Puslapiai

2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Donžuaniškas marketingas.

Skelbimas: įmonė „Kamon“ ieško pardavimų vadybininko. Reikalavimai: prekybos internetu organizavimas...

Ledai pajudėjo.
Nu baisiai jau seniai skaičiau skelbimus. Supratau viena, jei nori pažinti gyvenimą tai skaityt reikia ne kokį L.Rytą ar Vakarą, ar Delfi, ar dar ką nors panašaus, o skelbimus. Nes juose visi žmonių norai, troškimai, aistros ir naujausios tendencijos. Skelbimuose tikras Lietuvos gyvenimas. Perskaitai dabartinius, perskaitai 10 metų senumo ir gali rašyti istoriją, kurti romanus, kino filmus, dramas ir komedijas, satyras, poemas. Visas margas gyvenimas skelbimuose.

Kiek supratau, įmonė „Kamon“ žino ko nori. O kiek įmonių, kurios dar nežino ko nori, bet nori genialių pardavimo vadybininkų. Norėti niekas nedraudžia, bet iš kur juos paimti?

Reikalas tas, kad situacija smarkiai keičiasi. Parduotuvėse lankosi tik turistai. Nu gerai, gerai...kai kas dar kažką ir nusiperka. Nuolaidos, visokie reklaminiai triukai, suvilioja.

Praeitą mėn. žmona man skambina....radau dušo kabiną 30 procentų pigiau. O aš internete radau dar pigiau ir dar atveža. Dabar ji man jau nieko nesako, o paklausia, kad paieškočiau ko nors internete. Žmonos įsakymas...šventa.

Norim mes to ar ne, bet prekyba pamažu persikelia į internetą. Pasirodo, internetinės galimybės bendrauti su klientu yra visiškai kitos. Sakyčiau subtilesnės, lankstesnės ir ne tokios įkyrios, suprantama, jei laikomasi etiketo.

Pav. IKI man siunčia žinutes telefonu; - Gerb. Kliente...
O per internetą naudodamas autoatsakiklį gali kreiptis Gerb. Auriau, Mindagai, Algimantai....Gerb. Asta, Erika, Maryte.... (širdele, ožkele...)

Prisiminiau CCCP armiją. Būdavo ten tokių specų kurie mokėdavo rašyti laiškus. Tokių specų paslaugos kai kam būdavo neįkainuojamos. Nes susirinkdavo tokie pisariai ir rašydavo pagal jo diktavimą savo panelėms. T. y. Laiškas tai vienas ir tas pats, bet vardą kiekvienas įrašydavo atskirai.
Spėju, kad autoatsakiklį sugalvojo koks nors donžuanas programuotojas. Ko tik tie vyrai dėl moterų nepadaro?

O šiandien įmonės gali prisiekinėti meile ir ištikimybe savo klientams daugiatiražiniu būdu.

Kaip visada, man rimtai neišeina nieko parašyt.

Juokas juokais, bet šiandien geru pardavimų vadybininku gali būti bet kuris šiek tiek patyręs marketologas ir jį priimtų bet kokia kompanija, kuri nori vystyti verslą per internetą. Bet rimtą marketologą niekas už jokius pinigus nesuvilios į linijinę prekybą dirbti nuo ryto iki vakaro visą dieną. Va taip.

O yra kita medalio pusė. Bet kuris pardavimų vadybininkas gali praeiti internetinio marketingo mokyklą šiuolaikinėje MLM kompanijoje. Nes darbo rinkos paklausa tokiems kadrams jau bręsta.
Artimiausiu metu tokią mokyklą aš su savo komanda organizuosime.
Kažką parašiau, bet kaip pavadinti? Pagal taisykles reikėtų, kad būtų rimti raktiniai žodžiai.
Ai...bus tų žodžių...

1 komentaras:

atfatf rašė...

SMS siunčia irgi programa, taigi niekas netrukdo įdėti vardą pavardę. Iš tingėjimo matyt neįdeda. Ai, dar geras balsavimas pas tave: ar galime užsidirbti internete: 1 balsas taip, 1 ne :)))) Balsavimas baigtas :)