Puslapiai

2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Teisinė valstybė - sociumas mus pribaigs jei nesustabdysim





Pradžioj nusikelkim keliais šimtais metų atgal į Vilkmergę http://auriusd.blogspot.com/2012/01/vilkmerges-ragana.html

Šiuo metu statome šią pjesę. Tuomet rašiau kaip ir juokaudamas, bet dabar reikia pasižiūrėti rimčiau nes esminių skirtumų tarp viduramžių ir dabartinių laikų nėra. Pjesė parašyta remiantis tikrais faktais. Vilkmergėj buvo sudeginta mergina. Reik manyt ne tik Vilkmergėj buvo deginama.

To meto sociumas, kaip ir dabar, apsireiškė per teisinę valstybę. To meto teisinė valstybė, moteris, kurios užsiimdavo burtais, laikė raganomis ir degindavo. Ši teisė atėjo iš Romos.

Pjesėje akivaizdžiai matosi, kad jei yra toks įstatymas tai atsiras ir norintys jį realizuoti. Pjesėje tai fanatikas vienuolis ir bajoras Žardeckis. Bet valdytojas, kuris kaip žmogus nepritaria tam, yra priverstas pasirašyti įsakymą. Nes jei jis nepasirašys tai neatitiks to meto teisinės valstybės vadovo statuso.

Nusikelkim į dabartinius laikus, į Garliavą. Mergaitė akivaizdžiai nenori palikti tų namų. Bet jos niekas neklausia. Prieš vaiką prievartos naudoti negalima. Tai jei vaikas pasako nesutinka išeiti, tai tempimas už rankos jau bus prievarta. Viskas. Taškas. O kaukėtų vyrų įsiveržimas į namus 3,14.

Atskirai apie antstolius. Tai 21  amžiaus inkvizitoriai. Šioje byloje tai matosi labai ryškiai.

Roma persikėlė į Briuselį.

Ar Lietuva turi stuburą ar yra tik Romos ar Briuselio vykdytoja?

Į šį klausimą privalo atsakyti mūsų rinkta Prezidentė.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Protingos mintys,pritariu 100%