Puslapiai

2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Krizė, pinigai, magija, holizmas ir tinklinis marketingas (III)



Kaip mąsto kaliniai?  Kalinys yra toks sutvėrimas nuo kurio  niekas nepriklauso. Viskas priklauso nuo išorinio pasaulio-nuo prižiūrėtojo. Kalinys gali tik laukti. Daugelių Lietuvių sąmonėje gyvenimas tai kalėjimas. Jei kas nesutinka tai prasekit logiką.
Daugelis laukia teisingumo. Nes jei yra   išorinis  pasaulis  tai turi būti ir teisingumas.
Teisingumo  ši tauta jau laukia kelis šimtmečius. Laukia gero prezidento, laukia geros valdžios, Strasbūro teismo. O jo kaip nėra taip  nėra.   Kai nesulaukia ieško kaltų. Juk turi būti kažkas kaltas, kad mes taip  sušiktai gyvenam.
Laukia pagalbos iš Dievo. O Dievas tyčiojasi iš šios tautos kaip tik gali. Jis sako: Kas turi daug gyvenimo, bus dar pridėta, o kas turi mažai tai atimsiu ir tai ką turit. Va taip. Ir atima iš Lietuviūkščio visa  ką tik gali.
Iš pradžių Didžiąją Kunigaikštystę atėmė be jokių skrupulų, o vėliau  valstybingumą. Nu  kaip ir atgavo Lietuva valstybingumą, bet ką daryt su tuo, nežino. Savo laiku  džiaugėsi, kad tą naštą perėmė Maskva, o šiandien, kad Briuselis. Va taip. Va tokia xrenovina.  Kas belieka Dievui? Atimti ir tai ką dar turi.
Nesijaudinkit, Lietuviai ne vieninteliai tokie kvaili.  Kas yra civilizacija? Civilizacija yra  žmogaus kova prieš gamtą. O kare kaip kare. Priešas visada turi adekvačius veiksmus.  Pav. sugalvojam  užkariauti  skalūnines dujas. Ok. Užkariaujam. O gamta babax mums antru galu. A xren jums geriamas vanduo. Va taip. Ir taip visur, kol kalinys  nesupras, kad jis yra laisvas.
O kaip kaliniui suvokti laisvę jei jis jos niekada nematė?
  apie tai kalba Dievas? ESI KURS ESI. Tai kur aš esu? Va ten kur esi ten ir esi. Esi kaip kalinys, gyvenk  kaip kalinys, esi laisvas, gyvenk kaip laisvas. Viskas duota.
Šiandien mes šimtus  būtų turime kaip žmogų išvesti iš kalėjimo. Tai ir pozityvus mąstymas, alfa programavimas ir filmas Sekret ir  dar daugelis dalykų kuriuose teigiama, kad žmogus mintimis gali kurti savo gyvenimą. Gali kurti, bet gali ir nekurti. Kaip panorės taip darys. Dešra baigiasi, kuri gyvenimą, dešros gavai  a naxren.
Meluoja  visi, meluoja susiriesdami.
Skaitom Bibliją. Gal ten kas nors parašyta?
 Pradžioje buvo žodis... Tas žodis buvo pas...
Sustokim. Jei buvo žodis tai kažkur turėjo būti kažkas, kas jį išgirstų. Nu koks nors ausų būgnelis ar kokia kitokia kliūtis.  Nei viena sistema negali  egzistuoti jei nėra stebėtojo. Nei vienas kalėjimas negali egzistuoti jei nėra kalinių.
Esu kurs esu. Taigi, nėra Dievo, jei jo nesusikuri, nėra meilės jei nėra poreikio jai, nėra gyvenimo jei...
Nėra  amžinojo gyvenimo jei neturėsime tam poreikio.
Žmogus  ir yra šio pasaulio užsakovas. Žmogus ir yra tas stebėtojas dėl kurio sukurtas šis pasaulis, dėl kurio nuskambėjo tas pirmas žodis. Žmogus ir yra pats gyvenimas.
Keista girdėti tokias mintis? A ne?
Taip, keista. O ką padarysi, kuo toliau tuo daugiau išgirsite tokių ir panašių minčių. Teks priprasti.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Laba diena, Auriau,
Jau kuris laikas seku Jūsų blog'ą. Žaviuosi Jūsų išreiškiama nuomone, mintimis. Jūs įkvėpiate mane kurti, daryti kažką, nestovėti vietoje. Būtų įdomu sužinoti iš kur Jūs pasisemiate tiek žinių. Galbūt iš MLM? Galbūt iš kitų blog'erių?
Prašau Jūsų tęsti pildyti šį blog'ą! :)

-Martynas

Aurius rašė...

Atsakau Martynui. Čia ištrauka iš mano Facebook profilio
Svarbiausia mintis yra ta, kad žinios turi teikti energijos. Kai man žinios iš tų mokslų neteikė aš juos mečiau, o ėmiau tik tas kurios teikė.
Mano universitetai

Aš jau buvau susipažinęs su sistema kaip savarankiškai mokytis, žinojau jos pagrindinius principus, žinojau, kad žinios turi duoti energijos. Žinojau, kad energijos iš žinių gauni tik tuomet kai yra įdomu pačiam. Bet tam, kad greičiau viską sužinoti reikalingi žmonės tas žinias jau sukaupę.
Todėl nutariau būti laisvu klausytoju ir ieškoti įdomių žmonių. Svarbiausia, kaip man kilo tokia mintis.
Tuo metu mokiausi Klaipėdos KPI vakariniame skyriuje. Nepatikėsit, bet įdomiausias mokslas man buvo TSKP istorija.
Jei neapsirinku, tai dėstytojo pavardė buvo Tytmanas.
Taigi, pirma pamoka. Cituoju iš atminties. Chebra, jei jūs galvojate, kad kai Leninas darė revoliuciją jis kalbėjo apie socializmą, komunizmą ir kitokias aukštas materijas? Nei velnio. Jis surinko kalmykų gaują, pasodino juos ant arklių ir pasakė; va šitie yra caca, o tie kaka. Kaka nugalėsit ir gausit žemės.

Sekanti pamoka kuri man įstrigo tai XXVI suvažiavimo medžiagos dėstymas. Cituoju. Jei Brežnevas rūpinasi kaip įdarbinti pensininkus tai žinokit, kad pas mus reikalai prasti. Toliau nuosekliai, logiškai dėsto kodėl pas mus reikalai prasti.
Kadangi KPI mokytis nelabai norėjau tai greitai nusprendžiau, kad tokių asmenybių Lietuvos aukštosiose mokyklose turi turėti daugiau. Ilgai ieškoti nereikėjo. Klaipėdos konservatorijoje, o vėliau ir Vilniaus universitete radau. O domėjausi tuo metu literatūros istorija, filosofija, psichologija. Rinkausi tik tuos dėstytojus kurie buvo tikrai įdomūs, o ne tuos kurie paskaitas skaitė iš senų užrašų. Rinkausi tik tuos dėstytojus kurių paskaitos man duodavo energijos.
Vėliau mokiausi jau oficialiai Vilniaus Universitete ekonomikos fakultete. Dėstytojus, tiesa taip pat rinkausi. Nelankiau tų kurie dėstė nuobodžiai. Kaip egzaminus išlaikiau? Pas nuobodžius dėstytojus, patikėkit, labai lengva laikyti egzaminus. Pas asmenybes laikyti egzaminus sunku-reikia žinoti.
Šiandien, kaip niekada anksčiau, lengva mokytis. Internete mokslų, akademijų, universitetų tikrai daug ir įvairių. Įdomių žmonių, įdomių požiūrių, tik spėk rinktis. Mokausi toliau. Kada baigsiu? Nežinau.