Puslapiai

2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Komentarai Brain Treisi knygai „ Pakeisk savo mąstymą ir pakeisi save“ (I)


Knyga gan praktiška, bet man norisi ją iškart komentuoti, savaime suprantama, iš holistinių pozicijų.
Pradžioj autorius kalba: pakeisk savo mąstymą ir pakeisi gyvenimą; pakeisk savo mąstymą ir pakeisi aplinką; pakeisk savo mąstymą ir aplinkiniai pasikeis.
O mes elgiamės priešingai. Bandom keisti kitus ir galvojam, kad labai gerai elgiamės.
http://mintis.info/?p=267 Šiame straipsnyje yra labai įdomi ir sakyčiau keista mintis.

„Šiuo metu aukštasis mokslas atskleidžia dar daugiau – jog mes matome ne tik apverstą, bet ir išvirkščią vaizdą. Tai reiškia, kad mūsų matoma realybė iš tiesų yra ne išorėje, o viduje. Vadinasi mes pastoviai stebime pačius save. Ir būtent tai yra tikroji realybė. Kaip man ją pamatyti?“

Kaip man ją pamatyti? Geras klausimas. Šitai labai gerai daro Aleksandras Pintas savo treninguose. Ir labai gražiai įrodo,kad kai mes matome nu sakysim kažką negero kituose (Mums Lietuviams tai įprasta) tai iš tikro tai yra būtent mumyse. Sakysim kai mokyklos mokytojas ar vaiko tėvas kritikuoja tą dar visiškai vaiką ir sako koks jis....toks ir anoks...tai iš tikro jis kritikuoja save. Bet tai netrukdo tam vaikui įvaryti kompleksus.
Įdomus atvejas kurį aprašinėja knygos autorius; kai moteris patyrė avariją ir užmiršo visą savo gyvenimą tai labai greitai susikūrė naują ir laimingą, o kas svarbiausia, be kompleksų.
Tiesą pasakius daugeliui iš mūsų gyvenimas nieko kito neduoda tik aplinkinių kompleksus. :)
Kur aš vedu ir koks moralas? Gyvenimas dabar daugelį privers imtis naujų, neįprastų veiklos formų. Daugelis dar tuo neužsiima kadangi yra nepraeita komforto zona. Vis dar tiki, kad krizė kažkaip pasibaigs ir viskas susitvarkys. Nebijokit keistis.

Aš nesu kitoks. Tinklinis marketingas man pažinus jau 10 metų nuo kompanijos IPSUM, bet kai ši kompanija žlugo ir nors aš supratau MLM reikšmę ir ją toleravau, bet tingėjau užsiimti. Bet kai 2008 metais krizė mane užtiko gilų rudenį buvau krizėje. Buvo netgi taip, kad namie gėriau savo obuolių vyną ir atvažiavo draugai ir išsivežė girtą į Varšuvą, į „LISTOPADO“ mūšį. Atsibudau tik Varšuvoj. Šiandien esu patenkintas, kad krizė ištiko pradžioj pradžioj, o ne dabar.

1 komentaras:

Aurius rašė...

Tiesa, kas norit rusišką knygos versiją galiu atsiūsti.