Puslapiai

2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Reklaminės technologijos


Mintį parašyti šį straipsnį davė nepakartojamas mano blog'o skaitytojas, kurio vien tik nikas vertas atskiro dėmesio tai Aleliuje. O konkrečiai jo komentaras:
Aleliuja rašė...
ačiū Auriau už dovanas, bet mano laikas per brangus, kad sėdėti ir dėlioti skelbimus po visokius nemokamus puslapius, net jei už tai mokami pinigai. Kazkada kai buvau jaunas ir pigus, užsidirbau pats uzsienietiškų dolerių iš pirmųjų tokio tipo programų kai susiinstaliuoji softą, ir jei vartai puslapius (judini pelę) ir tipo skaitai reklamas, jie moka už minutę po kažkiek centų (centų dalį)... bet tai buvo senai.
2012 m. vasaris 11 d. 22:42
Pagal Aleliuje išeina, kad skelbimų dėjimas yra laiko gaišinimas. Leiskite nesutikti.

Skelbimų dėjimas yra reklaminės technologijos dalis. Tai atskiras mokslas. Surašyti gerą, patrauklų skelbimą yra menas. Parašyti gerą skelbimo pavadinimą yra gan aukštas menas.

Tinklinio marketingo akademijoje, kurioje aš mokausi, tam skiriama gan daug laiko.

Internetinėse skelbimų lentose galima rasti skelbimų tiek vienišo verslininko, tiek stambios įmonės. Įmonėse tuo užsiima atskiri reklaminiai padaliniai. Normali įmonė tam skiria pakankamai daug laiko ir lėšų.

Skelbimus deda ir Aleliuje kolegos Amway atstovai. Turiu pasakyti, kad jų skelbimai gan patrauklūs. Niekada nevengiu susisiekti su gero skelbimo autoriumi. Nenustembu, kai sužinau, kad tai Amway atstovas.

Aš žinau, tenka sutikti visa eilę kolegų kurie skeptiškai žiūri į kai kurias reklamines technologijas. Atseit kai kurios neveikia. Deja. Veikia visos tik reikia mokėti jomis naudotis. Didžiausi MLM lyderiai tuo ir skiriasi nuo diletantų, kad moka naudotis visomis reklaminėmis technologijomis. Sakysim dabartinis Mona vie lyderis Brigas Hartas pasižymi įpatingu gyvybingumu. Jis gali užkalbinti bet kokį žmogų ir įteikti jam vizitinę (viena iš reklaminių technologijų). O kai kas tokią reklaminę technologiją, kaip vizitinė, neigia. O visai be reikalo.

Skype. Nuostabus įrankis bendravimui ir gera reklaminė technologija jei mėgsti bendrauti ir esmi patrauklus. O jei esi geras pašnekovas ir malonus žmogus tai kitame skype gale esantis norės su pačiu bendrauti ir pats paklaus kuo užsiimi ir norės prisijungti.

Reziume: viskas veikia kas žmogiška.
Neužmirškite, kad žmogaus evoliucijos proceso niekas nesustabdė. Krizė tik padeda žmogui vystytis.

3 komentarai:

Aleliuja rašė...

Auriau, ačiū kad man dedikuoji atskirus straipnsnius savo bloge ir aš įsivaizduoju kokia tai garbė. ačiū.

bet nepatikėsi, savo nicką pasirinkau per 2 sekundes kai reikėjo net nesusimąstydamas ką jis reiškia, ar kokias asociacijas jis gali sukelti :)

Aleliuja rašė...

Auriau, kodėl ištrynei straipsnį apie FAMILYORIENTED ? spaudimą pajutai? supratai kad pasaulyje demokratijos ir žodžio laisvės TIKROS nėra? :)

Aurius rašė...

Prie sienos pastatė, šautuvą įrėmė. Kur dingsi. Kaip Galilėjus pasielgiau. Koks skirtumas ar ji apvali ar ne, galva svarbiau :)