Puslapiai

2009 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Kopijuota iš Klase.lt

Daugeliui tinklinis marketingas asocijuojasi su taip vadinamais platintojais, išnešiojamąja prekyba, pristatomaisiais vakarėliais. Tokius prekybus metodus naudoja: Oriflame, Tupervare, Avon ir kt. Taip, šios kompanijos naudoja tinklinio marketingo elementus, bet tai nėra tikros MLM atstovės. Kodėl? jau vien dėl to, kad yra žinomos ir naudoja atvirą prekybos būdą. Kita vertus, jos niekaip negali prekiauti savo produktais grynuoju MLM-emu nes jų produktai nėra kasdieninio vartojimo.Įsigijai tuos indus pav. Zepter ir turi. Nepirksi gi, kitą mėnesį vėl. Tinklinio marketingo prekybos elementus naudoja ir tokios kompanijos kaip Maxsima, IKI ir kt. kurios išduoda taip vadinamas nuolaidų korteles. Tikrasis šių kortelių tikslas yra analizuoti patį pirkėją. Tai daroma pagal principą: žinome ką vartoji-žinome kaip mąstai. Ir pagal tai dirba pardavimų, reklamos ir kiti vadybininkai.
Tuo tarpu, kaip ir minėjau MLM dirba ir tikri verslininkai ir šiandien kai daugeliui atėjo sunkūs laikai šie verslininkai, kuriem savo laiku MLM-emas buvo kaip atsarginis verslas tampa pagrindiniu ir kylančiu.
Tad kodėl plačioji visuomenė nieko nežino? Todėl, kad beveik niekas nežino tikrūjų MLM principų, kurie turi savo istoriją, o svarbiausia priešistoriją.
Oficialiai tinklinis marketingas prasidėjo didžiosios depresijos metais kai vienas mokslinikas atrado natūralius vitaminus. Tai buvo California Vitamins. Bet kodėl jais buvo prekiaujama tokiu būdu? Nes prieš tai Amerikoj buvo sausas įstatymas ir taip ar panašiai buvo prekiaujama viskiu. O taip prekiaujant viskiu tikrai niekam nereikėjo įrodinėti, kad tai gera prekė.  Suprantama, kad viskis buvo siūlomas tik geriem draugam, pažystamiem ir, kas svarbiausia, patikimiem žmonėm.
Taigi, šiandien kas tikrai gerai supranta MLM svarbą? Verslininkai. Kodėl? Todėl, kad tai verslas be jokios rizikos, todėl, kad tai verslas be investicijų. Negi galima laikyti investica įsigytą preką. Tai nusipirkta prekė ir tiek. O su kuo verslininkui lengviausia rasti bendrą kalbą? Suprantama, su savo kolega.
Todėl visi tie skelbimai apie didelius pinigus yra grynaveislių diletantų nevykęs MLM propagavimas ir tam tikra žala žmonėm kuriem, galbūt, tikrai tai reikalinga.

1 komentaras:

Paulius Bieliauskas rašė...

Auriau ačiū už gabalėli MLM istorijos :)