Puslapiai

2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Protokolas


Lietuvos valdžia meluoja savo žmonėms, kad krizė tuoj praeis.
Tai svarbiausia mintis kurią noriu užprotokoluot. Ir tai darau 2011.01.13 dieną.
Tai darau žmonėms kurie vis dar tiki ir nesiruošia matyti realybės ir nieko esminio nedaro dėl savo ir savo šeimos ateities.
Kodėl meluoja Lietuvos valdžia, kodėl ji tai gali daryti? Atsakymas banaliai paprastas. Ji už nieką neatsakinga. Savo laiku Kirkilas išlaidavo nes turėjo pinigų. Kubilius to daryt negali....nors neaišku ar tuos pinigus išleidžia protingai. Jei būtų Kirkilas Kubiliaus vietoj darytų panašiai....nebūtinai taip pat, bet panašiai tai tikrai. Nes esminio skirtumo šių žmonių mąstyme nėra.
Mano protokolo tikslas nėra kaltinimas. O tik fiksavimas. Valdžia gali meluoti nes niekas nieko nesupranta. Niekas nesupranta kas vyksta. O tie kas supranta-tyli. Tai pirma, o antra ji bus po kelių metų perrinkta ir bus tik istorija, o estafetę perims kiti, kurie darys tą patį: keiks ankstesnę valdžią ir sakys, kad mes nieko negalima padaryti. Ir ratas sukasi iš naujo.
Bet palikim valdžios problemas jai pačiai. Bandysiu ieškoti tikrumų priežasčių.
O viskas prasidėjo nuo Reigonomikos. Reigonomikos tikslas buvo sužlugdyti CCCP. Tuo tikslu ji sugalvojo didžiausią visų laikų piramidę ir dalino kreditus. Paprastai tai atrodo sekančiai: mes jums duodame kreditus, kad pirktumėt mūsų produkciją ir vartotumėt. Kreditus grąžinsit vėliau, svarbiausia, kad pirktumėt. Nes reikėjo didinti skirtumą tarp CCCP gyventojų ir vakariečių. Bet palūkanos auga, toliau kreditų jau duot nebegalim, nes jūs dar neatsiskaitėt už ankstesnius kreditus. Taigi, jūs jau nieko neturit, bet kreditus privalot gražinti. Geniali piramidė. Lietuva lenda į šią piramidę stačia galva. Visa Lietuva, kaip rusai sako pagalovno. 11071 lt. Skola buvo 2011.01.06, o šiandien 11104 lt vienam žmogui. Jau nekalbant apie tai, kad bankai atėjus krizei palūkanas seniems kreditams padidino. Lietuvos valdžia gali meluoti nes už tai ji nėra atsakinga...yra įstatymai, yra antstoliai, teismai. Valdžia čia ne prie ko.
Krizė ekonomikoj tai tik aisbergo viršūnė. Kur kas gilesnė krizė yra ideologiniam lygmenį. Va kur tikroji krizė. Reikia užprotokoluot ir ją.
Krikščionybė su visomis savo atšakomis eina į sąvartyną. Krikščionybė yra ideologinė piramidė du tūkstančius metų pudrinusi žmonėms smegenis. Komunizmas ir socializmas tai ta pati krikščionybė tik kitaip pateikta. Pagrindinė mintis,kad reikia dėl kažko aukotis naudinga bet kokiai valdžiai: krikščioniškai, Lietuviškai, Rusiškai...bet kokiai. Aukokitės, kentėkit... kuo daugiau aukositės tuo mes ilgiau būsim valdžioje ir galėsim pudrinti smegenis.
Tiesa krikščionybė nieko bendro neturi su Jėzumi. Tas bičas buvo krutas ir jis padarė tai ką reikėjo padaryti. Bet čia būtų atskira tema.
Taigi, pasauliui reikia naujos ideologijos ir šitie ieškojimai vyksta. Ačiū Dievui, kad jie vyksta.
Reziume. Reigonomika baigiasi, tik dabar ji baigiasi, senos ideologijos žlunga. Ieškoma naujų ekonomikos vystymosi formų ir naujų ideologijų.
Tai yra gerai. Todėl, bet kokia ieškojimai: ekonomikoj- home biznis srityje, o ideologijoj; kabala, holistinis mąstymas , budizmas ir t.t. yra geriau nei stovėjimas ir laukimas ir tikėjimas, kad kažkas duos manos iš dangaus.

Komentarų nėra: