Puslapiai

2012 m. sausio 31 d., antradienis

Ar pastebėjote?

Ar pastebėjote, kad aš keičiu blog'o toną? Ar pastebėjote, kad nuo šiol aš neakcentuosiu MLM-o, TM-o.
Užteks.
Nėra šiandien nei MLM, nei TM, nei Network Marketing, o yra tiktais nauji ekonominiai santykiai. Ir yra seni ekonominiai santykiai kurie gali būti ir toje pačioje tinklinėje rinkodaroje. Sena tinklinė rinkodara nei kiek nesiskiria nuo kitokių rinkos santykių jei ji neteisingai dalina pelnus. Daugelis XX amžiaus kompanijų deklaruoja viena, o realiai yra visai kas kita. Sakysim jos dekraluora, kad tinklui moka 60%, realiai vos 30. Tam tikslui yra kuriami marketingo planai kurie tik iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasti ir skaidrūs. Bet kai įsigilini, o dar blogiau, kai pajunti savo kailiu tai pamatai, kad yra labai daug povandeninių akmenų ir sunkiai įvykdomų sąlygų. O visų šių sąlygų tikslas, išplėšti kuo didesnius pelnus pačiai įmonei.

Ko pasekoje žmonės gadina savo prigimtį, tarpusavio santykius. O tiesiai šviesiai kalbant-žmonės yra žalojami.

Kai prieš daugiau kaip 10 metų susipažinau su tinkline rinkodara, supratau kaip gerą idėją. Bet realybė kiek kitokia. Tuomet užsidaviau sau klausimą. Nejaugi nėra kitokių santykių ir kitokių kompanijų. Nejaugi nėra žmonių kurie mato tą patį ką ir aš? Pasirodo yra. Šiandien kompanijos kuriasi naujoviškais pagrindais ir pasimokiusios iš senūjų.

Ar pastebėjote, kad kai kuriose senose kompanijose natūralūs santykiai keičiami pampastiškais suvažiavimais. Man tai labai primena TSKP CK suvažiavimus kur labai daug plojimų šūkčiojimų, bet nėra natūralumo. Senos MLM kompanijos yra totalitarinės. O kiekvienai totalitarinei struktūrai reikalinga pompastika. Normaliam žmogui tai nepriimtina.

Taigi, mano ieškojimai, klaidžiojimai nebuvo bevaisiai. Suradau kompanijas kurias šiandien jau kuria žmonės, praėję nemalonią MLM virtuvę.

Bet čia dar ne viskas. Tinklinė rinkodara mane supažindino su šiuolaikine pedagogika. Pedagogika kurioje pagrindas yra atsakyti į klausimus. Tai pedagogika kurioje skatinamas natūralus noras užduoti klausimus. Ne, ne taip. Ši pedagogika pati gimdo klausimus. O tai ir yra kūryba.

Ir dar. Dėka tinklinės rinkodaros aš suradau holistinį požiūrį į pasaulį. Širdies gilumoje aš jį visada turėjau. Bet, matyt buvo užgniaužtas.

Kokią aš matau ateities ekonomiką ir kuo ji skirsis nuo dabartinės?

Besaikis ekonominis plėtimasis turės baigtis. Praktiškai jis jau dabar baigiasi. O iš čia seka, kad besaikis pelno grobimas taip pat turės baigtis. Žmogui nereikia daugiau daiktų. Žmogui nereikia dažnai keisti daiktus. Mada yra tokia bestija kurią sugalvojo pramonininkai. Nes jiems ir tik jiems reikia, kad žmogus pirktų, išmestų ir vėl pirktų. Kaip ir sakiau XX amžiaus tinklinė rinkodara taip pat laikėsi šių madų ir skatino didelį vartojimą.

Kaip ir rašiau, tinklinė rinkodara kaip ir viskas šiame sviete, negyvens amžinai. Gal 50, 70 maksimum 100 metų. Bet šis etapas reikalingas žmonijai, nes tik ši sistema maksimaliai teisingai paskirsto pelną. Nevisada, bet...

Reikia baigti šiandien. Tęsinys bus būtinai.

1 komentaras:

Herbal Remedies rašė...

Ar jums reikia pagalbos, kad sugrąžintumėte savo mylėtoją, kuris paliko jus? padėti išspręsti jūsų nevaisingumo problemą ir pastoti? Jei turite sunkumų? Impotencija, gonorėja, STI (lytiniu keliu plintanti infekcija) Insultas ir cukrinis diabetas, fibrozė, Jūsų pinigų grąžinimas iš jūsų skolininkų ir atsisakymo mokėti, darbo skatinimas, astma ir kt. Dr.Obodo gali jums padėti. problemos išnyks amžinai.

El. Paštas: templeofanswer@hotmail.co.uk

WhatsApp: + (234) 8155 42548-1