Puslapiai

2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Tinklinio marketingo paslaptys I dalis

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Šiandien norėjau pravesti paskaitą apie blog'us ir tinklapius, apie tai kaip visai komandai išeiti į tarptautinius vandenis, bet mane išmetė iš konferencinio kambario, užlūžo vindozė ir neleido prisijungti. Nu ir ką? Nu, ne pasaulio pabaiga. Greičiau pradžia. Pamislijau, kad aš galiu visa tai aprašyti ir kur kas platesniai auditorijai nei mano komanda.
Šiandieninė situacija tinkliniame marketinge yra visiškai skirtinga nei buvo pačioj pradžioj.
Kaip buvo anksčiau? Kaip pasakoj. Išsiuntė karalius keturis sūnus į visas keturias pasaulio šalis, kad anie skleistų gerą žinią. Ir anie skleidė ir vienas kitam nemaišė. Verčiu į MLM kalbą. Surinko kompanija keturis distributorius, paskyrė jiems atskirus regionus ir kiekvienas dirbo atskirai, vienas kitam nemaišydami.
Pasaka baigėsi, atėjo interneto amžius. Atsirado gera kompanija, apie ją sužinojo tūkstančiai distributorių, o tas kuris buvo išvykęs ir kelias dienas neturėjo interneto, grįžęs randa šimtus pasiūlymų į tą pačią kompaniją iš skirtingų distributorių. Ir jam iškyla dilema. Kompanija gera, bet pas ką eiti?
Pasaka baigiasi, prasideda linksmumas.
Produktas geras, kompanija gera, bet pas ką eiti kai gavai 100 pasiūlymų?
Sakysim 10 pasiūlymų jis gavo iš savos šalies, o likusius iš kitų šalių. Iš tų 10 tautiečių, 5 jam siūlo projektą rusišku tekstu (supraskit automatu), o kiti 5 angliškai (automatu). Bandymas susisiekti būna paprastai atmestas. Mol neturiu laiko, dirbu, kai pasijungsi pakalbėsim ir t.t.
Ir kas belieka? Eiti miegoti. Ir čia staiga skype skambutis. O skambina Ivanas iš Vladivostoko.
Sveikas Auriau, kaip laikaisi, kaip Tavo katės, pas jus ten žiema gili, ar neužpustė, o kaip jūsų valdžia, tokia pati kvaila kaip ir pas mus ir t.t.. Net nepastebėjau kaip praėjo valanda bendraujant per skype su Ivanu iš Vladivostoko. Ir lyg tarp kitko, pokalbio pabaigoje jis paklausia...ar girdėjai apie tokį ir tokį projektą.
Ar pasijungsiu aš prie Ivano ar ne, ne taip svarbu. Bet su Ivanu visada malonu bendrauti nes jam aš nesu tik paprastas statistinis vienetas, o Aurius iš Lietuvos, kuris gyvena sodyboje ir turi kelias kates ir t.t.
Šios dalies reziume: produktų šiandien prūdais, kompanijų dar daugiau...o žmonių nedaug.
Bus pratęsimas nes tinklinis marketingas turi gan nemažai paslapčių, o pačios svarbiausios iš jų tai ne kompanijos ir ne produktai.

3 komentarai:

Asta.Kaunas rašė...

Linksma, įdomu, naudinga ir smagu skaityti :) Nekantriai laukiu mlm pasakos ir linksmybių pratęsimo ;)

Unknown rašė...

Perskaites sia istorija pasakysiu taip: Ieskok zmogaus tarp zmoniu. Kunu tai daug, o ar tame kune gyvena siela branginanti pati gyvenima, ar moka dziaugtis, myleti ar vertina tik piniga?

Aurius rašė...

Taip Arūnai, taip...Deja dižioji dauguma nežino kur ta riba tarp žmogaus ir...
Nes žmonija buvo mulkinama kelis tūkstančius metų. Tikroji esmė buvo iškraipoma nes valdantiems reikalingi paklusnūs vykdytojai.
Trečioje dalyje bandau praskleisti kai kurias paslaptis.