Puslapiai

2013 m. vasario 19 d., antradienis

Krizė, pinigai, magija, holizmas ir tinklinis marketingas (II)





 Kada žmogus pirmą sagą užsisegė blogai?
Kai  jam kažkas įkalė į galvą, kad jis-žmogus yra svetimas šiam pasauliui. Pasaulis  atskirai-žmogus atskirai. Nu, visi žino kaip tai buvo. Atsirado pasaulis, o vėliau, kažkada  į jį buvo patupdytas žmogus.  Žmogus atėjo į kažkieno jau sukurtą pasaulį. Kitaip sakant yra kažkoks vidinis žmogaus pasaulis ir yra pasaulis išorinis  su savo įstatymais ir savais dėsniais. O jei taip tai  yra kažkoks išorinis dievas, kažkokios išorinės  aplinkybės: ligos, bėdos, nelaimės...
   Svarbiausia, kad tas išorinis pasaulis yra ne mano pasaulis.  Ir viskas, ir šito užtenka, kad žmogus amžiams būtų uždarytas į savo pačio susikurtų sąvokų kalėjimą.
Kaip išeit iš šio kalėjimo?
Ne, tiek to, dar pabūkim. Pasidžiaukim  visais kalėjimo džiaugsmais. Tų džiaugsmų  kalėjime ne prūdais, tik du. Pirmas- paklusti išoriniam pasauliui: melstis, maldauti, prašyti, pataikauti...
Antras: kovoti, muštis, bėgti, laimėti, būti pirmam, būti sėkmingam, būti turtingam...
Taigi, žmonija per visą savo istoriją (bent jau taip teigiama) turėjo tik dvi programas: paklusimas ir kova.  Pirmajai atstovauja daugelis religijų, antrajai materialus kapitalizmas.
Kiekvienas   programuotojas gerai žino vieną tiesą, kad programa  yra gerai. Jei sėkmingai instaliuota programa tai  galima taip pat sėkmingai  prognozuoti, netgi jos klaidas ir užstrigimus galima prognozuoti.
Todėl stebėtis, kad gamyba  vyksta  tik dėl gamybos, o prekyba patampa juodąja magija, nereikia kai žinai, kad yra įdėta programa. Tiesa, stringa  ta programa, reikalauja korekcijų ir kuo toliau tuo sunkiau ją prižiūrėti, bet kitos programos, šiuo metu, išorinį pasaulį atstovaujančios institucijos, neturi. Neturi ir viskas. Todėl  žmogus yra priverstas  suktis su tuo ką turi.
Ir sukasi.  Gimsta  su skola menamai valstybei, miršta su dar didesne skola svetimam pasauliui. Tai ar verta buvo gimti? Ar verta mirti?
Kalėjime Tavęs niekas neklausia. Programa instaliuota, enter paspaustas.
Išeiti iš kalėjimo tai išmesti visas  nereikalingas programas ir atgaminti pirminę Basic prigimtinę dovaną.

Komentarų nėra: