Puslapiai

2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Močiutės klėtelė

Čia mano praeitų metų postas pas spekuliantus „Močiutės klėtelė“. Jei kam visiškai neaišku kas yra tinklinis marketingas tai Lietuviam pabandžiau per lašinius paaiškinti. Tinklinis marketingas žaliem.





Taigi, o dabar apie verslo planą. Sakysim taip, spekuliantai atidaro ekologiškų maisto produktų firmą ir nutaria jos produkciją realizuoti tinklinio marketingo būdu. Tam jie nusisamdo marketologų komandą Husaras ir Ko.
Tinklininkai sako, kad maisto produktais prekiauti tokiu būdu yra netikslinga. Suprantam pieną vežti iš Amerikos tikrai neapsimoka, bet Lietuvoje tokia parduotuvę mano galva yra galima. Galima ar ne ..ne tiek svarbu. Mano pagrindinis tikslas pateikti MLM esmę. Būtų gerai jei pasisektų.
Taigi atidarome ekologiškų maisto prekių parduotuvę „Močiutės klėtelė“, t.y. visi produktai joje yra natūralūs kaip kaime pas močiutę. Suprantama reikia organizuoti ūkininkus perdirbimą ir t.t. Nelendu į tai .Čia spekuliantų reikalas. Mano KO sudaro marketingo planą ir organizuoja pristatymą. Taigi, iškart prie reikalo.
Pasikviečia Jonas savo kaimyną Petrą butelio išgert... Ant stalo butelys, užkanda: skilandžiai, agurkėliai šviežiai kvepiantys na ir visa kita...kaip pas močiutę kaime. Taigi, tašo jie tą butelį kalbas varinėja, Jonas aišku tik siūlo Petrui tą, aną paragaut. Skanu, ką ir sakyt. O Petrui jau ir paklausti norisi...iš kur visa tai gavai...negi iš Maxsimos. Užteks tos beletristikos. Supratot kur suku. Kliento psichologinis apdorojimas.
Taigi Jonas Petrui išaiškina visą esmę ir jie nueina prie kompiuterio ..Petras užsiregistruoja ir užsisako prekes. Sakysim Petras taip ir liks tik užsakovas, nes jam rūpi geras kokybiškas maistas ir t.t. Darbą jis turi, užsidirbimo galimybė jo nedomina (Tokių daug MLM-eme). Na o Jonas toliau dirbs, ieškos vaišins (išlaidos) ir t.t.
O dabar atsakymai į Jūsų iškeltus klausimus-nauji klausimai.
1. Ar Jonas ką nors pardavė Petrui?
2. Ar naudinga Jonui prisipirkti daug daug prekių ir jas pardavinėti?
3 Ar Jonas valgys iki gyvenimo pabaigos?
Tai va. Va čia ir yra tinklinio marketingo parduotuvė. Ar tokia galima (turiu galvoj maistą), kitas klausimas.
Aš kiek plačiau apsistosiu tik ties trečiu klausimu, nes pirmi manau, kad jums yra aiškūs.
Taigi, Jonas valgys iki gyvenimo pabaigos ir turės tam tikrą tinklą. (uždarbį). Vėliau jis pavargs, nebėgios ir Petrų nekvies, bet turės tam tikrą tinklą vartos šios kompanijos prekes ir gaus tam tikrą uždarbį (milijonus ar ne milijonus...kitas klausimas).
Štai dėl ko Baby –bummm karta dabar labai aktyviai užsiima tinkliniu marketingu. Ir nesiekia jie tų milijonų, bet padirba kelis metelius, pasidaro kelis tūkstantėlius ir taip prisideda prie pensijos.
O tokių, kurie žada milijonus ir pasakoja pasakas mes irgi pažįstame ir apraminame.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gerai sugalvojai. Šaunolis