Puslapiai

2013 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Ar galima išeiti į pensiją būnant 25-30 metų?



Paskutiniu metu aktyviai  susidomėjau pensijomis. Visų pirma todėl, kad  įsidarbinau viename iš  devynių pensijų fonde. Kviečiu žmones išsirinkti II pensijų pakopos  kompaniją.
 Kompanijos dar siūlo ir trečią pensijų pakopą.  Bet trečią pensijų pakopą kai kurie gauna būdami viso 25-30 metų.
 Valstybė jau  atvirai ir nuoširdžiai prisipažįsta, kad  pajėgi  mokėti tik  dalį pensijos, o kitą turi graibytis pats. Valstybė dar padeda susirinkti II pensiją, kuri sudėjus su Sodros pensija garantuotų iki 50-60 procentų  dabartinio uždarbio. Bet likusiu 20-30 pensijos žmogelis  turi krapštytis pats.Nes normali pensija laikoma tokia kuri sudaro 80 procentų nuo darbo uždarbio.
Šį antradienį aš sutikau keletą jaunų moterų kurioms dar nėra nei 30 metų, bet jos jau gauna pensiją ir yra laisvos. Jos nuoširdžiai pasakojosi savo kaip pensininkių gyvenimo džiaugsmus. Tiesa ta pensija  ne tokia jau ir maža, maždaug 5000 litų kas mėnesį.
 Kol rašau šį postą L.Ryte atsirado toks , visai nieko, straipsniukas: http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/komentarai/pensiju-skaiciuokle-zmoniu-naivumui-patikrinti.htm
Kokie tie jaunų pensininkių džiaugsmai?
 Taisosi dantis. Odontologei pasirodė keista, kad kada  paskiri laiką, tada jai tinka, o ir atsiskaito visada tvarkingai. Tai rodo, kad žmogus ir turi laisvo laiko ir pinigų. Tai iš ko gyvena ir kada dirba? Kai sužinojo, kad ši moteris turi sukūrusi tinklą kurias jai neša pastovius pinigus ir palygino  tai su savo darbu, kuris gal ir pelningas, bet laisvo laiko kaip ir nerasta, nejučia  susimąstė.
Nekalbant, kad ji laisvo laiko turi ir šen bei ten nuvažiuoti, pailsėti.
Šiandien pati patikimiausia  pensinė sistema  yra  tinklinio marketingo kompanijos. Jei kompanijos produkcija yra gera,  prekių kainos normalios tai tokioje kompanijoje sukūrus tinklą, anksčiau ar vėliau turėsi tam tikras, pastovias, o dažnai vis kylančias  pajamas. Kuo būni vyresnis, kuo ilgiau esi tam tikroje kompanijoje tuo tokia pensija didėja.
O Lietuvoje tokių pensininkų kuriems tik 20-30 metų vis daugėja.

P.S. O jei ką domina antros pakopos pensijų fondai prašau čia

Komentarų nėra: