalinga.
Žmogus visiškai neturi vidinių atramos taškų, o tik išorinius. O kadangi išorinius teturi, tai juo galima labai puikiai manipuliuoti. O manipuliuotųjų pilni pakampiai. Tai ir masinės informacijos priemonės, reklama ir kiti socialiniai žaidimai. Sociumas užgožia maksimaliai visas žmogaus sritis.

Sakysim, kad ir baikos su Sauliumi Stoma. Nu vyras jis kaip vyras. Viskas ten su juo tvarkoje. Jei jaunom panom domisi, vadinasi viskas gerai. Bet mes žaidėm su jo sociumu. Mes žaidėm su jo socialiniu statusu. O tiksliau sociumas žaidžia su žmogumi. Čia tik banalus pavyzdys, bet taip vyksta visur. Sociumas pradeda diktuoti sąlygas žmogui. Jis jau seniai diktuoja.

Paskutiniu metu aš lyg ir apleidau blogą. Aš neapleidau, o neradau formos kaip išdėstyti savo naują kokybę. Aš lyg ir nerašau apie TM, o klaidžioju po visokius ten holistinius mąstymus ir t.t.

Pakalbėkim apie TM ir apie ekonomiką. Apie ką šiandien kalba ekonomistai? Kaip vystyti ekonomiką, kaip visiems duoti darbo kaip... dirbti... dirbti ir dirbti.
O dabar pasižiūrėkime iš šono ir atsakykime į kelis klausimus? Pasaulyje jau yra 1 milijardas automobilių. Kelių sistema Europoj ir kitame civilizuotame pasaulyje yra gan gerai išvystyta. El. tiekimo linijos išvedžiotos visur kur tik galima. Gamybos pajėgumai nenusakomi. Vakar sugalvotas naujas gaminys, šiandien jį gamina visi kas netingi, rytoj jau jį turi visi kas nori.

Buvo laikas kai reikėjo tiesti kelius, el. tinklus, naftotiekius ir kt. Šiandien jau viso to nereikia. Į ką tai panašu? Žmonija vaikystę, paauglystę išaugo. Šiandien žmonija (ekonomine prasme) yra suaugęs organizmas. Reikalinga tik palaikyti normalų funkcionavimą. Bet jei mes toliau kišim į šį organizmą ko nereikia tai turėsim:
Kodėl aš esu TM propaguotojas ir atstovas? Kodėl aš TM neduodu daugiau kaip 100 metų? Kodėl aš TM laikau tarpine ir būtina grandimi pereinant į normalią ekonomiką? Ir kodėl aš TM laikau būtina grandimi žmogaus evoliucijai?

Todėl, kad TM dalinasi pelnu ir verčia žmones normaliai bendrauti. Nes fizinė žmogaus evoliucija kaip ir baigėsi. Toliau sekantis žingsnis-dvasinė.

Užteks šiandien.  

Lietuvių tauta degraduoja (II dalis)


 Kad vyksta degradacija niekas nesiginčys. Bet mums svarbiausia priežastys.
Lietuva pradėjo degraduoti kai priėmė krikščionybę. Faktas. Kaip ir sakiau krikščionybė nieko bendro neturi su Kristumi. Nieko. Absoliučiai nieko. Krikščionybė ir Kristus yra visiškai priešingi dalykai.
Kaip mąstė pagonis, mes, sakysim, kad nežinom. Bet mes labai gerai žinom kaip mąsto krikščionis.
Mes žinom, ne tik , kaip jis mąsto, bet ir kaip medituoja. Mes žinome kokius pratimus krikščionis daro bažnyčioje.  

 O tai labai panašu į musulmono pratimus.  



Taigi, pabandykite atlikti tokius pratimus. Kaip jaučiatės? 

