Puslapiai

2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

Apie užsidirbimą MLM

Tomas Varnys. Kauno dienos forumas. Tema:  Tinklinis marketingas, Kokia žmonių reakcija, požiūris.



Man labiau įspūdį daro autoritetingo JAV vartotojų gynėjo, 20 metų analizuojančio JAV tinklinio marketingo struktūras, Robert L. Fitzpatrick pastebėjimai.

http://www.mlmwatch.org/01General/10lies.html

O jis be viso kito sako, kad iš tinklinio marketingo sėkmės galima tikėtis ne daugiau, nei įsigijus loterijos bilietą. Milijonams žmonių tinklinis marketingas pardavinėja iš esmės tik viltį uždirbti.
Ši prekybos forma pradeda klestėti ekonominių pokyčių metais ir gyvuoja tik nuolat įtraukdama naujus platintojus ir parduodana jiems savo produktus. Ne platintojams parduodamos produkcijos dalis siekia vos 18 proc.
Kad uždirbtum šioje sistemoje, turi į ją įtraukti apie 1 tūkstantį žmonių. Bet kad uždirbtų tas tūkstantis platintojų, jiems jau reikia 1 milijono kitų.
Skamba pakankamai blaiviai, kai tai sako žmogus, kurį cituoja JAV ir pasaulio žiniasklaida ir kuris konsultuoja Amerikos vyriausybines ir verslo struktūras.


Nuostabus klausimas ir labai gera tema pamąstymui.
Visada sakiau ir sakysiu, kad reikalingas nuosaikus požiūris į tinklinį marketingą ir tokių kompanijų produkciją.
Žiūrim ką turim. Jau dešimt metų mano žmona naudoja Amway produkciją. Ji yra jautri (tai ne aš, stuobrys) ir indus plauna tik su Loc’u. O kadangi dar gyvename sodyboje kurioje nėra tekamo vandens tai indus plauname griežtai tik su Loc’u, kadangi žmonai indai išplauti šiuo plovikliu nedirgina skrandžio. Man tai kas, bet kadangi yra toks įsakymas tai aš klausau, o kadangi namie kitokio ploviklio nėra tai plaunu ( nu plaunu tik tada kai nėra iš ko valgyti) su tuo kas yra.
O dantis (kiek dar jų pas mane liko) valau tik su Amway pasta, nes kitos namie nėra. Galiu pasakyti, kad esu įspraustas į kampą ir naudoju tik tai ką pateikia žmona. Iš dalies gerai, galvot nereikia. Bet kai kas nors baigiasi tai mano pati skambina tai amwėjeninkei ir užsisako. Mano pareiga nuvežti pas ją. Būtų pusė bėdos jei reiktų tik nuvežti. Atrodo viskas paprasta, nuėjai, užmokėjai, pasiėmei prekę ir grįžai (trys minutės), bet tenka laukti vos ne valandą. Ką jos ten veikia, žalio supratimo neturiu. Aš mašinoj sėdžiu ir laukiu....ir tuo metu nekenčiu visų Amwėjeninkų.
Bet praeitais metais mano žmona įstojo į Amway, sumokėjo tą metinį mokestį ir t.t. O priežastis labai ir labai paprasta ir pragmatiška. Jai jau apsimoka. Kadangi atsirado visas ratas tokių pat tarškančių moterėlių, kurios naudoja šią produkciją. Reziume, šiandien naudojama ši produkcija mūsų šeimoje jau beveik už dyką. Apie jokį užsidirbimą iš Amway mes net nekalbam. Tai tikrai ne ta kompanija, kurioje galima užsidirbti mums. Bet šiandien muilu mes naudojamės nemokamai. Sakysim, kad tai 5% šeimos biudžeto.
Yra kompanija, kuri prekiauja moteriškais įklotais. Moterys susipažinusios su jais kitų jau nenaudoja. Tegul ji bus feminisčių feministė, kokios nors ministerijos darbuotoja, bet jei tai naudoja tai pagal kažkokius dėsnius, mums vyrams visai nesuprantamus, tuoj naudos ir visos jos bendradarbės. Ir jai negalvojant apie jokį užsidirbimą nejučia ši prekė taps nemokama.
Reziume: moterys už savo tarškėjimą pradeda gauti pinigus. Kur pasaulis nueis, nežinau. Jos tarškės dar daugiau.
Ir niekada niekada neužmirškim, kad kai kam labai ir labai nenaudingos tokios kompanijos. Pirštais nerodysiu.
Turizmas. Užsisakiau penkių žvaigždučių viešbutį savaitei dviem asmenims. Pakvietęs kelis narius dar gausi ir pinigų ir kelionpinigių. Nedarau problemų. Tai nėra ta kompanija, kuri man labai patiktų dėl pinigų užsidirbimo, bet, kad nieko neprarandu į ją įstojęs tai tikrai.
Galiu tik viena pasakyt, kad mes tinklininkai perkam vieni pas kitus daugelį dalykų ir nesukam galvos. Apie jokį užsidirbimą negalvodami.

Tiesa, Amway produkciją mes gaudavome iš jokios profesionalios tinklininkės, o iš paprastos visuomeniškos moters, kuri netgi po darbo dar užsiima profsąjungos reikalais. O tas muilas tai jai dar viena proga bendraut su žmonėmis ir tiek. Natūra tokia pas žmogų.
Ko aš čia dabar jums smegenis pudrinu, visokia istorijas varinėju? Kiekvienos rimtos kompanijos pagrindas yra gera ir paklausi produkcija. Jei nebus tokio pagrindo, jokios piramidės ar kitokio mūro nepastatysi. Mano paminėtos kompanijos jei neturėtų tokio pagrindo, jų paprasčiausiai nebūtų. Kiekviena rimta kompanija turi turėti klientų, kurie naudotųsi jos produkcija, o tai paprastai sudaro apie 70% apyvartos. Jei tai yra, likusiems yra pagrindas užsidirbti.
Ką reiškia sąvoka užsidirbti ir ką turėjo galvoj tas krutas Amerikos ekonomistas. Eilinis žmogus gyvena nuo algos iki algos, kiek gauna, tiek išleidžia. Tai mano minėtam pavyzdį moterėlė nusiperkanti muilą už dyką galima pasakyti, kad užsidirbo 5% visų savų pinigų. O jei ji dar keliose kompanijose dalyvauja ( o tokių aš žinau nemažai) tai taip, nejučia prie šeimos biudžeto prisideda vieną kitą kapeiką. Sakyk, kad jos užsidirba, negalima, bet, kad sutaupo tai tikrai.
Kuriose kompanijose galima užsidirbti, o kuriose ne. Sakysim jei užsidirbimu mes vadinsime įplaukas prilygstančias minimaliai algai tai tokiose kompanijose kaip Amway ar panašiose dar galima gerai pasistengus užsidirbti, bet ne daugiau. Nes šios kompanijos jau užpildė savo rinką, o naujoviškai, per internetą, neprekiauja. Bet kompanijos, kurios tik ateina ir turi gerus produktus ir prekiauja per internetą ir mano klientas gali būti Australas, Amerikonas ar kt. Tokiose tikrai galima užsidirbti ir užsidirbama.
Praktiškai jei jus kviečia į tokias žinomas kompanijas kaip Avon, Amway ar kt. Jūs galite sutaupyti...nu gal vieną kitą kapeiką prisidėti, bet jei norit tikrai užsidirbti ieškokite kitų kompanijų.
 Bet tokiose kompanijose kaip Agel, Avimaks, Moni vie ir kt. šiandien galite užsidirbti, nes jos yra naujos kompanijos ir dar tik pradedančios veiklą ir turi gerus produktus ir dirba visame pasaulyje per internetą.  O šiaip bet kuri MLM kompanija sugeba įdarbinti iki 20% visų klientų. O paprasta parduotuvė tik apie 1% dirbančiūjų aptarnauja likusius.

Komentarų nėra: