Puslapiai

2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Ar gali Lietuvos internetinio marketingo specialistai ir blogeriai padėti mūsų menininkams?


Trumpa priešistorė. Mano maršrutas Ukmergė-Vilnius-Ukmergė yra vos ne kas savaitinis. Kadangi aš saugau uošvio dvarą, o žmona su jaunėle gyvena Vilniuje ir savaitgaliais mes susitinkam, tai man tenka dirbti vairuotoju. O aš esu iš tų vairuotojų kurie tranzuotojus, jei tik gali, visada paima.

Man įdomu bendrauti su žmonėmis, įdomu kaip jie gyvena, kaip mąsto, kuo užsiima, kaip žiūri į visokias ten krizes, kaip priima pasaulį ir save šiame sviete. Todėl pakeleivius aš visada priimu jei tik galiu. Kiekvienas pakeleivis yra dovana, nes praplečia akiratį. Mėgstu Dievo dovanas.

Taigi, jau antrą kartą vežu moterį iš Anykščių kuri visokiose mugėse realizuoja savo net labai originalius gaminius-tapyba ant akmens. Žemiau pateiktos nuotraukos. ( atsiprašau dėl kokybės nes fotografuota su muiline ant balto popieriaus lapo prie kažkokio apšvietimo...mobilus telefonas...tam, kad įsivaizduotumėt gabaritus).

Iš tikro šią moterį aš sutinku jau trečią kartą. Nes kartą aš ją mačiau Kaziuko mugėje Vilniuje, kai mes vaidinome LDK kareivius, Vilniaus publika mus palaikė Prancūzais. ( Vilniaus publika ...tai čia visi Račo dundukai) http://auriusd.blogspot.com/2011/03/ai-tas-kaziukas.html O ji pardavinėjo savo akmenukus.

Iš šios moters gavau jau du akmenukus...pirmą...labai graži katytė, o antrą matote nuotraukose.

Sutikite, kad toks suvenyras tai...mirtis drambliams...iškrisit iš koto...nu sutikite, kad tai gan originalu.

Aš ne dailininkas, bet smulki tapyba aliejiniais dažais ant akmenuko... įspūdį tikrai daro.

O toks akmenukas puošia kiekvieno kompiuteristo stalą, o praktinė nauda: galima prispausti popieriaus lapus ir t.t.

O dabar prie reikalo. Mano klausimas būtų toks: ar mes galime padėti šiai moteriai realizuoti ir platinti jos meną platesniai publikai? Juk kiekvienas iš mūsų turi savo tinklus, o kiekvienas blogeris turi savo skaitytojų ratą.

Trumpa charakteristika šios moters interneto ir kompiuterijos pažinimo srityje. Ji net email neturi, nekalbant apie skype ar tinklapį, ar net blogą. Mes pasikeitėm telefonais ir aš jai patariau atsidaryti email tam, kad ji galėtų man atsiust profesionales jos darbų nuotraukas. Ji tai padarys Anykščių bibliotekoj ir išmoks naudotis internetu. Anykščiai ir Ukmergė, ne atstumas ir mes jei reikės, galėsim susitikti.
Aš turiu jos akmenuką arklį (katytė pas dukrą...akmenukas kurį gavau prieš du metus) ir galėsiu nueiti pas Ukmergės dailininkus ir Julių Zarecką kad, gal būt, suorganizuoti parodą. Bet čia smulkmė.

Mano pati svarbiausia mintis yra sekanti. Kad šis žmogus yra gabus, manau, kad niekas nesiginčys.
Kad jo gabumai yra verti platesnės auditorijos...be ginčų. O, kad šis žmogus nežino internetinių technologijų ir kitų galimybių realizuot savo produkciją tai čia smulkmė.

O svarbiausia yra tai: ar mes blogeriai ir tinklininkai galime padėti šiam, gabiam menininkui realizuoti savo produkciją per savo tinklus?

Juk kiekvienas iš mūsų turi savo tinklus: tinklininkas - savo kolegų tinklus, o blogeris turi savo blogerių ir skaitytojų tinklus. Kiekvienas turi savo tinklą. Ir jei tik panorėsim tai gražius dalykus galim platinti. Platinti ir padėti gabiems menininkams užsiimti savo verslu, o mes savo.

Bet čia dar ne viskas.

Realybė. Ši moteris tapo ant akmenų (renka akmenis...čia savaime suprantama), tapo ir realizuoja savo produkciją visose Lietuvos mugėse: Joninės, Kaziukas, Deltuvos mūšis, Varėnos grybų šventė, Kernavė ir t.t.

Kaip ji tai daro? Auto neturi. Kelioninis krepšys su ratukais, atšvaitai (profesionalaus tranzuotojo atributas) ir kelionė iš miesto į miestą, iš šventės į šventę.
KOL JI REALIZUOJA SAVO PRODUKCIJĄ, KIEK GALĖTŲ PADARYTI SAVO GENIALIŲ GAMINIŲ JEI NEUŽSIIMTŲ REALIZACIJA?

Taigi kolegos, ar galime padėti? Dalinamės mintimis.




2 komentarai:

Evelina rašė...

Labai gražu. matyt šiais laikais be technologijų vis gi sunku, mes blogeriai net nežinau kaip galim padėti, na nebent tie, kas apie menus rašo, pagal temą ? Dar yra forumai, dar yra etsy.com. Mano mama irgi grožius daro, po galerijas laksto, bet ten užsimeta tokius procentus, kad kaina beveik neįkandama tampa... Todėl be interneto jau -ni-ni :)

Aurius rašė...

Ko gero taip, be interneto ni..ni..