 O dabar pabandykite atlikti kitokius pratimus. Šio pratimo tikslas padalinti save pusiau. Persitempti. 
 O pabaigai padarykite šiuos

"Žvaigždė" rodos taip vadinasi šis pratimas. Jei šį pratimą darytumėte kai būna šalta-sušilsit, o kai būna karšta-atvėsit. Nes jis priduoda energijos. 
 O dabar pagalvokime, kam religijoms reikalingas sugniuždytas žmogus?

Ko aš dar nežinau?



Prieš kelias dienas bendrauju su vienu blogeriu. Pasirodo linuksistas. Linuksus atrado prieš pusantrų metų ir džiaugiasi. Tas pats blogeris mane kritikuoja dėl TM. Jis dar nežino, kad TM kompanijose pirkti tikrai yra naudingiau.
Ką tik grįžau iš parduotuvės nusipirkęs bananų. Moksleiviai toje pačioje parduotuvėje perka kokakolą, fantą ir dar visokią kitokią sintetiką. Aš supermarketuose vis mažiau randu tinkamų prekių (maisto produktų). Jie dar nuodijasi. Aš jau ne. Darysiu žalią kokteilį.

Daugelis visiškai nežino tiesos. Daugelis vis dar galvoja, kad maitintis min. tris kartus į dieną yra būtina ir reikia suvarto tiek tai kalorijų ir maistinių medžiagų.

Tuo tarpu pasaulyje didėja žmonių kurie maitinasi tik saule. Pagal vienus duomenis tokių jau apie 80000 iš kurių 10000 gyvena vien tik Vokietijoje.

Kaip manot, kodėl niekas to nežino?

Suaugę žmonės vartoja pieną ir nežino, kad organizmas praktiškai šio produkto nepasisavina. Organizmas pieną traktuoja kaip nuodą. (tai liečia tik suaugusius). Aš šią informaciją išgirdau 10 metų atgal, bet suvokiau visiškai neseniai kai išmokau įsiklausyti į savo organizmą.

Multimilijonierius turintis supermarketų kompleksą beveik nieko nevartoja iš to ką pardavinėja.
Maitinasi visiškai kitaip nei propaguoja jo parduotuvėse.

Didysis žmonijos nuprotėjimas yra virtas maistas. Organizmas traktuoja virtą maistą kaip nuodą ir daro viską, kad nuo jo apsisaugoti. Organizmas virtą maistą apneša gleivėmis, kurios patenka į kraują ir užkemša kraujagysles....pačias ploniausias...smegenų.

97% viso virto maisto žmogui nieko neduoda. Ar pagaunat kampą? Mums užtenka tų trijų procentų. Tikrai taip. Suaugusio žmogaus organizmui reikalinga tik atstatyti ląsteles. Žmogui kalorijų nereikia, o reikia tik energijos. Daugelis iš mūsų yra panašūs į išjungtą ventiliatorių, kuris vis dar iš inercijos sukasi.

Ką gali organizmas? Paimkime paprasčiausią kiaušinį. Jame yra kalcio. Nes kalcis yra sudedamoji viščiuko kaulų dalis. Galima pamatuoti kalcio kiekį kiaušinyje. Galima pamatuoti kalcio kiekį ką tik išsiritusiame viščiuke. Pasirodo kalcio kiekis viščiuke yra keturis kartus didesnis.

Mokslininkai nudyrė kažkokiai kriauklei namuką ir patalpino į vandenį, kuriame nėra kalcio. Po mėnesio ji jau turi namuką iš kalcio.
Kas tai? Alchemija? Sintezė? Šaltoji termodinaminė reakcija?

Apie linuksus. Amerikonai visiškai nežino, kad egzistuoja toks dalykas kaip linux. Turiu galvoje eilinį Amerikoną. Aš, ačiū Dievui žinau, nes turiu draugų kurie man papasakoja apie visą operacinių sistemų virtuvę. Vokiečiai masiškai naudoja linuksus, Rusai taip pat. Vokiečiai taupo pinigus. Sakysim įmonė turi 10 kompiuterių. Visuose turi būti atskira vindozė. Kiek tai kainuoja? O linuk užtenka turėti vieną operacinę sistemą (nors ir už 9 litus) ir gali ją įvesti į visus kompiuterius.

Visa yra komercija. Komercija yra Dievas. Jei žmogus žinotų, kad jam tereikia tik labai mažai maisto ir mokėtų maitintis natūraliai ir nevartotų mėsos, pieno ir kt. tai pasaulio ekonomika sužlugtų. Sužlugtų tiek maisto pramonė tiek formokologija.

Reziume: iš padorios beždžionės žmogus nesigautų. O iš čia seka, kad žmogus išsivystė iš labai nepadorios beždžionės.

p.s. Niekuo netikėkit kas čia parašyta. Niekuo. Tikrinkit.  

2011 m. spalio 16 d., sekmadienis

Sociumas


  Žmogus stengiasi įsigyti kokį nors socialinį statusą. Bet įgytas sociumas diktuoja sąlygas žmogui. Pav. Saulius Stoma nieko nedomintų jei neturėtų socialinio statuso. Tik su jo suciumu buvo žaidžiama, o jis pats nieko nedomina.
Daug nekalbėsiu. Žemiai pateikiu iliustracijas.


  

2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Bijokite tinklinio marketingo. Jis ateis kaip...

 Kaip griaustinis, kaip cunamis ir nušluos viską savo kelyje.
Mintį parašyti tokį straipsnį pagimdė ši beletristika : http://www.pinigukarta.lt/ka-tai-reiskia/mano-verslas-ka-tai-reiskia/tinklinis-marketingas
Kad šį mergina ruošėsi rašyti straipsnį mes žinojome iš anksto. Ji žadėjo ateiti pas mus ir pasikalbėti. Pas mus tai: http://www.facebook.com/groups/MLMinternetu/
Bet ji neatėjo ir nesikalbėjo. O mums visiškai nesunku buvo pasikviesti ją į konferencijų kambarį ir balsu visiems pasikalbėti. Galima buvo ir per skype konferenciją. Tai nėra sunku, nes šiais instrumentais naudojasi visi internetiniu marketingu užsiimantys.
Todėl nieko nuostabaus, kad straipsnis visiškai ne į temą. Autorė kalba apie pristatomąją prekybą, bet ne apie tinklinį marketingą. Bet, kadangi, vienas iš pakviestų narių yra tikras tinklininkas tai straipsnį apibūdinčiau: „ Aš truputį nėščia“. Kaip ir apie tinklinį marketingą, bet iš tikro apie išnešiojamąją arba pristatomąją prekybą.
Todėl jaučiu pareigą trumpai, lakoniškai išdėstyti tinklinio marketingo esmę.


Kiekvienas iš mūsų maistą perkame : Maksimoj, IKI, Rimi, ar panašiose parduotuvėse. Ir net gauname 1-3 procentų nuolaidas. Ir sutikime, kad produktų kainos šiose parduotuvėse iš esmės nesiskiria. Todėl dažniausiai perkame geografiškai artimiausiose. Arčiau namų.
Kaip atrodo analogiška parduotuvė prekiaujanti tinklinio marketingo būdu ir kur ją rasti?
Sakysim taip; jūs sėdit pas kaimyną, plepat apie šį bei tą. Staiga skambutis į duris. Kaimynas atidaro. Po kelių minučių ateina nešinas kartonine dėže. Prie jūsų atidaro ir išpakuoja. O ten: duona, pienas, cukrus, dešra ir t.t. Kaimynas pastebi jūsų klausiamąjį žvilgsnį.
-Ai, čia tokia parduotuvė man maistą pristato į namus. Jau daugiau kaip metai aš perku šioje parduotuvėje.
  • o tai kiek kainuoja? - klausiate jūs
  • jau keli mėnesiai man nieko nekainuoja. Kompanija man dar primoka. Metai atgal mokėjau pilną kainą, vėliau vis mažiau ir mažiau, o šiandien gaunu prekes ir gaunu atlyginimą.
Tolesnę pokalbio eigą ir veiksmus galite numanyti patys.
Gerbiamieji, tai ne zuikių dainos, o Lietuviška (pabrėžiu...Lietuviška) realybė.
O dabar Graikiška realybė. Kaip šiandien Graikai gyvena, žinot? http://www.lrytas.lt/-13185271031317074576-graikijos-sveikatos-tarnybos-skambina-pavojaus-varpais-šiukšlių-kalnai-tapo-sveikatai-pavojinga-bomba-nuotraukos.htm Atlyginimus nurėžė per pusę. Graikai pasijuto trečiarūšiai. Nu, kaip mes Lietuviai. Skambinu savo sponsorei verslo reikalais. Bet paprastai pasikalbam ir apie šį bei tą. Paklausiu kaip ten pas juos reikalai. Blogai Graikams, bet ji krizės nepajuto nes turi tarptautinį verslą. Jos apimčių aš negaliu numatyti, bet jos liniją Lietuvoje žinau.
Pragyventi ji gali vien iš Lietuviškos linijos.

