Puslapiai

2011 m. birželio 10 d., penktadienis

Tikra tiesa apie tinklinį marketingą ir šios industrijos perspektyvos. (I dalis)

Pagaliau suradau tinklapį kuris atskleidžia visą tinklinio marketingo esmę, trūkumus, ligas ir perspektyvas. Parašiau laišką šio tinklapio autoriams. Susisieksim, pakalbėsim. Kol kas man žinoma, kad jie yra kompanijos Inweb24 kolegos.
Su tinklapiu galite susipažinti čia.
Man šie vyrai patinka. Rašo trumpai, aiškiai, be vandenėlio.
Trumpas reziume.
Gal būt nedaugelis Lietuvoje žino, kad solidžios kompanijos išmeta savo distributorius. Išmeta ne tuos kurie yra žali, o patyrusius, turinčius savo struktūras, pasiekimus, statusą: deimantus, briliantus ir t.t. Priežastys gali būti labai ir labai banalios. Pav. distributorius pagyrė kitą kompaniją ir jos produktus, per savo tinklą paskleidė mokymus, diskus ir t.t.
Kur šuo pakastas? Kompanijos turi produktus, marketingo planą, mokymus ir t.t. Tai jos nuosavybė. O distributorius yra sukūręs tinklą. Kompanija išmeta distributorių, bet pasilieka jo surinktus žmones: klientus, distributorius ir t.t.
Šiandien labai dažnai būna taip, kad besikurianti kompanija ieško patyrusių distributorių turinčių savo struktūras-komandą. Sakysim ateina distributorius su savo komanda-šimtu, tūkstančiu, dešimt tūkstančių, šimtu tūkstančiu narių, kurie, savaime suprantama, pastato kompaniją.
Klausimas. Kaip vertinti atskiro distributoriaus sukurtus socialinius santykius?
O būna ir taip, kad distributorius išeina iš kompanijos su visa savo struktūra.

Tokiu būdu tinklinis marketingas išeina į visiškai naują lygmenį. (iš tikro tai nieko naujo, tik Lietuvoje apie tai nelabai kalbama). Tai gal jau net ne tinklinis marketingas, o kažkas, visiškai naujo. Kompanijos sau, o distributoriniai tinklai sau. Jie gali susijungti, o gali ir išsiskirti. O geriausiai kai tinklai prijungia daugelį kompanijų arba atskirų prekeivių. O tai gali būti ir močiutės medus, ir Jono kalviški darbai, naujos kompanijos traktoriai, arba pradedančio, o gal ir patyrusio muzikanto diskai, filmai, knygos ir kas tik norit.

Tokiu būdu sukurtas tinklas jau savaime yra vertybė, atskiras, nepriklausomas vienetas. Ką čia vienetas-imperija.

Tuo tarpu Lietuvoje dar vyrauja tendencija garbinti savo kompanijas, produktus marketingo planus ir t.t. XX amžiaus reliktas kai garbinami Stalinai, Hitleriai ir visa kita. Garbinami objektai su savo garbintojais elgiasi vienodai: sodina į konslagerius, ištremia į sibirą, išmeta iš kompanijos.

Taigi, kalbelės apie tai, kad tinklinis marketingas caca ar kaka yra ne kas kita kaip zuikių dainos. O šios rūšies publika yra... nu kaip čia man švelniau išsireiškus... neapsišvietusi.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na mano nuomone Lietuvoje apskritai trūksta objektyvios informacijos apie MLM kompanijas, minusai, pliusai, o ne taip, kad mano kompanija tai stebuklas, o kita kompanija, tai nesamonė, arba kaimynė man sakė, nes jos draugės dukra dirbo...tokios informacijos užkimšti visi forumai, deja tai neduoda jokios naudingos informacijos.
O tai kas vyksta MLM kompanijose, manau nieko keista, nes kaip ir tradicinės kompanijos, tai yra verslas ir čia visi sukasi kaip išmano, tiesa, ta kad kompanijas valdo žmonės, o žmones - pinigai, tad visada reikia labai atidžiai rinktis kompanijas, kurioms žadi skirti savo brangų laiką.Neužtenka išklausyti vaizdo įrašo ir pasikliauti ten siūlomu rojumi, reikia, objektyviai įvertinti tos kompanijos perspektyvas ir galimybes joje.

Anonimiškas rašė...

Žinot, kolegos, aš manau, kad Lietuvoje situacija su informacijos pateikimu yra tiesiog apgailėtina,MLM įvaizdis sutaršytas , o kalti dėl to diletantai, kurie ir dirbti nemoka, ir mokytis nenori. Pirmiausia internete "užsirauni" ant štai ko : http://www.skelbiu.lt/forumas/tinklinis-marketingas-ateities-verslas-4529.html ... Man pikta už mūsų industrijos nepelnytą nuvertinimą .Dirbu su pagrinde su broliais rusais - ten profesionalumo lygis visiškai kitas, požiūris kitas. Pasidarė liūdna dėl Lietuvos :) Todėl startavau blogą, grynai iš patriotiškumo, nors čia ir rinka mikroskopinė, ir nuotaikos pesimistinės. Norisi tai pakeisti . Welcome :) http://pasevelina.wordpress.com/ Čia išklosiu visa tai, ko išmokau pati.
P.s.: Auriau, Tavo blogas - švyturėlis ;)

tikratiesa rašė...

Nesupratau, bet daugiau apie tai gali rasti tikratiesa.lt forume