Puslapiai

2013 m. sausio 14 d., pirmadienis

Kas yra geriau už emigraciją?




Pagrindinė emigracijos priežastis yra ekonominė. Lietuvoje mažai darbo vietų, didelis išnaudojimas, mokamas minimumas, stengiamasi  nemokėti organizavus visokius bankrotus ir t.t..  Emigracijos priežasčių yra ir daugiau, bet šiame straipsnyje aš jų neanalizuosiu.
Mano darbo specifika yra tokia, kad tenka  labai daug bendradarbiauti su emigrantais. O kalbant tiesiai šviesiai, kartu dirbti. Suprantama tai darbas susijęs su internetu.
 Apie trečdalį visos  mano komandos sudaro taip vadinami emigrantai. Būtent jie, šiandien labiausiai  iš visų Lietuvių, supranta kokie darbai mūsų laukia ateityje, o daugelis nieko nelaukdami mokosi naujų verslų, naujų darbų.
Paprastai internete daugiausiai siūlomas darbas yra  taip vadinamose MLM kompanijose. Daugelį MLM kompanijos atbaido. Tai suprantama, nes 90 procentų visų atėjusių į tokias kompanijas po  trijų mėnesių ar po metų palieka jas taip ir neperprasdami šios veiklos.  Nes tinkliniame marketinge norint uždirbti reikia  arba parduoti, arba kviesti naujus darbuotojus. O tai yra ir sunku, ir daugeliui  nepriimtina.
Bet šiandien jau yra kompanijų kuriose uždirbt gali visi. Kaip tai atrodo iš vidaus ir kokia nauda kompanijai iš to?
 Paprastai didelę dalį darbų atlieka pati kompanija, bet kitą dalį darbų patikima atlikti jos darbuotojams.  Kompanijos darbuotojas   taip pat gali prisidėti prie kompanijos finansavimo, kuris gali būti ir labai simbolinis, o gali siekti ir kelis tūkstančius dolerių. Tai  kaip ir  akcijos.  Kvietimas kitų darbuotojų į kompaniją paprastai yra skatinamas pagal partnerinę programą ir išmokant tam tikras procentas.
Artimiausiu metu aš  savo blog‘e supažindinsiu  su tokiomis kompanijomis.
Svarbiausia, kad  normaliai, nepersitempiant dirbant tokiose kompanijose  po keletų mėnesių pasiekiamas  normalus vidutinis Lietuviškas atlyginimas, o vėliau ir  vidutiniškas Europietiškas atlyginimas, o dar vėliau pradedama  gauti  normalias pasyvias  pajamos ir gyveni kur nori, bet nesi pririštas prie tos šalies. Taigi, gyventi kur nori  ir būti laivu yra geriau nei  emigracija dėl pragyvenimo.

Komentarų nėra: