Puslapiai

2009 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

UŽ kiek galima parduoti MLM verslą

Šiais metais mano žmona įstojo į Amway. Bet atsitiko toks dalykas-mirė jos sponsorė (tas žmogus, kuris pakvietė į šią kompaniją). Jos įdirbis buvo apie 5000 lt. į mėnesį. Sutikite, normalūs pinigai.
Motinos verslą perėmė dukra. Kaip ir nieko ypatingo. Bet įdomiausia tai, kad dukrai šis verslas...kaip šuniui penkta koja. Ji muzikė, keturias valandas į dieną būtinai pimpina pianinu. Patys, suprantat...truputį ne iš šio pasaulio. Dirbo papildomai muzikos mokytoja ir gaudavo ...tas kapeikas.
Mano žiniomis, netgi labai nesistengiant, bet jos perimtas verslas be didelio vargo plečiasi.
Taigi, ši mergina visiškai be problemų užsiima savo muzika (gyvena tokį gyvenimą kokio nori), gauna pragyvenimo pajamas, moka Slovakijos vyriausybei mokesčius (Įmonė atidaryta Slovakijoj...ar patentas tiksliai nežinau) ir ramiai ir laimingai gyvena. Pasaka.
Tai faktai, realybė.
Ta proga aš norėčiau apie kai ką pakalbėti. Visų pirma, mes, marketologai laukiame šių metų MLM kompanijų ekonominių rodiklių. Šiandien gavau duomenis, kad Amway apyvarta jau viršija 8,2 milijardus dolerių, kai ilgą laiką jų apyvarta buvo tik 7 milijardai....kai ką sako.
Čia buvo mano įvadas, bet temos pavadinimas yra MLM evoliucija. Taigi grįžtu prie temos.
Daugeliui iš mūsų tinklinio marketingo publika žiūrisi labai ir labai nesimpatiškai. Man asmeniškai taip pat nepatinka nei šių kompanijų distributoriai (bent jau daugelis), nepatinka jų produktų ir verslo evangelizacija ir daugelis kitų dalykų yra tikrai nesimpatiški.
Kaip aš žiūriu į tokius dalykus? Beveik visose srityse pirmieji entuziastai buvo kažkuo keisti ir nepatrauklūs: ar tai būtų manufaktūrų įrengimų kūrėjai prieš 300 metų ar koks nors Bilas Geitsas garaže rinkęs pirmus kompiuterius, ar pirmieji Lietuvos kompiuterių entuziastai pav. Fidonet tinklo įkūrėjai jau amžiną atilsį Algis Kavaliauskas ir t.t. Vėliau ateina sekanti karta, paruošiami specialistai ir bet kokia veikla įgauna profesionalius bruožus. O, svarbiausia, kad ateina tos srities inteligentija, inžinerija ir t.t. Taip buvo visur, bet kokia veikla turėjo priešininkų ir entuziastų taip yra ir tinkliniu marketingu...nieko naujo po šia saule.
Kaip aš asmeniškai žiūriu į tą tinklinį marketingą? Atvirai pasakysiu, man jis nepatinka, bet man nepatinka ir vairuot automobilį, bet reikia, nes reikia vasarą šeimyną vežti į sodybą ir t.t. Bet, neabejotinai man dar labiau nepatiktų vežti šeimyną pasikinkius arklį. Bet kaip automobilis, tas XX amžiaus simbolis, pakeitė arklį taip MLM pakeičia kai kuriuos nusistovėjusius ekonominius modelius.
Kur šuo pakastas? XX amžiaus pabaigos ekonomika laikėsi ant eikvojimo, visa ko eikvojimo: gamtos ir žmogaus. Nes šios ekonomikos principas buvo: pirk, išmesk, vėl pirk...viską duosim: kreditus, darbą, socialines garantijas tik išmesk ir pirk. Svarbiausia, kad buvo eikvojamas žmogus, jis buvo verčiamas būti sraigteliu, o iš tikro vergu savo pačio reikšmingumo iliuzijų. Bet čia jau atskira filosofinė tema.
Grįžkime prie mūsų muzikantės. Taigi, ši mergina galės neeikvodama savęs gyventi savo gyvenimą.
Ir tai dar ne viskas. Klausimas būtų toks. O už kiek galima parduoti verslą, kuris garantuoja kylančias pajamas pradedant nuo 5000 lt. į mėnesį? Aš čia tikrai, labai rimtai klausiu. Sakysim taip. Tegul ši mergina būtų gavus palikimą (sąskaita banke), ir kiekvieną mėnesį galėtų nusiimti 5000 litų. Sakysim, kad bankas duoda 5 procentus. O tai reiškia 60000 į metus. Tai banko sąskaitoje turėtų būti...kur mano kalkuliatorius....1,2 milijono litų. Mano žiniomis ši moteris, kuri mirė, šiuo verslu užsiėmė tik prieš keturis metus, o prieš tai dar du metus „laužėsi“.
Reziume. Aš tikrai nedievinu tinklinio marketingo, nes manau, kad šis verslas yra tik tarpinė grandis pereinant į normalią neeikvojančią ekonomiką. Bet šiandien kitos alternatyvos eiliniam žmogui pragyventi, užsitikrinti sau pensiją, nelabai matau.

7 komentarai:

Optimalus sprendimai rašė...

Sveiki Aurimai,

Šį kartą aš pasidalinsiu savo mintimis, ką galvoju apie MLM perspektyvą ir jo ateitį.

Aš jau visur savo straipsniuose, komentaruose miniu , kad MLM turės ateitį , nes ji jau prasidėjo šiame pasaulyje po jos ekonomikos griūties.

Ypač dabar , kai atsirado tokia didelė be darbystė prasidėjo naujų MLM kūrimas . Aš pats sukūriau sistemą NEBŪK BEDRABIU ,prie kurios kiekvienas su ja susipažinęs, čia jo nuoroda : http://www.nebukbedarbiu.weebly.com gali gerai užsidirbti , jei tik jis bus aktyvus šios sistemos narys. Šiuo metu be darbystė pasaulyje yra pasiekusi jau virš 600 milijonų žmonių. Tai rinka būtent šiam projektui įgyvendinti.


Viskas žinoma būtų gerai. Rinka yra produktas taip pat , bet problema kita , nes nėra profesionalių konsultantų , pardavėjų ..

Aš nekalbu apie galimybes gerai užsidirbti šioje MLM sistemoje, bet noriu pasakyti , kad mūsų žmonių intelektas yra labai žemam lygyje. Štai kur yra pagrindinė bėda .. Dabar reikia sukurti intelektinį kapitalą , kurį investavus į šalių ekonomikas per MLM struktūras būtų galima uždirbti gerą pelną vykdant pardavimus. Tokia linkme yra dirbama OSC centre.

Taip mąstau aš šio centro vadovas ir šios sistemos kūrėjas, kuris jau žmones norinčius gerai užsidirbti tam, kad jie per kuo trumpesnį laiką eidami teisingu MLM keliu turėtų ir namus ir prie jų stovinčius ferarius , bei prieplaukose jachtas ir t.t ..pradėjo juos mokinti

Prieš daug metų visada mintyse galvodavau apie tokių MLM kompanijų atsiradimą Lietuvoje.. Tiesiog matomai jas savo globalia sąmone pritraukiau iš kitų pasaulio rinkų , bet kas iš to , kad mūsų šalies rinkoje nėra kam jose dirbti.

Cia nuoroda interesantams:
http://www.ismokuzsidirbti.weebly.com

Todėl šiandien pirmiausia reikia kalbėti apie personalą , kuris galėtų dirbti MLM sistemoje , o antrame plane turėtų būti kalbama apie pačią prekę ir galimybę iš jos uždirbti pagal siūlomus marketingo kompanijų planus.

Todėl noriu pasakyti , kad prekių nėra neparduodamų , jos visos yra parduodamos. Bet pirmiausia reikia mokėti teisingai išmokti konsultuoti klientą , kad jis jums užduotų klausimą :- " O kiek jūsų produktas kainuoja" .

Taip , kad MLM verslo kaina subtilus dalykas jei kas nors iš jo narių norėtų nuspręsti jį parduoti. Kitas klausimas , ar atsiras iš karto toks pirkėjas , kuris investuos šiuos pinigus..

Neįmanomų dalykų šiame gyvenime nėra, todėl MLM verslas , kaip ir bet kuris kitas verslas rinkoje turės savo kainą ir galiu pasakyti , kad nemažą )) Tuo jūs ir turite pasirūpinti kurdami savo struktūras dalyvaudami MLM projektuose.

Jei susidomėjote verslo pasiūlymais, kaip ir kur galima užsidirbti kreipkitės į mane tiesiogiai Skepe: Mastytojas777

Noriumasės rašė...

grybiskas tas tavo verslas, nera jokiu garantiju, pats pastoviai turi dirbti. ir kas idomiausia, kad prekes nezymiai geresnes kokybes parduodamos uz luxurinio lygio kainas. neidejus ne menkiausio pinigo i reklama, i transporta.(pagal ideja prekes sito deka turetu kainuoti pigiau, bet paaiskeja, kad moki didesne kaina, nei parduotuveje) Visuomeneje sklando mitas kad tai super ekologiska ir sveika, todel ir perka brangiau. Lengvatikiai pasimauna ant to pasakimo, jog cia didesnes koncentracijos, stebuklingas poveikis ir pan.
Pliusas tame kad tau eina procentas nuo kiekvienos prekes. Bet su salyga jeigu visa gyvenima busi priristas kaip suva prie to pacio uzsiemimo.

Noriumasės rašė...

grybiskas tas tavo verslas, nera jokiu garantiju, pats pastoviai turi dirbti. ir kas idomiausia, kad prekes nezymiai geresnes kokybes parduodamos uz luxurinio lygio kainas. neidejus ne menkiausio pinigo i reklama, i transporta.(pagal ideja prekes sito deka turetu kainuoti pigiau, bet paaiskeja, kad moki didesne kaina, nei parduotuveje) Visuomeneje sklando mitas kad tai super ekologiska ir sveika, todel ir perka brangiau. Lengvatikiai pasimauna ant to pasakimo, jog cia didesnes koncentracijos, stebuklingas poveikis ir pan.
Pliusas tame kad tau eina procentas nuo kiekvienos prekes. Bet su salyga jeigu visa gyvenima busi priristas kaip suva prie to pacio uzsiemimo.

Aurius rašė...

Dėl kainų sutinku. Jos neatitinka mūsų perkamosios galios.

Paulius Bieliauskas rašė...

Tikrai geras straipsniukas. Viena iš priežaščių kuri mane patraukė MLM tai kad ši verslą lengva perleisti kitam. Palikti veikiantį Aktyva ir užtikrinti savo ainiams gerą ir sotų gyvenima perspektyva verta dėmėsio ir laiko. Joks kitas verslas neduoda tokios gražos esant tokioms investicijoms. Nors visgi dauguma tuo net nenori užsiimti. Juk jiems teks susidurt su kitų žmonių nuomonėmis...

Paulius Bieliauskas rašė...

O aš kaip tik manau kad kokybišku produktų kainos ir turi atitikti ir verkti kad jos neatitinka mūsų perkamosios galios yra netikslinga. Patys pažiūrėkit kokios transporto priemonės važinėja gatvėse. Ar žmonės perka tik pigius produktus?

Kita jei produktai butu kad ir perpus pigesni koks tolkas daryti verslą? Kiek reiktu padaryti sandoriu kad gauti didelę apyvartą? o čia pardavei vieną kita ir žiurėk tukstantelis jau ir yra.
Žmona pradėjo tradicinį verslą užsidėjo 30 proc nuo didmeninės ir ką tikėjosi nurungti tuos kurie su 200 proc parduoda o gavosi snipštas. kaip pirko 3x brangiau taip ir perka.
Geri kokybiški produktai skirti žmonėms kurie vertina kokybe. O ar atitinka kaina kokybe čia jau pardavėjo darbas parodyti :)

verslo konsultacijos rašė...

Neblogas straipsniukas, info apie verslą šiuo metu ypač aktuali.