Puslapiai

2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Urbokida, Asteria, kabala ir dar daug kas...

Kažko nesirašo blogas. Štilis. Norėčiau rašyti apie Asterią, bet neturiu su kuo palyginti. Tokiu atveju belieka pasivalkioti po internetą. Užklydau pas Urbokidą. Susidomėjau kas rašoma apie visas tas knygutes skirtas saviugdai. O pas ją visa kolekcija ir matosi, kad domisi tais dalykais. Motyvacinės medžiagos, motyvacinių straipsnių prūdais.
Užkliuvo pačios blogo autorės komentaras: „Bus kuriamos naujos darbo vietos, bus investuojama į darbuotojus, kils atlyginimai. Tada didės vartojimas ir dėl to didės gamyba ir t.t.t.t.t.“
Štai kur šuo pakastas? Dauguma aišku pritaria šioms autorės mintims ir tai, sakyčiau, yra normalu tuose rėmuose kuriuose yra įstatyti dauguma žmonių, o ir politikų, ir kitokių veikėjų.
Kažkada minėjau, kad man nesiskaito visos tos knygelės: vienuolis pardavė ferari, Hilai, Trampai ir kt. Nesiskaito nors tu ką. Minėjau, kad bandysiu gvildenti gilesnius šių knygelių pagrindus.
Laikas tam pribrendo.
Gamyba turi būt, prekyba turi būti, pinigų apyvarta taip pat turi būti. Be to artimiausiu metu niekur nedingsime. Bet gamyba turi neviršyti proto ribų. O tai reiškia ji turi mažėti. Ir pasiskirstymas pelno turi kisti. Užimtumas turėtų didėti labiau pasidalinant išteklius. Tą daro MLM, o klubas Asteria išteklius išdalina dar teisingiau, nes riboja atlygį iki 1600 dolerių. Vieniem tai gali būti stipendija, kitiems pensija, tretiems alga.
Pasaulis pamažu eina į priekį, gyvenimas verčia žmogų eiti savo keliu. Pinigus galima uždirbti šiandien paprasčiausiai skleidžiant geras idėjas, kitaip sakant pinigus šiandien galima uždirbti paprasčiausiai bendraujant. Užtenka bendrauti per internetą ir už tai gauni pinigus. Gražu.
Problema yra kita. Žmonės netiki, kad galima uždirbti pinigus vien tik bendraujant. Kiti mano, kad taip uždirbti pinigai yra neteisėti, veltėdiški. O didžioji dauguma atprato bendrauti.
Užbėgdamas už akių pasakysiu, kad daugelis, kad ir lietuviškų blogerių, kurių blogai skaitomi ir yra populiarūs gali laisvai uždirbti tokius pinigus. Nes blogeriai yra bendraujanti liaudis.
Bet ko čia dėtos visos tos knygelės, kurių dabartiniais laikais ypač daug? Visos jos kaip viena kalba apie tikėjimą, siekimą, įsivaizdavimą, pasikeitimą ir t.t. O šios knygelės nieko tokio nekalba ko nebūtų Biblijoj. Reikalinga tik viena; mokėti skaityti kas ten parašyta. Kabala yra vienas iš tų mokslų, tiesa ne vienintelis. Aleksas Janovskis savo universitete tą ir daro, kad visas šias knygeles aiškina iš aukštesnių pozicijų.
O aš manau, kad Andreja Lukas kaip ir Aleksas mąsto giliau ir kuria savo gyvenimą. O tie kuriems jie padeda ir yra tas „MANO GYVENIMAS“.
Todėl kviečiu Urbokidą pasiskaityti mano blogą ir gal kiek giliau pažvelgti į save ir į savo gyvenimą ir į tas knygeles.

2 komentarai:

Urbokida rašė...

"95 procentai žmonių visada klysta" (filmas "The bucket list", 2007m.). Tie patys 95 procentai mano, kad viskas yra sudėtinga, jog egzistuoja kažkokie sudėtingi procesai, kurie palengvina gyvenimą ar suneša turtus. O viskas taip paprasta, taip atvira. Imk ir naudokis, tik tie 95proc. inkščia, o 5 pasiima grietinėlę...
Motyvacinė literatūra - poilsis nuo techninės literatūros. Dar pasigaudau gražių frazių :]

Aurius rašė...

Tai gerai. Aš pasiskaitysiu, o tai man pačiam jas rinktis nuobodu.