Labai svarbus momentas dėl 10% uždirbančių žmonių tinkliniame marketinge. Taip tai tiesa. Nuo 6 iki 15% žmonių gali pragyventi iš tinklinio marketingo dirbant vienoje kompanijoje. O realybė yra kita. Vienoje ar keliose kompanijose dirbama, o kitose tik perkama arba gaunama šiokias tokias nuolaidas. Kitaip sakant: vienoje kompanijose užsidirbi, o kitose palaikai kolegas pirkdamas prekes.

Tinklinio marketingo kompanija yra tokia kompanija kuri dalinasi pelnu su klientais apeidama reklamą. Viena kompanija dalinasi daugiau, kita mažiau. Bet dalinasi visos.
Kompanijos Amway apyvarta 10 metų neviršijo 7 milijardų dolerių, bet pradedant 2008 metais pradėjo kilti...8,2...9,5... šiandien gal jau ir 10 milijardų viršija.
Kuo labiau gilės krizė tuo labiau plėsis tinklinio marketingo kompanijos.

Pabaigai apie cunamį. Nebus cunamio. Bet potvynis bus tikrai. Žinot kaip potvynis kyla? Kaip ir nežymiai, bet... Po kiek laiko viskas apsemta. Kodėl? http://auriusd.blogspot.com/2011/03/mociutes-kletele-2.html Todėl, kad daugelis Lietuvos verslininkų supranta, kad MLM tai vienintelis būdas išeiti į rinką.  

Auriaus Universitetai (I dalis)


 Aš jau seniai žadėjau pateikti savo bloge savo išsilavinimo, išsimokslinimo, apsimokslinimo šaltinius. Iš kart sakau, kad mano universitetai turi spragų...baltųjų dėmių ar kaip ten jos vadinasi. Pav. neišmokau gramatikos ir stilistikos. O nerašyt negaliu.
Pirmas mokytojas-dėstytojas padaręs man įspūdį buvo Klaipėdos Politechnikumo specialybės dėstytojas Pikšrys (vardo neprisimenu). Technikume aš mokiausi pramonės įmonių elektros įrengimų specialybės. PĮEĮ-13. 13 geras skaičius jei ką.
Taigi, trečias kursas Pikšrio egzaminas (bandau kalbėti to meto žargonu), mane pravaro, bet leidžia perlaikyti. Perlaikymo neišlaikiau. Pravalas. Bet dėstytojas suraito man trejetuką į žurnalą (kad gaučiau stipendiją 30 rb.), o į įskaitų knygutę nepasirašo. Turėjau ateiti į keletą individualių pamokų. Na ir ką? Pasimokiau aš pas jį individualiai, išmokau Omo dėsnį, o ketvirtame kurse jau mokiausi vien tik penketais ir ketvertais ir gavau padidintą stipendiją.
Pikšrys buvo inžinierius ir į pedagogiką atėjo jau būdamas garbaus amžiaus. Dėstė įdomiai, pateikdavo įdomių atsitikimų iš gamybos ir t.t.
Bet visas įdomumas prasidėjo kai grįžau iš armijos ir įstojau į KPI Klaipėdos fakultetą.
Pirmas kursas ir įdomiausias mokslas...iš padų iškrisit...TSKP istorija.
Dėstytojas Tytmanas (vardo neprisimenu). Pirma pamoka. Cituoju iš atminties;
  • hebra, jei jūs galvojate, kad kai Leninas darė revoliuciją kalbėjo apie socializmą, apie komunizmą ir apie kitas aukštas materijas? Nei velnio. Jis surinko Kalmikų gaują, pasodino juos ant arklių, parodė kas yra caca, o kas kaka ir pasakė: nugalėsite kaka, gausite žemės. „I zavertelas sviska s pliaskoi“.
    Kita paskaita. 26 TSKP suvažiavimo medžiagą turėjo dėstyti. Cituoju.
  • Hebra, jei Brežnevas rūpinasi kaip įdarbinti pensininkus, tai žinokite, kad pas mus reikalai prasti. Toliau nuosekliai ir logiškai aiškino kodėl pas mus reikalai prasti.
    Kiek man žinoma jis buvo saugumietis. Pasižymėjo tuo, kad gatvėje visada ką nors skaitydavo. Klaipėdoj tokį žmogų matyti buvo …. vienintelis toks ir tebuvo.
    Anekdotas apie jį. Jo pačio sukurtas.
  • Jei mane išmestų į kokią negyvenamą salą ir ten nebūtų ką skaityti tai numirčiau. Nu nors ką, nu nors kokią konservų dėžutę, kad paskaityt galėčiau...ir tai jau būtų gerai.   

Baksai





Tinklinio marketingo atstovai ir kompanijos labai mėgsta pateikti vaizdelius kuriuose skraido baksai. Pateikiu keletą, gal kam nors patiks/ galite įsidėti į savo tinklapius:

Krizė ekonomikos moksle


 Šiandieninė Nobelio premija ekonomikoj rodo naujas tendencijas šiame moksle. Man patiko. Mano blogo skaitytojai negalės pasakyti, kad aš to nekalbėjau. Pateikiu citatą iš L.rytas straipsnio http://www.lrytas.lt/-13184413101317085771-p3-nobelio-ekonomikos-premijos-laureatai-th-sargentas-ir-ch-simsas-įrodė-kad-žmonės-ne-bedvasiai-prietaisai-nuo-kurių-niekas-nepriklauso.htm

„Grįžtant prie T.Sargento ir R.Lucaso idėjų, ekonomika yra socialinė sistema, sudaryta iš ūkinių ląstelių, kurios reaguoja į informaciją.“

Po Didžiosios depresijos ekonomika rėmėsi Keinso teorija ir darė pinigines injekcijas. Taip atsirado makroekonomika. Savaime tai nėra blogai iki tam tikrų ribų, bet kai šios ribos peržengiamos vaizdelis būna nekoks.

Vaizdumo dėlei turiu pasakyti, kad injekcijos daromos ne tik makroekonomikoj, bet ir grožio salonuose. Vaizdelis būna...
Žemiau pasižiūrėkite nuotraukas. Nutariau kalbėti vaizdais.  










2011 m. spalio 4 d., antradienis

Aš blog'ą beveik palikau. Svečiuojuosi pas Burgį.


Tiesiog neturiu laiko blogui. Pasinėriau pas Burgį http://burgis.lt
Patinka man šis Direktorius. Tokių reta. Ne tas žodis, vienetai, ant pirštų galima suskaičiuoti tokius mokytojus ir Direktorius.
Jei ateity mokytojas ar direktorius neves blog'o tai į tokią mokyklą aš savo anūkų nevesiu. Tiesa, anūkų dar neturiu.  

2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Pasijuokit

Tekstas (vertimas) ...Ei tu... nanotechnologijų auka, išlįsk jau: tą tarakoną šeimininkė dar vakar su tapke prispaudė...