Puslapiai

2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

Socialinis marketingas.



Mes jau pažįstami su tinkliniu marketingu, su MLM (daugiapakopiu tinkliniu marketingu), su partnerinėmis programomis. Bet kas yra socialinis marketingas susipažinsime artimiausiu metu: už savaitės dviejų, kai pilnai atsidarys nauja kompanija.  Kokia, nutylėsiu nes tai nėra taip svarbu.
 O svarbu yra tai, kad verslininkai ieško būdų kaip išspęsti pačią didžiausią tinklinio marketingo bėdą-didelį kadrų tekamumą.
Daugiau kaip 90 procentų bet kokios MLM kompanijos narių palieka kompanijas.
Palieka dėl suprantamų priežasčių-neperpranta šio darbo subtilybių, neturi tam gebėjimų.
 Kita vertus kompanijos žino, kad daugelis pabėgs, todėl daro sunkius marketingo planus, kad dar labiau apsunkinti naujokus.  Vyksta savotiškas žaidimas. Žaidimo tikslas kova.
 Žmonija bet kokią kovą pateisina kaip būtinybę.  Nes žmonija remiasi Darvino teorija. Ir viskas kas tik galima remiasi šia teorija, pradedant švietimo sistema, baigiant kova dėl darbo, dėl karjeros. O toliau seka, kad laimėjusieji visokiais būdais žemina pralaimėjusius, pradedant pašaipa baigiant labdara. (nesistebėkit, labdara yra viena iš pažeminimo formų).
Kova gamtoje egzistuoja, bet labai ribotai. Gyvūnai nėra tokie žiaurūs ir neteisingi savo gentainių atžvilgiu. Paprastai apsiriboja išvijimu iš savo teritorijos arba priešingai-užkariavimu. Mirtinų kovų ne tiek daug gamtoje lyginant su kova tarp žmonių.

Žmogus šiandien verčiamas kovoti ir dėl duonos kąsnio. Nors tos duonos civilizuotame pasaulyje užtenka visiems. Žmogus sukūrė techninę civilizaciją ir fizinio darbo kaip ir bet kokio darbo lieka mažiau. Reikėtų dirbti kiekvienam po 3 val. į dieną 15 val per savaitę. Bet to jokia valdžia nesiryžta daryti.
Todėl tinklinis marketingas dalinai padeda spręsti užimtumo problemą, bet ne iki galo.
Kas yra socialinis marketingas ir kokia jo reikšmė dabartinės krizės atveju. Socialinis marketingas užtikrina visiems tam tikrą minimalų atlygį. Sakysim jei  mėnesinis mokestis kainuoja 10 piniginių vienetų tai  minimaliai gauni 15, o iš čia seka, kad 10 gali apsimokėti, 5 lieka. Paprastoje MLM kompanijoje sekantį mėn vėl reikia mokėti 10 jei nori būti aktyvus.
Natūraliai iškyla klausimas: o iš kur tie pinigai gaunami jei mokama visiems. Atsakymas paprastas. Dalį pelno kompanija išdalina visiems kompanijos darbuotojams, reikalaudama atlikti tam tikrus minimalius veiksmus.
O ar tai teisinga spręskite patys.

5 komentarai:

Simonas Ciunka rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Simonas Ciunka rašė...

Geras straipsnis. Tiesiai i taikinį. Reikėtu daugumai kompanijų lengvinti kompensacinius planus ir sukelti daugiau išmokėjimų naujai prisiregistravusiam žmogui. Kad palaikyti motyvaziją ir duoti iškarto uždirbti.

Aurius rašė...

Tu nes straipsnį girk, o geriau ateik į mūsų kompaniją kuri tik atsidaro šiomis dienomis.

Andrius rašė...

Cia apie global one eina sneka?

Aurius rašė...

Taip