Puslapiai

2010 m. gruodžio 24 d., penktadienis

Maistas kaip kelias



Kas yra tas holistinis mąstymas, atvirai pasakius aš pats gerai nežinau. Bet vat klausausi paskaitų ciklo, kurios vadinasi „Maistas kaip kelias“ ir esu šokiruotas. Nors šias paskaitas klausiausi vasarą ir net klausimus uždavinėjau jų autoriui ir net į Lietuvą pakviečiau ir jis sutiko, bet perklausydamas vėl ir vėl iš naujo, esu šokiruotas nei kiek nemažiau nei tada kai pirmą kartą išgirdau.
O apie maistą kalbėti šiandien yra kaip niekada gera proga. Nes Lietuvos laukia trys apsirijimo, prisigėrimo, apsiš.... ir apsišlakavimo dienos. Nes 97 procentai viso maisto nueis kaip š..., o tik keli procentai duos energijos. Sutikite, kad mums reikia tik energijos. O visus mus mokė, kad reikia kalorijų. Nes didžioji tų kalorijų dalis bus naudojama organizmo kaip apsauga nuo to š....kurį reiks perdirbti. Nes mūsų kūneliai perdirbs termiškai apdirbtą maistą. O tai net ne šienas, o tik šiaudai.
Nes pati didžiausia beprotybė kurią tik sugalvojo žmogus yra ugnies panaudojimas maisto gamybai. Promėtėjas mums ugnį davė verslams vystyti, o ne maistui gaminti (gadint).
Keletas faktų iš paskaitos.
Mokslininkai nulupa sraigei namuką ir patupdo atgal į vandenį kuriame kalcio nerasta. Po mėnesio kriauklė užsiaugina namuką. Iš kažkur pasigamina kalcį. Fantastika. Šaltoji termobranduolinė reakcija. A ne?
Yra toks meškiukas Koala, kuris maitinasi vien tik šviežiais eukalipto lapais. Nieko daugiau tik lapai. Kažkaip gyvena, nieko jam netrūksta, kaulai stiprūs, o jis pats laimingas ir viskas ten su juo gerai.
Važiuojam toliau. Gyvena Sacharoje tokia tautelė Tubiai. Ten 45 C karščio pavėsyje. Pavėsio, kaip žinia, ten nerasta. Maisto racionas diena iš dienos: ryte kažkokia arbatėlė, per pietus kelios datulės, vakare ryžių žiupsnis. Per dieną sukaria iki 90 km. Mokslininkai važiuoja iš paskos su džipais ir vos galų neatiduoda. Kraujas jų geriausias, imuninė sistema liuks, o ir visa kita pas juos aukštam lygy.
Kažkokia tauta Tibete kuri gyvena 2 km aukštyje, šaltis, maistas skurdus, vidutinis, pabrėžiu vidutinis šios tautos gyvenimo amžius 100-110 metų.
O civilizuotas žmogus jau serga daugiau kaip 30000 ligų, mokslininkai džiaugiasi atradę dar daugiau, o vaistinių ant kiekvieno kampo. Po trijų apsirijimo dienų bus užpuolamos vaistinės.
Ką aš palinkėčiau. Neapsirykit, jei galit nesityčiokit iš Jėzaus savo Dievo, nukabinkit jį nuo kryžiaus.
Tiesa, šioje mokykloje žmonės išsigydo trečios, ketvirtos stadijos vėžius, o ir kitokius negalavimus, bet po to pasikeičia ir spjauna ant to taip vadinamo civilizuoto pasaulio.
O Lietuvių laukia trys apsirijimo dienos.

Komentarų nėra: