Puslapiai

2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Tinklinis marketingas yra verslas (I dalis)

Tinklinis marketingas yra normalus verslas. Šioje industrijoje galioja tie patys dėsniai kai ir bet kuriame kitame versle.
Bet kodėl tiek daug žmonių ateina į tinklinį marketingą ir tiek mažai jame pasilieka?
Atsakymas paprastas. Daugelis nesuvokia, kad tai yra verslas. O nesuvokia dėl labai paprastos priežasties-investicijų tai nėra. O jei nėra investicijų, tai nėra verslo.
Nes bet kokiame versle yra investicijos. Sakysim, kad ir dėvėtų rūbų versle yra investicijos nes reikia užsipirkti produkcijos, reikia turėti arba nuomoti patalpas, reikalingas inventorius (stendai, pakabos, lentynos), kasos aparatas ir kt. Tam reikia kelių tūkstančių litų mažiausiai. Nutaręs pradėti tokį verslą darysi viską, kad jis gyvuotų: stengsiesi pritraukti klientus, reklamuosi, kviesi, viliosi ir t.t. Nes pirmiausiai reikia, kad pasidengtų minimalios išlaidos: patalpų nuoma, komunalinės paslaugos, atlyginimas, asortimento atnaujinimas ir t.t. O tai verčia galvoti, ieškoti sprendimo, sekti konkurentų veiksmus.
Internetiniame tinkliniame marketinge paprastai nėra jokių investicijų. Absoliučiai jokių. Visiškas nulis. Nes produkcijos užsipirkimas savo reikmėms-jokia investicija. O kompiuteris ir internetas šiandien tai tas pats kas vanduo ir kanalizacija.
Vakar klausiau naujos Zinovjevo Kurolap InWEB24 prezentacijos. Pagal išsilavinimą jis matematikas. Tinklinio marketingo matematinę reikalo pusę jis pagavo iškart. Bet gyvenimas jį vertė užsiimti ir paprastu verslu. Turėjo biliardo verslą. Dėl išorinių veiksnių šis verslas žlugo. Žemiau pateikta jo palyginamoji lentelė. Man labiausiai patiko paskutinė pastraipa: dvasinė savijauta. Laisvė MLM grafoje ir kalėjimas turint paprastą verslą.

2 komentarai:

Mindaugas rašė...

Dar galima pridurti, kad ne visi moka savarankiskai dirbti. Darbe lengva, ką pasakė nuėjai ir padarei, o čia tik pats už save atsakingas, niekas neverčia nieko daryti, todėl būtina susidaryti veiksmų planą, kuris vestų link tikslo ir juo sekti.

Aurius rašė...

Kaip čia pasakius. Mokam mes visi,...nu gerai mokėjom...bet švietimo sistema ir auklėjimas daugelį sužalojo.
Kas norit susipažinti su natūralia švietimo sistema tai apsilankykite Alekso Janovskio tinklapyje.
O apie jį, aš atskirą straipsnį parašysiu. O apie tai kaip jis nekentė švietimo sistemos kai buvo paauglys tai anekdotus galima kurti.