Puslapiai

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Kvantinė logika

Kvantinė logika, tai kas man tinka. Ko gero, visą gyvenimą aš ja vadovavausi. O kaip kitaip?
Kas yra, ta kvantinė logika?
Stebėtojas veikia stebimąjį objektą. Į Aristoteliškos logikos rėmus tai netelpa. Niekaip. Nei pro kur.

Važiuojam toliau. Iš pradžių buvo žodis. Tai drėbtelėjo Jonas.
Gerai įsiklausykim ką Jonas pasakė. Ar gali pasakytas žodis būti neišgirstas? Jei to niekas neišgirdo, tai ar buvo tas žodis? Jei buvo žodis, tai turėjo būti ir ausų būgnelis kuris tai išgirstų. Ar gali elektros srovė tekėti jei nėra + ir -? Ar gali vanduo tekėti jei nėra aukščių skirtumų (moksliškai gal gravitacinių jėgų veikimo)? Ar gali būti blogis be gėrio? Kas yra gėris jei nėra blogio? Ko vertas tas gėris jei nėra blogio?

Palikim tą filosofiją, nusileiskim ant žemės. Ar gali būti valdžia jei nėra ką valdyti? Visi rėkia, kad Lietuva emigruoja. Supraskit, Lietuva tirpsta. Asmeniškai aš, šito nematau. O ką aš matau? Mano akyse tirpsta valdžia. Mano akimis žiūrint, valdžios įtaka tirpsta. O jei visiškai atvirai...visiškai ištirpo. Nes tiek mūsų valdžiai, tiek pasaulio dvidešimtukui žemė vis dar laikosi ant trijų banginių ir yra plokščia.

Ar tikrai žemė yra apvali? Juk kalbėdami mes iki šiol kalbam, kad saulė leidžiasi, kyla, žvaigždės sukasi, mėnulis kyla, leidžiasi ir t.t. Atkreipkite dėmesį, kad mokslinė logika sau, o kalba sau. Žmogiškai kalbai iki lemputės protingų mokslininkų išvados.

Didžiausias žmonijos nusikaltimas yra Aristoteliškos logikos kišimas. Dėl Aristoteliškos logikos nukentėjo ir Kopernikas, ir Galilėjus per snapą gavo, ir dar daugelis kitų.

O kas būtų atsitikę, jei būtų įvesta viena dalelytė į logikos mokslą-GAL. Gal žemė apvali, o gal ir ne? Gal saulė sukasi aplink žemę, o gal ne.

Pagaunat kampą? Stebuklinga dalelytė GAL įvestų tolerantiškumo žmonių tarpusavio santykiams ir visai žmonijai.

Drėbsiu dar daugiau.

Gal ne. Pavargau, einu miegoti. Rytoj, jei bus nuotaika, pratęsiu.

1 komentaras:

Aurius rašė...

Trečia valanda nakties. O gal čia lyrinė Auriaus logika. Ai, rytoj ryte išsiaiškinsiu.