Puslapiai

2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Keisčiausia paskaita apie maistą (7)

Tęsiu Grigorijaus Kurlovo paskaitų  Еда, как путь  trečią dalį. Sąmoningai praleisdamas antrą. Reikalas tas, Kad Grigorijus trečioje dalyje kaip ir užpildo kai  kurias spragas to ko  nepasakė ankstesnėse. O mano vertimuose ši paskaita bus nuoseklus ir logiškas "Keisčiausia paskaita apie maistą (6)" tęsinys. 
Ir dar. Pas ką  šiuolaikiniam civilizuotam žmogeliui išmokti teisingai valgyti? Ar didelis skirtumas tarp lietuvio kuris šlamščia cepelinus ir italo kuris ryja picas ar uzbeko kuris taukuotais pirštais dedasi sau į burną plovą. Iš principo visi valgo termiškai apdirbtą  maistą, o tiksliau mirusį maistą, visi valgo be proto daug ir visi jaučiasi be galo alkani. O, kadangi toks maistas yra toksiškas tai organizmas reikalauja daug vandens. Todėl vanduo  tampa preke, o tai dar vienas kanalas pajungti žmogų ir padaryti jį priklausomą. 
Todėl esminis šių paskaitų tikslas yra maksimaliai žmogų padaryti autonomišku t.y. nepriklausomu nuo civilizacijos kaprizų, kurių stebint šiandieninius Ukrainos įvykius, bus dar apsčiai. Todėl šioje paskaitoje ypatingai bus kreipiamas dėmesys į kai kurių gyvūnų maistą bei keleto "laukinių" tautų maitinimosi ypatumus. 
Taigi, verčiu šią paskaitą http://shkoladuraka.rpod.ru/166645.html kuri prasideda nuo pat pradžių. O tiksliau nuo antros minutės.

Nuo ko pradėti norint išmokti natūraliai valgyti? kaip ne keista, bet pradžioj aš patarčiau prisiplakti prie kokios nors sistemos. Prisijungti reikėtų prie kokios nors sistemos kurių aprašymus galima rasti tiek internete, tiek knygose. Nes, priešingu atveju prasidės mentalinai žaidimai. (Protas mums diktuos savas sąlygas). Nes pas žmogų yra taip vadinama akloji dėmė. Žmogus  negirdi tai kas jam sakoma, o tik tai ką jis pats nori išgirsti, o dar tiksliau, ką sugeba išgirsti. 
Natūraliu valgymu galima užsiimti iškart, bet turėkite galvoje, kad daug kur meluosite sau. todėl geriausia užsiimti kokia nors jau patikrinta sistema: vegetarų, žaliavalgių, veganų ar kt. Tiek veganų, tiek žaliavalgių sistemos turi tam tikrą ideologiją. Natūralus valgymas neturi jokios ideologijos. Paprasčiausiai įsiklausoma į save. Nes visos ideologinės sistemos remiasi tam tikru išankstiniu požiūriu, o natūralumas  remiasi jautimu, pajautimu, išgyvenimu šio pasaulio ir savęs. 
Taigi pradedam nuo kokios nors sistemos. Čia mano patarimas.
 Valgis žmogui reikalingas tik tam, kad jo vidaus organai jaustų dinamiką. Vardan teisybės dar truputį reikia, kad atsistatytų ląstelės. Ir viskas. Tiesa vaikams ir nėščioms moterims tai negalioja. Bet suaugusiam žmogui maistas reikalingas  tik ląstelių atstatymui. todėl 97-98 procentai viso mūsų suvartojamo maisto yra š...
 Mokslininkai padarė tokį eksperimentą: paėmė jūrinį moliuską ir numovė jam kriauklę ir patalpino į vandenį kuriame nebuvo kalcio. Po mėnesio moliuskas užsiaugino naują namuką iš kalcio. Kaip, iš kur, pagal  kokius dėsnius? Sintezė, alcheminė reakcija?
Kitas pavyzdys. Australijos gyvūnas  endemikas koala. Endemikas tai  toks gyvūnas kuris visą gyvenimą maitinasi vienos rūšies maistu. Koala maitinasi eukalipto lapais. Vaizdžiai tariant visą gyvenimą nenulipa nuo vieno ir to pačio medžio. Jokių problemų šis gyvūnas neturi. Iš kur jis ima visus kitus jam reikalingus elementus kurių nėra eukalipto lapuose? Darykit išvadas patys.
 Nu gerai, gyvūnai tai ne žmonės, nors esminio skirtumo maitinimosi atveju aš nematau nes  principinė esmė yra  ta pati. Centrinėje Sacharoje kur dienos metu temperatūra pakyla iki 45 laipsnių pagal Celsijų pavėsyje, tik to pavėsio ten nesurasti dienos metu net su prožektoriumi, gyvena tautelė Tubiai. Tautelė kuri  ypatinga savo maitinimuisi ir  sveikata. Jų racionas pastovus ir nesikeičia metai iš metų: ryte žolelių nuoviras, per pietus kelios datulės ir virtos soros vakare. Ir viskas diena iš  dienos... Rezultatas: ypatinga sveikata ir ištvermė. Kraujas atsparus bet kokiems susirgimams, tame  tarpe ir vėžiui. Per dieną gali nueiti iki 60 km.  Mokslininkai paskui juos važiavo su džipais. Tai vos galų neatidavė. O Tubiams iki lemputės. Iš kur jie gauna trūkstamus elementus ir medžiagas? Galvokit.
O dabar pakalbėkim apie Hunus gyvenančius Himalajuose 2000 m. aukštyje. Šaltis, deguonies trūkumas, maistas vienodas ir skurdus, bet užtat vidutinis amžius 110-120 metų. Pabrėžiu-vidutinis. Iš kur jie gauna visa ko atseit trūksta?
Vidinė sintezė. Mūsų organizmas gali daug su sąlyga jei mes jam nemaišysim savo netikėjimu ir sociumo sukurta-įkišta programa.
Šiandien užteks. Baigiu 11 minute




Komentarų nėra: