Puslapiai

2011 m. sausio 4 d., antradienis

Lyderis. Tinklinio marketingo lyderis. (I dalis)



Paskutiniu metu tiek prirašyta apie lyderius, kad net koktu darosi. Būk lyderis, būk toks būk anoks...
Bet be lyderių niekur nenueisim. Čia irgi tiesa.
Svarbiausias lyderio bruožas yra matymas į priekį, matymas perspektyvos.
Sakysim, žmona mato kur reikia pakabinti paveikslą. Ir duoda įsakymą vyrui jį kabinti. Vyras susiranda plaktuką, vinį ir pirmyn ( nu gerai medvaržtį ir el. suktuvą). Dešiniau... kairiau... žemiau... aukščiau... ir t.t. Iš kur ji žino? Vienas Dievas težino. Bet ji yra lyderis, tuo metu nieko neveikia, o tik sėdi ant sofos ir vadovauja paradui. Todėl, kad ji žino ir mato kur tas paveikslas turi būti. Ir žino kas tai gali padaryti. Ne ji pati ne, nes pas ją nagai lakuoti ir rankelės išpuoselėtos. Va taip.
Lyderis sporte. Komandos kuri žaidžia su kamuoliu kapitonas (krepšinis, futbolas). Kapitonas- lyderis gali būti net ne geriausias žaidėjas, bet jis žino savo komandą, žino kas ką gali ir reikiamu metu reikiamoj vietoj suorganizuos kamuolį tam kam reikia.
Politikoj. Sakysim Reigenas. Daugelis sako, kad dabartinė krizė yra Reigonomikos pasekmė. Ko gero taip. Bet ar ne jo dėka Lietuva tapo laisva, ar ne tas artistas šokdino rusų mešką (Mišą)? Oi kaip toli jis matė į priekį.
Religijoj. Mozė. Va čia tai lyderis. Tautą iš vergovės išvedė. Matė taip toli į priekį, kad net jūrą perskyrė. Iki šiol dar vežimo ratai randami. :) Nei jis ten skyrė tą jūrą nei ką, bet savo tautą atvedė į naują dvasinį lygį. Ar Lietuvoj mes turim tokį lyderį? Aš nematau. Jei kas matot pasakykit. Rinksim. Eisim iš paskos, skirsim jūras tik parodykit.
Šiandienė situacija. Krizė. Ar turim lyderių Lietuvoj? Nei su žiburiu ieškodami nerandam. Nėra nei vieno, kuris matytų ateity. O jei ir yra tai jie dar galvų neiškiša. Nu gal laikas nepribrendo. O dabartiniai lyderiai tegali pasakyti, kad mes nesitikėjom, kad krizė bus tokia gili.
Ar Lietuva turi savų tinklinio marketingo lyderių? Turi aišku. Daugelį ir aš pažįstu. Bet didžioji jų dalis kuria grupes savo komandose ir visa kita jiems nelabai rūpi. Pasirodo kokiame forume, pameta savo kompaniją ir tuo viskas baigiasi.
Nejučia tenka atsisukti į save ir pagalvoti, o kodėl aš jau treti metai nenuilstamai kapojuosi forumuose ir smagu matyti, kad krizei gilėjant mano oponentų argumentai bliūkšta. Ko gero esu šios srities lyderis ir nieko nepadarysi teks tempti. Perskirsiu jūrą Lietuvio sąmonėj ar ne? Nežinau, bet kito kelio nematau.
Matyt reikia pateikti viziją, parodyti kas yra kitoje jūros pusėje, kur yra ta pažadėta žemė?
Bus pratęsimas.

Komentarų nėra: