Puslapiai

2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Sukūriau naują blog,ą. Šiandien rizikuoja tas, kas turi vieną darbą. (II dalis)

Ir parašiau įvadinį straipsnį. http://supermarketas.blogspot.com/2011/07/mano-seima-turi-asmenine-parduotuve.html
Rašau viską ką galvoju atviru tekstu. Be jokių lele. Užteks.

O dabar žiūrim ką turim. Yra toks ATF blogas, o čia vienas iš straipsnių. Straipsnis su šposais, bet bandykim kai ką įskaityti tarp eilučių. http://atf.blogas.lt/vakariene-pagal-pona-byna-1019.html Nors jokių „tarp eilučių čia nėra“. Viskas parašyta atviru tekstu. „Vaikai alkani, na, ok, einu žiūrėti ko turim. Mėnesio pabaiga, taip, kad šaldytuvas tuštokas“.

O tarp eilučių yra tai, kad šio, o ir daugelio žmonių gyvenimas yra ant skustuvo ašmenų. Gyvenimas nuo algos iki algos.
Tokių dauguma. O kai ateis pensija, tikrai bus dar blogiau. Ir jokie pensijiniai fondai neišgelbės. Nes pensijiniai fondai tai oficialios, valdžios palaikomos piramidės. Liūto dalį suryja administracinės išlaidos. Ir remiasi šie fondai tikėjimu. Kaip žinia, tikėjimas yra durnių motina.

Apie pensijas aš rašiau: http://auriusd.blogspot.com/2009/05/kopijuota-is-forumo-klaselt-tinklinis.html
Tūkstantmečiais žmogus turėdavo kelis darbo ir pajamų šaltinius. Tradicinis Lietuvos kaimas taip pat gyveno ne iš vieno šaltinio. Žmonės nebuvo tokie, kalbėkim tiesiai šviesiai, kvaili. Kaimietis turėjo, o ir turi, ir daržą, ir gyvulį, ir vištą, ir obuolį bei vyšnią, slyvą ar serbentą. Netgi tas kuris buvo koks nors specialistas: kalvis, stalius, dailidė, batsiuvys ar siuvėjas, taip pat turėjo žemės ūkį ir kažką augino, o žiemai krovė į aruodus. Jei baigdavosi lašiniai prieš kalėdas, tai pasipjaudavo vištą ar antį.

Supraskit mane teisingai, aš nesiūlau eiti atgal. Šiuolaikinis žemės ūkis taip pat yra specializuotas. Vienas augina bulves, kitas užsiima gyvulininkyste ir t.t. Bet žmogų šiandien negali apsaugoti vienas pragyvenimo šaltinis.

Kas atsitiks, jei prasidės hiperinfliacija? O ji gali prasidėti bet kada. Nes pinigų masė yra tokia didelė, kad galima nupirkti pusę visatos, apie saulės sistemą net nekalbu, o realaus turto turime tik tai kas ant žemės.

Štai kodėl aš visiems siūlau užeiti į Family-oriented corporation, apsipirkti, pasiūlyti draugams ir tokiu būdu sutaupyti ar net užsidirbti. Gal tuomet nereiks gale mėnesio valgyti vien tik bulves.

Tokiu būdu paprasta maisto parduotuvė jums gali būti antras, papildomas pragyvenimo šaltinis.

Komentarų nėra: