Puslapiai

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Kaip Lietuvoje sukurti dar vieną supermarketą ir nukonkuruoti esančius?

Naujos tendencijos MLM versle. Nauji užmtumo sprendimo būdai.


 
 Zeekrewards kompanija atsirado 21 vietoje tarp visų MLM  kompanijų. Ir tai beveik per metus. Tiesa su žyma „Momentum“. O tai reiškia, kad ji iškilo staiga.

 Man rūpi kitkas. Tai nėra tradicinė MLM kompanija. Tai kompanija kuri savo pelno paskirstymo mechanizme naudoja MLM elementus: marketingo planą, bonusus, partnerinę programą ir kt.

 Bet iš principo tai kompanija kuri savo pelną tiesiogiai padalina darbuotojams. Nes kiekvienas pagrindinį atlygį gauna už konkretų darbą, kuris yra labai paprastas-dėti paruoštus skelbimus. Toks darbas teužtrunka 5-15 min. į dieną. O tai, sutikite, gali dirbti bet kas: 15 metų jaunuolis,  80 metų pensininkas, dirbantis, namų šeimininkė, jauna mama. Rezultatas stulbinantis. Dėka to, kad kiekvienas atėjęs į kompaniją privalo dėti skelbimus, kompanijos tinklapio lankomumas kyla kaip ant mielių. Todėl kompanijos tinklapio trafikas didėja dideliais tempais. Rezultatas: pirma vieta pagal trafiką MLM kompanijų tarpe ir per metus iškyla į pirmą tūkstantį tarp visų tinklapių.
 Kaip Lietuvoje sukurti dar vieną supermarketą ir nukonkuruoti esančius?

 Kad būtų suprantama kokią reikšmę turi Zeekrewards staigus kilimas, pabandysiu šią idėją pateikti Lietuvai. Lietuvoje yra gan platus parduotuvių tinklas. Ko gero plačiausias pasaulyje. Todėl vietos naujam supermarketui kaip ir nėra.  O dabar įsivaizduokime, kad kiekvienam naujo parduotuvės klientui duodame akcijas. Bet tai dar ne viskas. Kiekvienas klientas privalo garsinti šią parduotuvę dėdamas skelbimus, nemokamus skelbimus, į nemokamas skelbimų lentas. Rezultatas jau po mėnesio gali būti stulbinantis. Klientų,  o tuo pačiu ir akcininkų skaičius didės geometrine progresija. O jei kiekvienas esantis klientas dėka to didins savo akcijų skaičių  tai susinteresuotomas  tokia kompanija, sutikite, tikrai didės. Kiekvienas akcininkas bus suinteresuotas pirkti būtent tokioje kompanijoje (nes didins parduotuvės apyvartą, o tuo pačiu ir pelningumą), o pagal  galimybes kvies savo draugus, pažįstamus ir t.t. Ko dėka dar didins savo akcijų skaičių pagal atskirą marketingo planą.

 Tai veikia. Taip kuriasi ir plečiasi ne viena kompanija. Rusijoje taip kuriasi blyninės ir plečia savo tinklą kaip McDonald's.

                                               Kokios kompanijos ateityje turi perspektyvą?

 Kaip minėjau aksčiau perspektyvą turi kompanijos, kurios dalinasi pelnu su savo klientais. Jei tai paprastos, gamybinės kompanijos tai tik tos kurios nesiekia didelio pelningumo, bet dalį pelno skiria atlyginimams.  Tokiu būdu jos padidina darbuotojų suinteresuotumą, vieningumą, o taip pat drausmę ir atsakomybę.

 Bet kompanijos dirbančios aptarnavimo, prekybos sektoriuose šiandien galimybes plėstis turi neribotas. Jei jos leidžia uždirbti kiekvienam atėjusiam, dalinasi pelnu ir skatina naujų narių paiešką.

 Reziume: gal aš klystu, bet tiek naujai besikuriančios tradicinės aptarnavimo kompanijos tiek tradicinės MLM kompanijos nelabai  turi perspektyvų. Nes tracininėm linijinėm konpanijom yra labai sunku prasibrauti į rinką, o tradicinės MLM kompanijos, kuriose paprastai uždirbti gali tik keli procentai klientų taip pat neturi perspektyvos. Bet tos kompanijos, kuriose gali uždirbti bet kuris atėjęs, o MLM elementai įvedami kaip  skatinimo priedas turi neribotas perspektyvas. O kas svarbiausia,  išsprendžia užimtumo problemą.

9 komentarai:

Aleliuja rašė...

O nekilo mintis, kad tas besaikis trafiko didinimas ir skelbimų dėliojims po visur kur papuolė tampa elementaraus SPAM'o dalimi? O kai kažkas patampa panašu į SPAM'ą - vertė krenta akimirksniu...

Giedrius rašė...

Tai sukurk toki supermarketa, Auriau. Ko lauki?

Aurius rašė...

Dovanoju Aleliuje 250 statymų ( o tai už 162.5 dolerio).

Aleliuje jei kreipsiesi pas mane tikrai dovanosiu.

O tiksliau bet kuriam šio blogo skaitytojui dovanosiu. Žaiskit į sveikatą.

Nuo kada Aleliuje, dovanos priimamos kaip spamas.

Tai sukurkim Giedriau.

Aleliuja rašė...

ačiū Auriau už dovanas, bet mano laikas per brangus, kad sėdėti ir dėlioti skelbimus po visokius nemokamus puslapius, net jei už tai mokami pinigai. Kazkada kai buvau jaunas ir pigus, užsidirbau pats uzsienietiškų dolerių iš pirmųjų tokio tipo programų kai susiinstaliuoji softą, ir jei vartai puslapius (judini pelę) ir tipo skaitai reklamas, jie moka už minutę po kažkiek centų (centų dalį)... bet tai buvo senai.

Aurius rašė...

Aleliuje, Tu mane stebini. Aš dovanoju žaidimo statymus (bidus) už kuriuos gali žaisti ir laimėti: daiktus, pinigus. Lietuviai žaidžia, laimi ir diskutuoja kaip parsisiūsti dovanas. O iš tikro pinigus.http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=804987&st=240

Net supermamos diskutuoja kaip parsisiūsti išloštus pinigus. O apie skelbimų dėjimą tai aš ta proga parašysiu atskirą straipsnį. O tokias dovanas aš dabar galiu sau leisti kiekvienam mano blogo skaitytojui.

Evelina rašė...

Aš stengiuos komentuoti tai, ką išmanau, o kur neišmanau, patyliu ir paklausau. Spamas yra nepageidaujama reklama. Ar tokią gali rasti žmogus, vartantis skelbimus, ir ieškantis info? :) Antra. Ne už skelbimus moka pinigus. Tai ne PTC. Pinigus moka už tai, kad kompanija dalinasi 50 proc. pelno už parduotas prekes.

Aurius rašė...

Spamas yra nepageidaujama konservų rūšis. Jei ką. Neužmirškime pirminės spamo reikšmės. O ar gali būti spamas dovana?

Aleliuja rašė...

Evelina, nežinau ar atsimenate tokius pirmuosius skelbimus kaip omnitel kelbimų lenta, tai buvo pati pati pradžia internetinių "technologijų" pritaikymo Lietuvoje, kokie 95 - 99 metai. Jie buvo žiauriai populiarūs ir geri, ten rasdavai visko ko reikia, parduodavai lengvai... kolei Lietuviai nebūtų lietuviia sugalvojo, kad bus kietai, jei savo skelbimą parašysi 5 kartus iš eilės, o jei 10? o jei 30? Tada visi matys tik mano skelbimą ir bus krootai. Ir tada ta skelbimų lenta numire. Buvo neįmanoma naudotis. Va kas yra spamas skelbimų atveju.

Gal jūsų atveji tie skelbimai dėliojami profesionaliau, duok dieve.

Auriau - supermamos man nerodiklis. Apskritai reiktų stengtis ir pačiam išplaukti į rimtesnius vandenis, jei nori turėti rimtų rezultatų... nors aišku užsidirbti vieną kitą tūkstantį padės ir supermamos...

beje apie supermamas man aptiko pipedijos straipnis, vienas prie vieno apibūdinimas (nors ir labai sarkastiškas ir tiesiai šviesiai, bet ...):
http://www.pipedija.com/index.php/Supermamos_%C5%A1maik%C5%A1ta%C5%A1ikn%C4%97s

Unknown rašė...

Reikia pradėti iš naujo finansiškai mes galima jums suteikti labai reikalingą pagalbą asmeniui arba bendradarbiauti paskolas, nesvarbu, kokio dydžio sumą be užstato, galite susisiekti su mumis ir šį laišką: janeahabah@hotmail.com su žemiau informacijos kreiptis už paskolą.

vardas:
adresas:
Šalis:
Lytis:
Amžius:
telefono numeris:
darbo vieta:
Paskolos suma:
trukmė Paskolos grąžinimo būdas:
mėnesinės pajamos:

atžvilgiu,
Jane Ahabah
Vadovas Jane Ahabah finansinė namas. (JAFH)