Puslapiai

2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Kaip kurti verslą per facebook? Linksmai, su malonumu.


Kurti verslą per FB tiesiogiai negalima. FB yra skirtas bendrauti.

Reklamuotis FB taip pat negalima (tiesa aš nekalbu apie kontekstinę reklamą). Nes žmonės čia ateina bendrauti. Tai kaip kurti verslą, kaip nukreipti FB lankytojus į reikiamą tinklapį ar blog'ą nemokant nei cento.
Atsakymas vienas-reikia bendrauti. Nenori bendrauti, nemoki bendrauti mauk iš FB lauk.

Kaip tai atrodo praktiškai? Visų pirma FB reikia susitvarkyti profilį. Profilyje reikia maksimaliai užpildyti viską iki smulkmenų ir dar daugiau. Žmonės turi matyti su kuo bendrauja. Jiems turi būti įdomu. Visiems įdomu nebus, bet visada atsiras tokių kas jumis susidomės. Vieniems patiks jūsų pasaulėžiūra, kitiems vertybės, tretiems... Nuotraukas irgi reikia sudėti: šeimos, pomėgių, kelionių ir t.t. Tinklapius ir blogus reikia sudėti visus kiek tik turite.

Sekantis žingsnis-prisijungti prie grupių kurios jus domina. Rasite bendraminčių. Jei nerasite irgi gerai. Rasite oponentų. Labai geras dalykas oponentai. Su jais galima pasiginčyti. Jei įdomiai dėstysit savo argumentus-atsiras pritariančių. Neatsiras, irgi gerai. Tiek vienu, tiek kitu atveju jumis susidomės. O jei susidomės tai užeis į jūsų profilį. O užėję kai ką ras ir eis toliau.

Svarbiausia nebijoti būti savimi. Žmonės mėgsta tokius. Jie gali jums nepritarti, gali su jumis nesutikti, bet tokie kurie turi savo veidą yra įdomūs. Nes Facebook pažodžiui yra VEIDO KNYGA. Visiems įdomu koks jūs esate. Visiems. Net ir tiems kuriems jūs neįdomus. Toks dėsnis.

Facebook sutvarkytas labai ir labai gudriai. Yra toks mygtukas „patinka“. Nieko nekainuoja. Sekundė. Pusės sekundės užtenka, kad paspausti šį mygtuką. O tas kas norėjo jus pradžiuginti pasižiūrės: o kam čia jau taip labai patiko. Užeis į jūsų profilį. O gal ir susidomės.


Taigi, jei esmi nuoširdus, moki džiaugtis ir gali FB į dieną paskirti 20-30 min. Tai po neilgo laiko susirasi draugų, oponentų, pritariančių, nepritariančių ir ... O jei domėsiesi kitais ir pasiprašysi draugauti, tai ir kiti norės draugauti. Taip po metelių kitų susirinksi 5000 draugų. Skaitoma, kad FB turint 2000 draugų jau atneša pelną.

Bet jei esi stuobrys netašytas taip mauk lauk iš FB, varyk į kokį Delfi ir keik visą pasaulį.

Komentarų nėra: