Puslapiai

2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Kas kuria Lietuvą?

Čia pateikiu Zalvio postą iš forumo http://forumas.fsm.lt/viewtopic.php?f=5&p=2635&sid=1867f92e1bfd40c568b1a0df0120f28a#p2635


Nacionalinis identitetas atgyvena. Nėra tokio.
+++++++++++++++++++++++++++++
Su šiuo teiginiu aš žinoma nesutinku. Lietuviškas identitetas yra... Išoriškai mes žinoma skiriamės nuo likusio pasaulio. Klausimas kitas - kiek tai padės ir kiek tai trukdys pergyventi ateinančius tikrai labai sunkius ekonomiškai laikus. Ar nešaus Lietuvos savižudybių kreivė iš padebesių į kosmosą...???? Ir atsakymas kol kas tik vienas - šaus... Tai yra neteksim labai nemenkos dalies tautiečių... Ir tai labai liūdina... Kirkilo vyriausybė sočiais laikais visai nesirūpino žmonių ateitim, Kubiliaus vyriausybė irgi ne ką geresnė... Partiniai interesai svarbiau nors tu ką... ))) Vat kai prasidės aštrioji krizės fazė - išsižudys krūva papildomų lietuvių... Manot nors vienas politikas pasakys, kad daugumoje atvejų dalis kaltės yra ir jų ? Nepasakys...
++
Turiu pažįstamų, kurie dirba Norvegijoje. Dirba statybose paprastais statybininkais... Kai jie papasakoja ką išdarinėja Norvegijoje lietuviai - plaukai šiaušiasi... Taip... Daugumoje atvejų tai mažai išsilavinę tautiečiai. Kai kurie net vidurinės mokyklos nebaigė. Bet vis gi greta dirba ir lenkai, bet tokių nesąmonių pas juos smarkiai mažiau... ))) Vat jums ir išskirtiniai bruožai... ))) Tolokai mums iki lenkų... Bent jau bendrosios kultūros prasme... ))) Liūdna, bet faktai nenumaldomai apie tai šneka...
++++
Labai norisi ką nors gero apie tautiečius parašyti... ))) Sugebėjimas greitai išvažiuoti gyventi ir dirbti kitur ir yra visai neblogas bruožas. Ir čia mes lenkiam beveik visus...)))
-------------------------------------------------------------------------------------------

Atsakymą rašau savo blog'e nes manau, taip mąstančių žmonių Lietuvoje yra nemažai.

Zalvy, perskaičius Tavo postą nors eik ir nusižudyk. Iš kart, nieko negalvojant. Nesinori, kad liktum neteisus. Reikia pateisini Tavo lūkesčius. O gal pradėk nuo savęs? Čia kaip iš Kamiu pjesės „Kaligula“....aš atiduočiau gyvybę už imperatorių..... Į tai Kaligula su malonumu atsakė: ok tinka imu... (cituoju iš atminties).

O dabar mano rimtas atsakymas.

Duok šuniui blogą vardą ir gali jį pakarti. Kiek prisimenu, čia mintis iš Karnegio knygos.
Kalbėkim apie tai, kad eilinis Lietuvis yra savižudis, teisėjas -pedofilas, verslininkas-vagis, tarnautojas-kyšininkas, taip ir bus.

Kai dirbau Švedijoj ir aplinkiniai žmonės džiaugėsi mano darbu. Dirbau dar geriau. Švediją palikau geros nuotaikos ir savaitę šią nuotaiką sugebėjau išlaikyti Lietuvoje. Lietuviai nesugebėjo įžvelgti mano gebėjimų. Bet Švedijos Lietuviai mąstė kaip Švedai ir gyrė mano darbą.

Patupdyk Lietuvį į normalias sąlygas ir jis taps normaliu žmogumi. Gamtos dėsnis. Pasodink gėlę geroje dirvoje, duok šviesos ir pamatysi kas išaugs.

Reziume: savo tautos identitetą kuriame mes patys. O Tu savo tokiu postu dabar kuri labai blogą dalyką. Žmogui kuris priėjo liepto galą ir pradeda galvoti apie savižudybę toks postas padės tai padaryti greičiau.

O iš Lenkų reikia mokytis. Pažįstu juos. Dažnai Lenkijoj lankausi ir matau kaip jie gerbia vienas kitą ir stengiasi laikytis kartu.... nu daugiau nei Lietuviai.

Taigi, Lietuvą kuriame mes, vieni griaudami, kiti statydami. Bet kuriame visi.

Komentarų nėra: