Puslapiai

2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Keisčiausia paskaita apie maistą. (1)

Tai  pati keisčiausia paskaita apie maistą. Iš tikro tai Grigoriaus Kurlovo paskaita skaityta Alekso Janovskio universitete 2010.07.20. Šios paskaitos audio įrašas yra štai čia: http://shkoladuraka.rpod.ru/165380.html  Pamoka prasideda nuo 34 minutės.

                                                               
Vertimas tikrai nebus labai kokybiškas. Taigi, pradedu.


Tema tikrai yra labai aktuali, bent jau man tai tikrai. Nors, mano įsitikinimu-aktuali kiekvienam. Jūs jau supratote, kad kalba eis apie maistą. Apie maistą apskritai ir apie mūsų pačių požiūrį į tai. Nors gal būt taip: ne apie mus kaip sąmonės nešėjus... nors jai  atvirai, tai kiek ten tos sąmonės...:),  bet apie mūsų kūno požiūrį į maistą, mūsų somatikos, mūsų fiziologinio metabalizmo, visos mūsų fiziologijos...požiūrį į maistą.
(somatika-http://samopoznanie.ru/schools/somatics/   Lietuviškai trumpai somatikos terminą galima apibūdinti kaip: kūno ir proto vienybę. Iš tikro mūsų protas negali būti atskirtas nuo kūno. Todėl ši paskaita ir yra apie tai kaip  tai ką mes valgome veikia mūsų sąmonę).
O iš tikro ši paskaita apie žmonių apdurninimą, apkvailinimą. O, kad nereikėtų daug kalbėti tai visa paskaita bus pateikta nuotraukomis, kurios turėtų vaizdžiai jums pateikti apkvailinimo mechanizmą.
Taigi, pradedam, bet dabar jau kalbėsim nuotraukomis.
 Į amžiną klausimą kas buvo anksčiau kiaušinis aš višta mūsų mokykla atsako vienareikšmiškai: KIAUŠINIS.

O čia prasideda mūsų istorija. Štai jie, mūsų mielieji Ieva ir Adomas. Šiuolaikiniai Adomas su Ieva, o ne...


Gyveno jie sau rojuje, nieko jiems netrūko. O ar tikrai jiems nieko netrūko? Valgė jie  vaisius, graužė morkas, ropes, cibulius su česnakais... Bet ar galėjo jie svajoti apie tokį rojų koks yra šiandien...
O čia civilizacijos maisto viršūnė:

O čia rezultatas:
ir dar keletas vaizdelių iš šiuolaikinio rojaus
Bet kai kas jau pradeda kalbėti, kad tai yra negerai, kažkokia nuojauta kužda...

Nu gerai, apsirijimas yra blogai. Ne visi tokie stori. Bet juk aš kalbu, kad mes visi esame apkvailinti ar apsikvailinę. O ką veikia kiti? Ką veikia tie kurie ne tiek daug valgo? Kuo jie užsiima?
Gina tėvynę...
Kovoja prieš terorizmą


keršija, ir daro kitus civilizuotame pasaulyje tokius normalius ir priimtinus dalykus, bet ar neatrodo mums, kad tai kažkas ne tai...
O čia dar vienas paveikslėlis, kuris apjungs visus aukščiau demonstruotus
Taigi, gyvuliška prigimtis rankose turi civilizacijos sukurtą mirties įrankį. Štai kas yra visų baisiausia.. Arba, beždžionė turi valdžią... arba...


Taigi pirmąją  paskaitos dalį tuo ir baigiu. Ar neatrodo keista, kad Griša kalbėdamas apie maistą, kalba apie terorizmą ir kitus žmonijos žiaurumus? Kas bendro tarp  maisto kurį mes valgom ir žiaurumų kuriuos vykdome? Daugelis perskaitę ir pamatę šias nuotraukas tyliai tars, kad " manęs tai neliečia, čia ne aš". Griša  kategoriškai teigia, kad savęs nuo šių vaizdų neatmeskit. Kokie mes, toks ir mūsų pasaulis. Tai  kokie gi mes esame, kad mūsų pasaulis būtent toks?

Apie tai kitoje paskaitoje. 
52 min.

Komentarų nėra: