Puslapiai

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Krizė... Krizė...Krizė. Šūdas čia, o ne krizė.



Nėra čia jokios krizės. Nereikia išsigalvoti.

O kas yra? Ekonomika nėra kažkoks dirbtinas mokslas. Ekonomika tai mūsų norai, troškimai ir poreikiai. Bet kai viskas paverčiama makroekonomika tai atrodo labai baisiai ir nesuprantamai. Kai prikišame visokių terminų tipo: forex, BVP, fiskalinis deficitas, infliacija, defliacija ir t.t. Tai viskas atrodo taip baisu ir nesuprantama, kad paprastam žmogui geriau nesigilinti.
Iš tikro protingieji kurmiai (ekonomistai) sugalvojo tokius terminus, kad mes nieko nesuprastume.

Iš viršaus žmonija atrodo kaip skruzdėlynas: visi kažkur juda, kažką daro, kažką neša, veža. Viskas atrodo labai ir labai chaotiškai. Bet mes žinom, kad viskas veikia pagal vidinius dėsnius. Tvarka yra.
Taigi, žmonija-tas skruzdėlynas yra gyvas organizmas ir veikia pagal visus gyviems organizmams prirašytus dėsnius.

Kiekvienas gyvas organizmas pradžioje išgyvena vaikystę, vėliau paauglystę ir brandą. Žmogus čia nei kiek nesiskiria nuo katės, šuns ar slieko. Nes augančiam organizmui maisto medžiagų reikia santykinai daugiau nei tokio pat svorio brandžiam organizmui. Nes augantis organizmas turi turėti medžiagų skirtų augimui, vystymuisi. Sakysim jei brandus organizmas turi suvartoti X medžiagų tai augantis turi sunaudoti X+n. Iš čia n yra medžiagų kiekis skirtas augimui.

Ekonomikoj tai parodo BVP augimas. BVP-bendras vidaus produktas. O tai ne kas kita kaip maistas, būstas, transporto priemonės, ryšių priemonės ir kt. Augančiai žmonijai reikėjo statytis namus, tiesti kelius, geležinkelius, ryšių ir elektros linijas, auginti gyvulius, rugius ir daržoves. Viso to reikėjo daugiau nes žmonija augo. O ekonomistai šitai išreikšdavo tokiom sąvokom kaip BVP augimas. O BVP augimas turi tokią pat matematinę išraiškos formą kaip X+n. Kur n yra tas kilimas reikalingas patenkinti augančios žmonijos poreikius.

Vot su šiuo „n“ iš tikro žaidžiama. Šis „n“ yra krizės žaisliukas.

Bankai nori imti procentus. Mums sakoma, kad reikia dirbti, o darbo jau nėra nes viskas kaip ir padaryta, o reikalinga tik palaikyti organizmo-žmonijos gyvybę. Oficialus darbo laikas turėtų būti mažinamas. Skatinama vis dar vartoti, pageidautina be saiko.

Kitaip sakant kažkas nori, kad žmonija atrodytų labai nenatūraliai. Maždaug taip. 

 Jaučiu, kad reikės pratęsti šią temą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

būtinai pratęsk :)

Anonymous rašė...

Aš didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad galiu čia pasidalinti šiuo nuostabiu, nuostabiu ir nepaprastu liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad mano buvęs žmogus yra čia su manimi, maldaujantis už visus savo blogus darbus, pasakojantis, kaip jis visą laiką jautėsi tuščias jis buvo toli, paliko mane ir mane labai įskaudino po skyrybų, įvykusių prieš kelis mėnesius. Ir visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai paprašiau daktaro EGWALI pagalbos, šiandien esu laimingiausia moteris pasaulyje, sakyčiau, kad vėl turėčiau šalia savo buvusįjį. Tai stebuklas man ir mano šeimai, ir amžinas malonumas bei linksmumas. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kaip išreikšti savo dėkingumą ir dėkingumą daktarui EGWALI. Aš labai rekomenduoju jį, jei jums reikia skubios pagalbos, nes tai garantuota, patikėkite manimi.
Siųskite jam el. Laišką šiandien /dregwalispellhome@gmail.com arba per
„WhatsApp“: +2348122948392