Puslapiai

2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Krizė. Gyvuliškos ekonomikos pabaiga. Žmogiška ekonomika dar neprasidėjo

Aš nežinau ar būsiu suprastas, bet pasakyti turiu. Privalau pasakyti.
Pelnas yra gyvuliškos ekonomikos pagrindas. Pelnas tai skaniausia sumedžioto grobio dalis. Dalybos vyksta pagal tam tikrus medžiotojų įstatymus. Pas liūtus lygiai tas pats.

Kai kyla šalies gerbūvis, kai visko didėja (auga miestai, grindžiami keliai ir t.t.) viskas būna gerai.

Kai liūtų gentis gyvena geroje vietoje kur daug ėriukų irgi būna viskas gerai.
Bet kai ateina sausra ir ėriukų sumažėja prasideda dalybos pagal dėsnius; kas stipresnis, kas gudresnis.

Kai ekonomika kilo su pelnu buvo viskas gerai, bet šiandien pav. banko pelnas yra grįstas gudrumu ir gobšumu. Nes kai neauga BVP, o tai reiškia, kad turi nedidėti pinigų masė tai banko pelnas kuriuos gauna iš procentų yra apiplėšimas vidury dienos. Kitaip sakant, atviras, teisėtas grobio atidavimas stipresniam. O šiandien bankai gudriai spausdina pinigus...nepagrįstus pinigus.

Norėčiau būti teisingai suprastas. Nieko nesmerkiu. Tikrai ne. Su gyvuliškais dėsniais viskas tvarkoje. Mano katė jaunėlė išvaro savo motiną iš namų, kurią aš turiu slapta nuo jos maitinti. Viskas tvarkoje. Gyvūnai nėra blogi. Jie elgiasi pagal savo dėsnius. Tie dėsniai yra egoistiniai ir viskas tvarkoje.

Žmogus elgdamasis pagal gyvuliškus dėsnius irgi nėra blogis, bet...

Jis dar neturi teisės vadintis žmogumi. Tik tiek. Daugiau nieko. Iki Adomo (žmogaus) jam dar toli.

Kadangi paminėjau Biblijos personažą Adomą tai reiktų pakalbėti ir apie religijas. O jų vaidmuo yra palaikyti gyvulišką žmogaus prigimtį. Jų vaidmuo palaikyti vergą....jei norit Egipto vergą. Krikščionybė pirmoj vietoj. Oi gudri religija. O Jėzus...oi koks kietas bičas. Jis dar giliau už Mozę kapstė. Mozė tai tik iš vergijos išvedė, o Jėzus parodė kelią iš gyvenimo į mirtį ir atgal.

Mozė ir Jėzus gerai pasidarbavo. Iš peties. Kas tai suprato šiandien vargo neturi. Nes yra žmogus. Ši pastraipa skirta tik tiems, kas kampą pagavo. http://auriusd.blogspot.com/2011/01/pats-kruciausias-blogeris-ir.html Čia mano duoklė Mozei. Jėzui dar neparašiau.

Tinklinis marketingas- kelias iš vergo į Žmogų.

O dabar aš atiduosiu duoklę savo pirmajam sponsoriui Andžejui, Vilniaus lenkų inteligentijos atstovui iš kurio aš sužinojau tinklinio marketingo esmę ir prasmę, ir istoriją. Tai buvo 10 metų atgal.

Pradedu. Oficiali tinklinio marketingo istorija yra zuikių dainos. Taip tai tiesa, kad tinklinis marketingas prasidėjo iš kart po krizės-didžiosios depresijos kartu su Kalifornijos vitaminais, bet tai tik išorinis vaizdas.

Tikras tinklinis marketingas prasidėjo Abraomo laikais. Kažkur 5000 metų atgal. Abraomas buvo kietas bičas. Jis kvietė to meto gyventojus tapti žmonėmis. Iš tūkstančio prisijungė gal tik vienas.
Užteko. To užteko, kad žydų tauta po tam tikro laiko sužydėtų. Kad vėlai gyvuliška prigimtis paėmė viršų...atskira istorija. Jėzus vėl bandė atgaivinti tą žmogiškąją prigimtį. Bet čia smulkmė, o tiksliau istorija.

Kur aš vedu? Prekės ir paslaugos tinkliniame marketinge yra nulis sveikų, kelios dešimtosios. Tai išorinis kevalas. Ir nieko daugiau. Kažkada rašiau, kad 95 procentai tinkliniame marketinge yra bomžai. Jie nieko nepasiekia. Faktas. Spjaunam į juos, o kalbam tik apie tuos,kurie pasiekia.

O pasiekia tik tie, kurie duoda. Kurie duoda viską ką turi ir dar daugiau. Tinkliniame marketinge gerovę pasiekia tik ŽMONĖS. Kalbantiems gyvuliukams tai dar nėra lemta. Kažkam , aišku nepatiko tai ką aš pasakiau. Man iki lemputės. Šiandien aš kalbu atviru tekstu.

Mano komandoje tie kurie duoda-gauna. O tie kurie nedrįsta duoti-negauna. Išverčiu į normalią žmogišką kalbą. Tie kurie kuria savo žmogišką gyvenimą gauna ir žmogišką aplinką (pinigus). O kurie galvoja tik kaip sau naudos gaut-lieka bomžais.

Baigiam pezėti apie super puper prekes; loc'ą, kvepalus, ir t.t... bus tų prekių.

O dabar išverčiu Lukonino kalbą. (Milijonieriaus paslaptys). Kurios tekstas buvo maždaug toks: jeigu jūs nesistengsite iš žmonių atimti ar apgaule išvilioti pinigus pinigus, tai jie patys atneš jums (tuos pinigus) už tą vertę kurią jūs kuriate.

Vertimas. Šiandien vertė ne prekė, o žmogiški santykiai ir žmonės moka už žmogiškus santykius. Nes prekių šiandien netrūksta, o žmogiškų santykių-deficitas.

Nes tinklinis marketingas veikia tik tada ir tik tada kai jūs padedat žmogui tapti žmogumi.

O visa kita: prekių kokybė, kaina ir kt. yra zuikių dainos.

Reziume: kodėl mano bloge yra Alekso Janovskio ir Grigorijaus Kurlovo tinklapiai? Su tinkliniu marketingu šie žmonės neturi nieko bendro. Jie ieško. Kai ką jau atrado. O man tai pagrindas kapstytis toliau. Aišku su Michailu Leitmanu (kabala) jie savi bičai. Pasaulio šviesuoliai šiandien lengvai bendrauja. Internetas sukurtas karo tikslais tapo taikos simboliu-žmogiškumo kūrimo priemone.
Mes savo gyvuliškas valdžias pakeisim žmogiškom tik tuomet kai patys tapsime žmonėmis. Taškas.

6 komentarai:

atfatf rašė...

Skaičiau, skaičiau ir galvojau. Kažką man tai primena. Ir bats. Supratau. Socializmą ir komunizmą. Kur kolektyvizmas priešpastatomas individualizmui. Kaip visi gerai matėme komunizmas yra utopija, nes eina prieš žmogaus individualizmo prigimtį. Ir bandymai statyti ekonomiką kolektyvizmo dvasia privedė prie bankroto. Kas žino gal ir kapitalizmas kada subirės. Nors jis negriūna taip kaip komunizmas, jis evoliucianuoja, šiuolaikinis kapitalizmas Švedijoje nelygus kapitalizmui tarkim senojoje pramoninėje Anglijoje. Bet kol žmogaus prigimtis nepasikeis - "man man ir tik man", niekas nesikeis. O žmogaus prigimtis taip greitai nepasiskeis ir kabala iš principo tik agituoja pokyčius, bet jie realiai (masiškai) nevyksta. Utopija.

Aurius rašė...

Čia giliai galima kapstyti ir atsakymo komentaro forma neužteks.
Puikiai žinai ką kalba kabala. Mes vis tiek turėsime prieiti prie aukštesnio mąstymo.
Jei neprieisim patys tai gausim per subinę. Krizė-pirmas, švelnus spyris į užpakalį.

Viktoras rašė...

Per daug hiperbolizuojate. Esant norui, galimybiu pakanka sociai, dabar nei popierizmo daug nera pradedant versla, nei kazkokiu kitu isoriniu barjeru. Netgi esant lesu stygiui galima gaut paskola be uzstato. Svarbiausia siuo metu pacio zmogaus atsidavimas, motyvacija ir drasa.

paskolų rašė...

NA gerai, kad paskolų vajus, kuris vyko 2007 baigėsi ir dabar taip lengvai niekas nedalina pinigų į kairę ir į dešinę. Labai svarbu tiek atsakingai skolinti, tiek skolintis atsakingai, nes kitu atveju nepasvėrus mokumo, galima turėti daug problemų...

Ted Toms rašė...

Man atrodo tuoj vėl prasiodės tie vajai ir kažkas sukilestes.

Tadas rašė...

Santaupų dažnai pritrūksta , bet visada galime kreiptis pagalbos į profesionalus