Puslapiai

2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Kuriems velniams mums tas bendravimas jei galima nebendrauti?



Jau senokai ruošiuosi  pakalbėti apie bendravimą per internetą, bet vis kažkaip progos nebuvo. Jau seniai pastebėjau, kad norint kažką rašyti reikia emociškai pasikrauti. Taigi šiandien atsitiko tai kas mūsų  veikloje yra netgi kasdieniška. Vienas  veikėjas pasiprašė į draugus  Skype ir kai tik priėmiau iškart mestelėjo paklodę su  ilgiausiu tekstu ir krūva nuorodų į youtube.  Galima buvo pasiųsti, nekreipti dėmesio, išmesti iš kontaktų, išbaninti ir t.t., bet pasirinkau-bendrauti.  Nors žinojau  99,9 %, kad nenorės bendrauti. Tokie paprastai nenori.
Taigi, aš jo mandagiai paprašiau pristatyti savo verslą žodžiu. Jis stačiokiškai atsisakė reikalaudamas būtinai peržiūrėti duotą medžiagą ir užduoti klausimus. Po keleto tokių bandymų jis mane išvadino..... Teko nutraukti ryšį, išmesti iš kontaktų.
Taigi, daugelio bandančių dirbti internete pagrindinė problema yra bendravimas. Būtų idealu, jei pinigai ateitų nebendraujant: sukūrei tinklapį, pateikei referalinę nuorodą ir  kapsi sau.
 Toliau aš noriu  baigti kalbėti normaliu tonu ir noriu pereiti prie Lietuvoje taip  populiaraus ir madingo  TV ir spaudos grandų Greitai ir Užkalnio  kalbėjimo stilių FB tinkle. Bet realiai pereisiu prie Račo kalbėjimo stiliaus ir  išvadinsiu tokius veikėjus dundukais.
Pramoninis socialistinis lageris per pusę amžiaus išaugino  kartą kuriai bendravimas buvo visiškai nereikalingas. O kam?  Ryte į darbą, vaikus į darželį, darbe prie staklių bendraut nereikia, vakare namo, savitarnos parduotuvėje bendraut irgi nebūtina, pasiimi vaikus iš darželio,  koldūnų jiems išverdi ir prie teliko. Ir taip diena iš dienos. Baisiausiai , kad šiandien išaugo  to metų darželinukų karta. O  šitiems bendravimas jau visiškai nereikalingas, absoliučiai.
Bet šiandien  pramoninė epocha baigėsi,  tradicinių darbų liko  labai mažai. Todėl šie dundukai  atvaro į internetą ir galvoja, kad viskas eis automatu, panašiai kaip gamyboje-konvejeriu. A nei velnio. Neina.
Šie dundukai nesupranta, kad profesionalas niekada neatsisako bendrauti per mikrofoną, o jei reikia gali įsijungti ir kamerą. Profesionalas visada laimi nes sugeba verslą ar idėją pristatyti per 45 sekundes ir sudomina arba ne. Net jei nesudomina tai  vis tiek kita pus ekrano žinai, kad turi reikalą su profesionalus ir neišmesi iš kontekstų.
Bet ir tai dar ne viskas. Civilizacija sėkmingai  augina dundukus ir stengiasi juos apramstyti išoriniais atramos taškais tokiu būdu stabdant jo vidinį vystymąsi.  Apie tai kiek plačiau rasite čia: http://www.versijos.com/publ/samokslas/npt/vertybiu_sistema/12-1-0-803 

Taigi, neužmirškite, kad visa tai ką gavote kaip žmogus, gavot tik dėka bendravimo, dėka ŽODŽIO.

Komentarų nėra: