Puslapiai

2018 m. kovo 27 d., antradienis

Lyties keitimas. Kodėl gamta nepritaria lyties keitimui, o mokslas pritaria?







Kai skaitau tokius pareiškimus: Jaunųjų psichiatrų asociacija ir dar trylika organizacijų reiškia pasipiktinimą Seimo ketinimais uždrausti lyties keitimą Lietuvoje. Organizacijos Seimui, Sveikatos apsaugos ministerijai ir Teisingumo ministerijai antradienį išplatino savo poziciją, kurioje teigia, kad Seime kelią besiskinantis siūlymas uždrausti pasikeisti lytį yra nepagrįstas mokslu ir žalingas. Esu priverstas kalbėti atviru tekstu.
  Kreipimesi teigiama, kad apie 0,5 proc. populiacijos (maždaug vienas žmogus iš dviejų šimtų) patiria translytiškumo jausmą – pojūtį, kad jų lytis yra kita.


Tokie asmenys gali patirti stiprų nepasitenkinimą ir diskomfortą dėl lytinių požymių. Tai vadinama lyties tapatumo sutrikimu, kuriam būdinga stipri identifikacija su kita lytimi, nuolatinis nepasitenkinimas savo biologine lytimi ir dėl to patiriama psichologinė kančia“, – sakoma kreipimesi.
 Atkreipkite dėmesį, kad tokius pareiškimus daro jaunieji psichologai. Seniai tyli. Tai nėra gerai. O tyli jie matyt todėl, kad baigė kaip ir tuos pačius  oficialius psichologijos mokslus kai apie tai dar nebuvo kalbama. Širdy, aišku, kad nepritaria, bet paneigti negali arba nesugeba.
Aš čia kalbu apie šį straipsnį. 
 Taigi, matosi, kad oficiali psichiatrija ir psichologija šių achinėjų demaskuot nepajėgi. Vektorinė psichologija apie tai kalba   labai paprastai ir įvardija tikrąsias šio reiškinio priežastis, bei sprendimo būdus.
 Reikalas tas, kad iki pubertato (lytinio subrendimo) berniukai jungiasi į gaują, būrį, grupę, bandą ir t.t. Pirmykštėje santvarkoje jie taip sudarydavo savo kartos medžiotojų bandą kurios viduje ranguodavosi. Kitaip sakant nusistatydavo savo rangus. Iš tikro jie burdavosi į kolektyvinę bandą, kad išlikti: medžioti, kariauti. Tai išliko iki šių dienų, bet šiandien tai pasireiškia per visokius žaidimus, muštynes tarp kiemų, gatvių, kaimų ir rajonų. Jei suaugusieji nereguliuotų tokių jų santykių tai paprastai jie taptų  nusikalstama grupuote.
 Bet tarp jų yra vienos rūšies berniukai, taip vadinamas, akių vektorius, kuris paprastai yra fiziškai silpnesnis ir jam nepatinka būti tarp  berniukų. Nes jis neturi rango. Jam kur kas maloniau bendrauti su mergaitėmis. Gamtoje yra pusiausvyra, nes yra mergaičių kurios nori  bendrauti su berniukais ir nemėgsta mergaičių. Bet apie jas dabar nekalbėsiu.
 Šitei berniukai yra gražūs, jų didelės gražios  akys ir jie  dažnai atrodo kaip mergaitės. O ir kaimynės nuo mažens kalba....oi koks gražus....čia  mergaitė....ne....o atrodo kaip mergaitė.
Neretai tokie berniukai užtinkami persirengiant mergaitėmis. Kodėl? Mergaičių taigi niekas neskriaudžia, todėl natūraliai atrodo, kad mergaite būti yra saugiau.
 Iš tikro  šie berniukai, kaip ir atitinkamos mergaitės yra meno žmonės. Jei tokį berniuką atiduoti į meno  būrelį: teatrą, dainavimą, šokius, baletą, jis pilnai save realizuos ir viskas su juo bus tvarkoje. O jei jis, sakysim, mokės groti gitara ir dainuoti tai bus bet kurios kompanijos siela ir tokiu būdu užsitikrins sau rangą.
 Bet jei jis jausis nesaugus tai labai lengvai gali būti masalas visokio lygio seksualiniams nukrypimams. Kitaip sakant jei jis bus nesaugu tai tokį šiandien lengvai galima įtikinti, kad moterimi būt yra geriau. O nesaugus jis bus tuomet jei nerealizuos savo  gamtos jam duotų poreikių, gebėjimų.
Bet jokios lyties jis keisti nenori. Iš tikro lyties keitimas šiandien yra pelningas verslas, tiek chirurginis, o vėliau psichologinis iki  gyvenimo pabaigos. Daugelis bestovinčių tokioje eilėje kai susipažino su tikromis priežastimis lengvai atsisakė keisti lytį.
 Tiek trumpai.




2 komentarai:

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Aurius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.