Puslapiai

2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Keisčiausia paskaita apie maistą (6)

Kiekvienas žmogus yra pajėgus nusistatyti koks maistas jam tinkamas o koks ne. Tam nereikalingi jokie autoritetai, patikimi šaltiniai ir kitokie sociumo susigalvoti motai. Tam tereikia išmokti įsiklausyti į savo organizmą. Tai, kaip ir paprasta, bet tuo pačiu ir be galo sudėtinga. sudėtinga  todėl, kad koją pastoviai kiša mūsų protelis, kuris iš tikro yra programa, ne pačio žmogaus, bet tos socialinės aplinkos kurioje jis išaugo.
Tiesa ši paskaitos dalis nėra vertimas. Rašau   nuo savęs nes didesnę dalį natūralaus valgymo metodikos pats praktikuoju jau senokai.Todėl čia papasakosiu ką pats praktikuoju, o tuo pačiu, išdėstysiu pačią metodiką.
 Yra toks mitas, kad žmogui reikia per dieną išgerti 2 litrus vandens. Tai čia jei sveri iki 70 kg, o jei daugiau sveri tai pagal tokias metodikas  turi išlakti tris ir daugiau lt vandens per dieną.
Iškart sakau, tai durnių laivas. Ir štai kodėl. Iš Grigorijaus paskaitos  sužinojau, kad tikrasis vanduo reikalingas žmogui yra vaisiuose ir daržovėse. Nori gerti, suvalgai obuolį ar agurką, arbūzą ar pomidorą ir atsigeri. Kai  aš stačiau rąstinius namus tai tekdavo dažnai būti tokiose vietovėse kai aplink nieko nėra, nei vandens šaltinių, nei parduotuvės, o tik tai ką atsiveži. Nu ir vežiodavausi aš arbatos termosus. Kai sužinojau šią tiesą, o tuo metu kaip tyčia mano sode buvo daug obuolių, o darže agurkų tai... Užsinori atsigerti, suvalgai obuolį ar  agurką ir noras praeina. Nes vaisiuose ir daržovėse pasirodo yra tas vanduo kuris mums reikalingas nes jis yra struktūrizuotas. Va taip. Taigi, kai šią tiesą patikrinau pats, galiu drąsiai bet kokiam  guru skiedžiančiam apie besaikį vandens srėbimą pasakyti. Užsičiaupk.
 Tiesa, niekuo netikėkit ką aš čia rašau. Niekuo netikėkit klausydami Grigorijaus paskaitų (Čia tiems kas supranta rusiškai ir gali klausytis patys). Dar kartą kartoju, niekuo netikėkit. Supratot? Aš esu tikras, kad niekada iš jokio autoriteto jūs šitokio dalyko negalėj išgirsti. Nes dauguma, priešingai, nori jus įtikinti savo tiesa. O kaip gi kitaip juk daugelis dar ir pinigus ima, o kai kas ir nemažus.
 Natūraliai jums iškils klausimas. Tai ko tu čia rašai jei teigi, kad netikėtume. Tu ką durnas  ar ką? Viską patikrinkit patys. Va taip. Todėl aš rašau tai ką patikrinau, kuo įsitikinau, išbandžiau. Todėl mano žodžiuose yra jėga, o kalbos stilius  nu toks, kaip čia pasakius, atžagarus.
O dabar truputį nukrypsiu į šoną. Ar teko girdėti apie Mohandas Gandhi, kuris Indiją išvadavo iš anglų priespaudos. Autoritetas buvo. Taigi, atvyksta pas jį moteris ir prašo, kad jis pasakytų jos sūnui-paaugliui, kad šis nevalgytų tiek daug saldumynų. Gandhi atsakė: ateik po savaitės. Atėjo moteris po savaitės, o jis sako atsivesk sūnų. Atsivedė sūnų kuriam Gandhi pasakė, kad nevalgytų saldumynų. Praėjo dar savaitė vėl atėjo moteris  ir sako Gandhi, kad jos sūnus visa savaitė kaip nevalgo saldumynų. Todėl ji klausia: O ką tu jam pasakei, kad jis nevalgo saldumynų ir kodėl man reikėjo ateiti po savaitės, o ne iškart. Gandhi atsakė: Tuo metu kai tu moterie atėjai, aš pats valgiau saldumynus nors žinojau, kad tai nėra gerai. Tuo metu aš negalėjau jam to pasakyti, negalėjau meluoti, nes tai būtų žodžiai ne iš manęs. O kai pats išbandžiau tai jau galėjau laisvai ir tvirtai pasakyti.
Ir dar. Manau, kad daugeliui teko girdėti, kad ten vienas ar kitas veganas ar žaliavalgis ar dar kokios nors sistemos gerbėjas atidavė galus arba susirgo, daktarai jam išrašė leistis vitamino  B12 ir t.t. Taip tai tiesa. Taip  tikrai buvo ir būna. Taip tikrai atsitinka. Kodėl? o todėl, kad aklai tiki autoritetais, bet neįsiklauso į save.
 Todėl rusiškas terminas Естествоедение, kurį aš verčiu kaip NATŪRALUS VALGYMAS moko įsiklausyti į save ir tik į save. Užbėgdamas už akių pasakau, kad jei užsinorėjai lašinių su  svogūnu tai ir atsipjauk brizą ir suvalgyk. Bet nesilaikyk sau dirbtinai susikurtų mitų, kad čia jau baisus nusikaltimas ir t.t.
Apie visą tai aprašysiu žemiau. Bet pradžioj pailsėkit ir pasižiūrėkit nuotraukų iš dvidienių išvažiuojamųjų  Grigorijaus Kurlovo seminarų;
 Čia žmonės mokosi valgyti. Nu, ko norėt, durnių mokykla. Viską mokosi daryti iš naujo. 









Padengia stalą: 
google blogas ne visai taip sudėliojo nuotraukas, bet, manau, kad suprasti galima, kad čia durnių mokykla ir  žmonės mokosi iš naujo valgyti. Bet įsižiūrėkite kaip jie tai daro: žiūri į maistą akimis, uosto mažiausiai kelias minutes, laižo, įsideda į burną ir skanauja, truputį atsikanda, pavarto burnoje, gal net praryja, o  gal ir ne... 
  Visiškai keista ir nesuprantama, kad po šių procedūrų daugeliui visiškai praeina noras valgyti...t.y. ryti. Stebuklas. A ne? 






O čia dar keletas nuotraukų kai tie patys žmonės glėbesčiuojasi, apsikabinėja, liečia, glosto vienas kitą... nu, vienu žodžiu daro tai ko daugelis niekada gal būt tikrame savo gyvenime nubuvo darę. Nu nebent  tolimoj, tolimoj  vaikystėj...
O dabar pakalbėkim rimtai apie pačią natūralaus valgymo metodiką.
Valgome viską, absoliučiai viską. Jei  norim ir rūkome, jei norim ir geriame alų, viskį...viską... Bet kaip tai darome? Va čia yra visas šuo pakastas. Kaip mes tai darome? O darome viską  labai ir labai rimtai, nors iš šono atrodo, kad mes durniuojame. Ta proga aš papasakosiu pačio Grigorijaus asmeninę patirtį tuo metu kai jis jau keli metai praktikuoja natūralų valgymą, bet praktiškai, iš šono žiūrint, atrodo, kad maitinasi kaip eilinis žaliavalgis. T.y. valgo  gal tik kas antrą, trečią dieną po kokį vaisių, ne daugiau. Šiame filme galite pasižiūrėti kaip atrodo šis vyras, o tuo pačiu susipažinti ką veikia jo mokyklos mokiniai: http://auriusd.blogspot.com/2014/02/durniu-mokykla.html
Taigi, praeina Griša ir užuodžia supermarkete kvepiantį keptą viščiuką. Susigundo. Nusiperka keptą sparniuką, parsineša namo, išsivynioja, pakvimpa visas butas, pasižiūri (nu gražiai pakepintas, toks sotus sparniukas), pauosto, gal net palaižo (nuima praną), gal net įsideda į burną ir bando atsikąsti, atsikanda, pavarto burnoje.... ir, keistas dalykas, bet tuo ir pasisotina. Atiduoda katei, bet ana taip pat pauosto ir nubindzina į šoną. Teko išmesti į šiukšlių dėžę.
Supratot?
 Lygiai taip pat galima ir rūkyti. Pasiimam pakelį cigarečių, pasigrožim pakelio dizainu (sutikite ten yra kuo gėrėtis), išsitraukiam cigaretę, pasižiūrim, pauostom, norim užsirūkyti, prisidegam, gal net dūmą užtraukiam, paklausiam savęs: ar dar norim...jei taip užsitraukiam antrą  dūmą, o jei ne tai gesinam. Jokių apribojimų, bet prie visko sąmoningas savęs stebėjimas. Kartoju. SĄMONINGAS POŽIŪRIS Į VISKĄ KĄ DARAI.
 TAIP, PAMAŽU, ATEINA LAIKAS KAI UŽEINI Į SUPERMARKETĄ IR IŠEINI PASISOTINĘS, BET NIEKO NENUSIPIRKĘS. Nes viską pervedi per save ir to užtenka.

Iš esmės tuo ir baigiu versti pirmą paskaitą apie maistą ( o jų  bus dar dvi). Jei turit klausimų, klauskit. Galima per FB, galima per skype (mano profilyje yra visi rekvizitai).
 

Komentarų nėra: