Puslapiai

2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Ką mes žinome apie kvepalus?






Nieko mes nežinome apie kvepalus. Nieko, absoliučiai nieko nežinome nei apie kvepalus, nei apie jų kainas, nei kas gamina, nei kaip gamina.
Mes tik žinome garsias firmas ir garsius kvepalų pavadinimus.  Ir galvojame, kad jei gali įsigyti brangius kvepalus tai jau esi baisiai kietas. 
Praeitą savaitę man padovanojo vyriškus kvepalus kurie vadinasi Paco Rabanne 1 Million Eau de Toilette http://www.kosmetika.lt/Kvepalai/kvepalai-paco-rabanne-1-million-eau-de-toilette.html?lang=2
50 ml tualetinis vanduo kainuoja 139 litus. Man  dovanojo kvepalus kurie nesivadina taip mandrai, bet yra analogiški pagal  sudėtį ir kvapą, o 100 ml buteliukas kainuoja 62 litus. Klasifikuojasi jie ne kaip tualetinis vanduo, o EAU DE PARFUM. (Specialistas supras apie ką aš kalbu). 62 litai tai mažmeninė kaina, bet juos labai lengvai kiekvienas gali įsigyti ir už 43-44 litus.
Tokiu būdu analogiški 100 ml kvepalai 1Million kainuotų 300-400 lt.
Ar kas nors ką nors supratot? Sakysim supratot, kad kainų skirtumas yra 10 kartų. O dabar pakalbėkim kaip viskas yra iš tikrųjų. Kai aš  sužinojau visą tiesą apie kvepalus likau išsižiojęs.
O dabar pateikiu keletą ištraukų iš  vieno Lietuviško tinklapio:
„Visi jums žinomi pavadinimai kaip BOOS, CHANEL, DIOR, GUCCI, ARMANI ... ir visi kiti jums žinomi tiktai iš reklamų- televizijos, žurnalų, skelbimų, etikečių, filmų.

Firmų, kurios gamina kvepalus ir kvepalų kompozicijas su tokiais pavadinimais tiesiog neegzistuoja. Jų tiesiog nėra! Tai kas tuomet yra?“
O yra kvepalų firmos kurios gamina kvepalų esencijas ir parduoda 1 litrą esencijos už 5 eu. O paskui visos šios garsios firmos firmelės atsiskiedžia šias esencijas, išsipilsto į buteliukus, užklijuoja etiketes ir parduoda 50 ml buteliuką pav. kad ir po 97 eu.
O tokių firmų kurios gamina kvepalų esencijas nėra daug, bet jos sugeba aptarnauti kelias ar net keliolika garsiai išsireklamavusių firmelių. Pastarosios išsigarsina save ir visa pardavinėja dešimteriopai  brangiau.
O yra firmos kurios nežaidžia tokių žaidimų, bet pardavinėja kvepalus už normalią kainą, pasilieka ir sau normalią pelno dalį ir duoda užsidirbti mažmenininkams.
Va taip su tais  kvepalais.

Komentarų nėra: