Puslapiai

2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Aušra Maldeikienė ir vaikų auklėjimas


Teiginys. Aušra Maldeikienė ženkliai prisideda prie Lietuvos vaikų auklėjimo.
Tikrai. Ir tai pasistengsiu įrodyti.
Mano jaunėlė prieš pora metų paprašė manęs paaiškinti ekonomiką nes užkelių dienų kontrolinis, o ji nieko nemokanti ir nesuprantanti. Paprašiau vadovėlio iš kurio ji mokosi. O tai Aušros vadovėlis. Pagarbiai atsiverčiau ir pradėjau studijuoti. Prisipažinsiu...aš nieko nesupratau. Aš ragavęs ekonomikos mokslo nieko nesupratau. Bet pasigilinęs dar kokį pusvalandį pradėjau įsikirsti. Įspūdis toks,kad vartyčiau ekonomikos sąvokų žodyną. Pagaliau dašuto. Mūsų gerbiama ponia pasidėjo kelis ekonominius žodynus ir iš jų parašė vadovėlį vaikams. Aš taip tikrai nesugebėčiau. Ekonomikos studentams gal ir galima taip rašyti, bet vaikams...?
Bet, dukrai kontrolinis ir aš tris vakarus, po tris valandas aiškinausi kartu su ja ekonominę beletristiką. Mūsų bendros ekonominės žinios nuo to gal ir nepagerėjo, bet vat trys valandos tris dienas iš eilės mane ir dukrą tikrai suartino. Nes kažkur skaičiau, kad vidutiniškai tėvas vaiko auklėjimui skiria 7 minutes į dieną. Skaičiuokim 3x60x3=540 min. O dabar 540/7=77/30 ir gauname 2,6 mėn. Tokiu būdu per tris vakarus aš išeikvojau 2,6 mėn vaikų auklėjimo rezervą. Galima buvo atsipūsti, alaus su draugais išgerti...
Reziume: Aušros Maldeikienės ekonomikos vadovėlis tikrai prisideda prie Lietuvos vaikų auklėjimo.

2 komentarai:

atfatf rašė...

O čia kelintoje klasėje? Nes mano vidurinėlei dar nebuvo (baiginėja 4), taip įdomu pasidarė, ką ta Maldeikienė parašė. Juolab, kad mano nuomonė apie ją savotiška (nemėgstu rašyti neigiamų dalykų:) )

Aurius rašė...

Kiek prisimenu 9.