Puslapiai

2014 m. kovo 25 d., antradienis

Kaip aš atradau savo dviratį?

Sekantį mėnesį sukakos metai kai aš automobilį pakeičiau dviračiu. Kiekvieną dieną važiuoju į darbą ir atgal dviračiu. 3,5-4 km  į vieną pusę ir atgal. Tokiu būdu minimaliai pravažiuoju 7-8 km. O tai nei daug nei mažai bet 30-40 minučių gyvo judėjimo. Vidutiniškai per dieną tenka nuvažiuoti gal kiek daugiau nei 10 km; parduotuvė ir kt.
 Viskas būtų gerai, bet dviratis turi vieną trūkumą. Kai reikia atsivežti kai ką daugiau pav durpių maišelį ar daugiau prekių iš parduotuvės. Iškyla klausimas, o kur sutalpinti. Tuomet nejučia pradedi galvoti  apie dviračio priekabą. Bet iškyla kita problema: sunku tempti tokią priekabą. Tuomet, nejučia, pradedi galvoti apie elektrinį ar  vidaus degimo  varikliu varomą dviratį.  BET TAI JAU NE DVIRATIS.
 Svarbiausia iškelti klausimą. Kai  klausimą užduodi visagaliui google, atsakymą gauni gan greitai.
Kaip matot, idėja paprasta. Dviratis  lieka dviračiu, bet užtenka 5 minučių ir  jis tampa  krovininiu dviračiu.
 Galima išsirinkti ir  benzininį variklį, bet... Pasirodo šiandien jau yra dviračio ratai su  įmontuotais el varikliais.  Yra toks dalykas ir Lietuvoje:
Sutikite, kad pasidaryti tokią priekabą ir sumontuoti tokį variklį tikrai nėra sunku bet kuriam šiek tiek meistravotam vyrui: nusipirkai metalinių vamzdelių, susivirinai artimiausiame autoservise,  susimontavai el pavarą ir važiuoji.
Bet mano DVIRAČIO  atradimas ne tame. Bet apie tai  sekančiame straipsnyje. 

Komentarų nėra: