Puslapiai

2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

Apie šunį, katiną ir arklį. (MLM žaliems)

Kalbėkim paprastai ir suprantamai.
Sakysim mano kieme yra parduotuvė, stovinti geroj vietoj ir turinti apie 400 klientų. Jos apyvarta atitinkama. Joje dirba 4 žmonės įskaitant savininkę.
Daugiau klientų ji neturės. Ją riboja geografinė situacija.
Tam, kad ši parduotuvė atsirastų ji išpirko tris bendrabučio kambarius pirmame aukšte. Kiek kainavo? Niekas nežino. Jos pajamos tam tikra prasme pastovios.
Jei norės savo sritį plėstis ji turės pirkti ar statyti antrą parduotuvę ir t.t.
Investicijos, kreditai ir t.t. Investicijos gan didelės. Santykinai didelės.
O kas yra MLM? O tai, kad mane kažkas pakvietė į parduotuvę, kurioje yra kažko kas man tinka. Nusipirkau, sakysim už 100 lt. Ir turiu teisę kalbėti apie tą parduotuvę ir kviesti kitus. O už kiekvieną pirkėją man kompanija moka procentus nuo jo pirkimo. Ir nuo mano pakviesto pirkėjo kvietimų man taip pat mokama. Žiūrim ką turim.
O turim tai, kad po pusmečio galima turėti tuos 400 klientų, o dar po pusmečio ir 4000.
O mano kiemo parduotuvė turi vis dar tuos 400 klientų. Ir turės.
Visame šitame reikale man labiausiai patinka, kad sutinku visą krūvą verslininkų kurie tuo užsiima po savo įprasto verslo....kaip laisvalaikiu. Ir čia Lietuvoj, o ne kur nors kitur.
Ir gaudo šie žmonės kaifą. Nes atsiranda antra šio verslo prasmė-bendravimas su įvairiais žmonėmis.
MLM yra šuniškas ir katiniškas. Šuniškas kai eini visiem ir siūlai (vizgini uodegą, laižai kojas, šokinėji, loji, kandžiojiesi (čia jei neperka ar nepasirašo).
Katiniškas: guli ant šiltos palangės ir į nieką nekreipi dėmesio. Nu gal pramerki akį jei kas nors tavimi žavisi, glosto, kibina. Išverčiu į normalią kalbą; rašai blogą ir bendrauji su savo skaitytojais. Ir lyg tarp kitko, jei paklausia atsakai kuo užsiimi....ir tai ne visiem. Ne visiem leidiesi glostomas, o murki tik tiems kurie pačiam patinka.
Lietuviškiem arkliams kuriems įdiegta su motinos pienu, kad viskas pasiekiama tik sunkiu darbu-šitai nesuprantama. Arklys nekenčia katino ir nori jį sumindyti. Bet Dievui nusispjaut arklio mąstysena...anas leidžia ir katėm gulėti ant radiatoriaus ir murkti. Nes arkliui atrodo, kad katinas gauna kitiketą už dyką, o šienas gaunamas tik sunkiu darbu.
Ar man pasisekė kalbėti paprastai ir suprantamai? Nežinau. Spręskite patys.

1 komentaras:

Mindaugas rašė...

Pasisekė pasisekė. Straipsnis puikiai atspindi realybe, be to toks linksmesnis ;)