Puslapiai

2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Kaip nužudyti savo grupę?


Iš Tomo Šraiterio knygos “Didysis Elas atskleidžia savo paslaptis”
Skyrius “Kaip nužudyti grupę”

Nensi Negativ turi problemų.
Jos grupės apimtys neauga taip, kaip norėtųsi. Kadangi ji mano, jog pati nėra dėl to kalta, todėl ji ėmėsi nuodugniai išnagrinėti ir rasti jos grupės prasto darbo priežastis. Po išsamių tyrimų priežastis buvo rasta. Kompanija, kurioje dirbo Nensi turėjo labai prastą niekam tikusį biurą, kuris tiesiog nepalaikė jos grupės ir nesuteikdavo reikiamų paslaugų. Tas faktas, kad kompanija tiesiog “žudė” jos grupę, galutinai įsiutino Nensi. Žinoma, čia nieko nėra nieko bendra su tikrąja kad padėtimi - kiti kompanijos distributoriai plėtėsi fantastiškais tempais. Galbūt Nensi palygino savo organizacijos rezultatus su kitais ir todėl pasijuto nejaukiai. Vietoje to, kad priežasčių ieškotų savyje, ji pradėjo ieškoti grupės nesėkmės priežasčių už jos ribų. Jeigu jos veiksmai būtų apsiriboję tik kaltųjų paieška kompanijos biuro darbuotojų asmenyje, tai grupės nuostoliai būtų minimalūs. Tačiau Nensi, kaip ir dauguma, negatyviai nusiteikusių lyderių, ir toliau įrodinėjo savo teisybę. Jos dienoraštis atrodė šitaip.

SEKMADIENIS.

Pasiskųsti šeimynai, kad visas pasaulis nusistatęs prieš ją. Kiek ji besistengtų, aplinkybės, nepavaldžios jai, ir toliau veda ją į nesėkmes. Ji įžvelgė, kad į savaitės pabaigą jos grupė visiškai ir negrįžtamai nusivils savo kompanija. Ji beveik nesuprato, kad išleido pranašystę, kuri būtinai išsipildys.

PIRMADIENIS

Nensi pasinaudojo laiku, kurį skirdavo naujiems žmonėms, kad sėstų ir parašytų laišką į vietinį kompanijos ofisą. Ji išvardino eilę problemų, kurios kilo jos grupėje, ir pasakė, kad jos grupės žmonėms reikalingi kompetetingi, kaip ir ji pati, žmonės, kurie vadovautų kompanijai.
Be abejo, ji nepasiūlė teigiamų sprendimų, tačiau įsigudrino įterpti keletą įžeidžiamų pastabų vietinio ofiso vadovo vardu.
Vėliau, pirmadienio vakarą, Nensi nuėjo į savaitinius mokymus surūgusia mina ir sarkastiškai nusiteikusi. Kiti lyderiai pasistengė atsikratyti toliau nuo jos, kadangi buvo užimti, padėdami naujiems žmonėms apsibrėžti tikslus. Nensi sugebėjo įspausti į kampą savo rekomenduotoją ir išlieti ant jo visas susikaupusias savo problemas. Ji taip pat pavadinu jį kvailu dėl to, kad jis turi reikalų su kompanija, kuri daro kiaulystes jos grupei. Jos rekomanduotojams pavyko ištempti ją į kavinę iki tol kol ji būtų spėjusi užkrėsti likusią grupę. Neradusi užjaučiančios auditorijos, Nensi parėjo namo dar labiau įniršusi. Reikia imtis dar ryžtingesnių priemonių kovai su šiuo siaubingu blogiu.

ANTRADIENIS

Nensi asmeniškai paskambino visiems savo neveikliems distributoriams (direktams) ir paklausė apie jų neveiklumo priežastis. Jei jie ir neturėjo priežasčių, tai Nensi su malonumu jiems jas padiktavo. Ji kruopščiai užrašinėjo visus nusiskundimus kompanija, nuo savęs dar ir pagražindama. Nensi žinojo, kad grupės aukštesni veikiantys rekomenduotojai, sužinoję šitokią svarbią informaciją, nedelsiant priims protingą sprendimą skųstis ir taip pat bus sunerimę.
Antradienį vakare Nensi paskambino visiems savo veikliems direktams ir išliejo ant jų visas savo problemas, neveiklių direktų problemas ir visas kitas problemas, kurios tik šovė jai į galvą.
Na, kadangi nei jos rekomendutojas, nei vietinis ofisas jai taip ir neatsakė, ji suvokė būtinybę surinkti visą grupę kolektyviniam skundui. Susitikimas buvo paskirtas ketvirtadienį vakare.

TREČIADIENIS

Nensi paskambino į vietinį ofisą ir paklausė kodėl jie dar neatsakė į jos laišką. Ji pranešė jiems, kad jų požiūris į eilinius narius – tai gėda ir garsiai suabejojo jų morale, etika ir protiniais sugebėjimais. Ji iškėlė sau užduotį sugriauti savo santykius su regioninio ofiso atstovais. Kompanijos atstovas padėjo ragelį ir pamanė, kad vienintelis būdas bendrauti su šia negatyviai nusistačiusia skundike – tik atsiliepiant į jos skambučius. Gyvenimas pernelyg trumpas, kad pats skambintum tokiam žmogui ir iššauktum į save žodinių įžeidinėjimų srautą.
Trečiadienio vakaras buvo skirtas skambučiams direktams aiškinantis ar jie dalyvaus ketvirtadienio vakarą susirinkime, skirtame nusiskundimams.
Nensi pabrėždavo, kad jei visi susirinks kartu, tai labai padės. Dauguma direktų atsisakė, motyvuodami tuo, kad jau paskirti susitikimai sutarčių pasirašymui ar produktų pardavimui.

KETVIRTADIENIS

Šį vakarą visi Nensi direktai atėjo surūgusiomis minomis. Jie įvertino savo dviejų pastarųjų metų savo veiklą tinkliniame marketinge ir priėjo išvados, kad jų nepakankama sėkmė yra iššaukta daugybės faktorių, tačiau jų pačių kaltės čia nėra. Jie asmeniškai neatsako už savo rezultatus. Nensi vadovaujant susirinkimas priėjo bendros išvados :”Pasaulis nėra teisingas mūsų grupei”. Vienintelis dalykas, kurį buvo nuspręsta daryti – nustoti bandyti gerinti situaciją ir kartu dalyvauti kassavaitiniuose “nelaimingųjų” susirinkimuose. Juk jiems reikės gi kažkuo save užimti, atsižvelgiant į jų būsimą neveiklumą kompanijoje.

PENKTADIENIS

Ankstyvą rytą Nensi pradėjo sudarinėti “Niurzglių ir skundikų klubo” būsimų susitikimų kalendorių. Kiekvieno susirinkimo dienotvarkje bus klausimas dėl naujų narių priėmimo. Jei likimas jau pasistengė, kad jie nedirbtų tinkliniame marketinge, tuomet jų pareiga turėtų tapti savo nelaimių platinimas kiekvienam teigiamai nusiteikusiam, dirbančiam, motyvuotam distributoriui, kokį tik jie sugebės surasti.

ŠEŠTADIENIS

Nensi Negativ praleido ištisą dieną, bandydama subalansuoti varganą savo šeimos biudžetą. Be jos papildomų pajamų iš tinklinio marketingo šeimai teks kai ką aukoti, kad gyventi pagal pajamas ir išgales.
Ir Nensi sau pamanė :”Koks pasaulis neteisingas mano, mano organizacijos ir mano šeimos atžvilgiu”.

Komentarų nėra: