Puslapiai

2020 m. sausio 28 d., antradienis

Vadas ir psichinė tautos sveikata.

Mano bendraamžiai dar prisimena slogius Brežnevo laikus. Vėlesni Andropovo ir Černenkos laikai tą slogumą tik padidino. Bet kai iš kažkur atsirado Gorbačiovas, slogumas staigu dingo. Atsirado kažkokia viltis, kažkas naujo nes naujas lyderis kalbėjo visiškai kitaip, atsirado nauja, iki tol negirdėta, terminologija. O ir vadas buvo jaunas, energingas, teikiantis vilčių kažkam naujo.
 Vėlesni laikai, kurie mums atnešė Sąjūdį, dar labiau prasklaidė miglas ir pagerino psichologinį klimatą.
 Maždaug nuo 1992 metų Lietuvą vėl užplūdo slogi nuotaika, kuri neprasisklaido iki šiol. Paskutiniai 10 metai mus vėl nukėlė į slogius Brežnevinius laikus.
 Koks turi būti tikras vadas? Kokiomis savybėmis jis turi būti apdalintas?
 Vadų mes turim, gal nelabai išvystytų, bet turim. Bet, kad taip parodyti, deja neturiu ką. O štai kino filmuose tokių yra.
 Geriausias visų laikų filmas atskleidžiantis kas yra tikras vadas ir kaip jis sprendžia žmonių problemas yra "Skrydis virš gegutės lizdo", Milošo Formano režisuotas filmas, gavęs visus Oskarus ir ten visokius kitokius prizus.
 Suprantama, kad geriausia vadai dabartiniame sociume galimi tik psichiatrinėse ligoninėse, bei kalėjimuose. Ką  darysi, tenka mokytis iš  ten.
 Šio filmo analizė vektorinės psichologijos požiūriu: https://www.yburlan.ru/biblioteka/film-proletaja-nad-gnezdom-kukushki-v-svete-raznicy-zapadnogo-i-rossijskogo-mentalitetov

Komentarų nėra: