Puslapiai

2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Telekomo baikos

Šiandien gavau štai tokį laišką iš savo internetinio paslaugų tiekėjo Telekomo, ar Zebros...net nežinau iš ko..





KONTAKTŲ CENTRO KOMUNIKACIJA

Gerbiamas. kliente,

informuojame, jog yra pastebėta žalinga veikla iš Jūsų kompiuterio. Gali būtų, kad jis yra užkrėstas virusu ar kenksminga programa, kurių veikimas kelia grėsmę kitiems tinklo vartotojams ir paties TEO LT, AB tinko vientisumui. (Smulkiau apie tai galite skaityti https://www.cert.lt/tipai.html).

Mes suprantame, kad taip atsitikti galėjo ne dėl Jūsų kaltės, ir prašome nedelsiant imtis veiksmų bei užkirsti kelią kenksmingo programinio kodo plitimui taip pat pasirūpinti savo kompiuterio saugumu. Priešingu atveju būsime priversti apriboti Jums teikiamas interneto paslaugas.

Pašalinkite iš kompiuterio visas kenkėjiškas programas ir patikrinkite jo saugumo nustatymus. Tą galite atlikti dviem būdais:
Paskambinę telefonu 1518 ir gavę „Nuotolinę kompiuterio patikros ir valymo paslaugą“
Sutvarkę kompiuterį savarankiškai.

Kad ateityje incidentai nepasikartotų, sutvarkius kompiuterį, siūlome užsisakyti paslaugą „Triguba apsauga“ (http://apsauga.zebra.lt).


INFORMACINIS PRANEŠIMAS


Mielas ZEBRA kliente,.........................................



Šis laiškas praplėtė mano akiratį lietuviškame internete, o tiksliau lietuviško internetinio tiekimo srityje.
O šioje srityje aš turiu Guru. Sieras jo vardas. Linuksistas. Pas mane du kompai. Linux ir Windozė.
Gavęs tokį laišką jau misliju...pasaulio pabaiga. Dabar mane atjungs nuo interneto ir bus hana.
Bėgu tekinas pas Sierą (per skype, žinoma), siunčiu jam laišką, prašau, kad gelbėtų.

Pasirodo tai Telekomo seni bajeriai. Nes kompo praskanavimas 30 min. kainuoja apie 100 lt. O kai skanuoja kompą 1,5 val. tai prikapsi ir iki 300 lt.
Bet ir čia dar ne viskas.
Pasirodo Telekomas gali pripaišyti kenkėjišką kompą kai jis yra atjungtas ir nuo interneto ir nuo elektros. Ir tokių bajerių buvo. Bet kai kompiuteristai įrodė, kad tas kompas nebuvo pajungtas tuo metu tai telekomo specai turėjo pabrukę uodegą spūdinti lauk.

Man patinka. Mokesčių inspekcija pakelia biudžeto surinkimą nuo 2 lt iki 50. O Telekomas vat. šitaip.

Hebra ar prisimenat dainelę....“ o jūs vaikai taip darykit, kaip tėvelis daro...“ . O kur tėvelis? O kas tas tėvelis pas mus?

2 komentarai:

Сергей rašė...

Kai naudojausi "Erdvių" paslaugomis, man buvo atjungę internetą. Kadangi tuo metu buvau labai užimtas, po trijų dienų skambinau jiems. Pasakė, kad kompiuteryje virusas ir serveris gali būti pavojuje. Dėl viso pikto perinstaliavau ir tik po to pajungė. Tačiau nuotolinės patikros nesiūlė.

Aurius rašė...

Svarbiausia, kad tą dieną, apie kurią jie kalba pas mane Windozinio kompo nebuvo, o tik Linuksinis. o linuksai tų virusų nemato ir nereaguoja.
Ir dar. O kaip jie praskanuos mano linux kompiuterį?