Puslapiai

2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Internetinis verslas. Kas tai?



Visų pirma tai labai ir labai paprasta. Šią frazę aš kartosiu dažnai.
Ką reikia turėti norint susikurti internetinį verslą ir pradėti gauti pinigus?
Minimum reikia turėti kompiuterį ir internetą. Kadangi jūs skaitote šį straipsnį, tai turite šiuos du dalykus. Ok. Bet galima neturėti kompiuterio ir interneto ir kurti internetinį verslą. Kaip ir kur? Yra internetinės kavinės yra bibliotekos ten yra šie du komponentai. Kiekviena kaimo biblioteka šiandien turi šiuos dalykus.

Sakysim, kad jūs mokate kažką daryti: siūti, megzti, austi, siuvinėti, remontuoti automobilius, tvarkyti kompiuterius ir t.t...
Jūs kažką mokate ir esate šios srities autoritetas: savo kieme, savam kaime, tarp bendradarbių ir t.t.
Jūsų sugebėjimus vertina aplinkiniai ir dažnai prašo pagalbos ir vienaip ar kitaip atsidėkoja. Ko pasekoje vieną gražią dieną supratote, kad iš to galima ir prasigyventi, o jei neprasigyventi tai prisidėti vieną kitą litą tikrai galima. Bet jums reikalinga platesnė auditorija nei savas kaimas.

Ir tuomet jūs einate pas savo kaimo kručiausią kompiuterinį žinovą klausti patarimo. Šiandien kiekvienas kaimas tokį turi. Paprastai tai būna išstypęs bernas išbalusiu veidu (saulės šviesos nematęs veidas, apšvitintas tik monitoriaus ekrano), bet moka taisyti kompiuterius ir dar kažką veikia internete. Katalikų bažnyčios apaštalai jums labiau suprantami ir artimesni nei šis išstypęs bernas.

Nes jį prakalbinęs jūs išgirstate tokias sąvokas: HTML kodas, trafikas, siurfingas, SEO optimizacija, autoresponderis, domenas, hostingas....ir dar baisybę nežinomų ir paslaptingų dalykų. Taigi, užglušino šis bernas jus juodai ir spūdinat namo nieko nepešęs. Nes jis tinklapio sukūrimą vertina mažiausiai 1000 litų. Tai čia pigiausiai ir kaip kaimynui. Tiesa, jis paminėjo, kad galima tinklapius darytis nemokamai, bet tai yra žemas lygis ir nerimta.

Baigiu šį straipsnį gan žema gaida. Nes nuo to pradėjau, praėjau šį kelią, o šiandien tik juokas ima tai prisiminus.

5 komentarai:

Aurius rašė...

Pradedu kurti naują blogą...dalykišką, konkretų.
Bet esu mužikas ir normaliai kalbėti niekaip neišmokstu.
"Katalikų bažnyčios apaštalai jums labiau suprantami ir artimesni nei šis išstypęs bernas."

Gyvenimas yra žaidimas. Nežaisti aš negaliu.

Evelina rašė...

:) Dabar vietoj išstypusio berno galima google pasinaudoti, tas bernas matyt pats negooglino, ir įkainių nežino :)

Juokauju . Google dabar yra viskas, o jei neapsiriboti tik lietuvių kalba - apskritai rojus. Dabar iš čainiko į "gurus" gali prakusti kiekvienas, jei netingi pasiknisti pats ;)

Aurius rašė...

Taip...dabar yra bet kai pakalbi su patyrisiais verslininkais kurie savo verslą stūmė per internetą keli metai atgal, jie mokėjo didžiulius pinigus už tiinklapio sudarymą, optimizavimą ir t.t. O kai norėdavo ką nors pakeisti vėl mokėdavo.

Aurius rašė...

Kita vertus rimti tinklapiai sudaryti naudojantis kalbas yra saugesni ir verrti didesnių pinigų nei tinklapiai pagal šablonus. Mano išstypęs kompiuteristas nėra išgalvotas personažas. Tokių yra, jie yra vertinami ir taip at užsidirba pinigus per internetą kurdami tinklapius.

Anonimiškas rašė...

pieva pjauni ir viskas.Tu tikrai is gilaus vienkiemio