Puslapiai

2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Gyvuliška ir žmogiška Lietuva (II dalis)

Taigi, jei mokesčių inspektorė pasižiūrėtų žmogiškai tai ji būtų mane perspėjus ir būtų jautusi gan maloniai, bet, kadangi pas ją tokio poreikio nerasta tai malonumą ji apturėjo kiek kitaip ir visiškai kitokį. Kokį?
„ akira rašė...

Na kam reikalaut 2 lt, jei galima 44?Iš kurių 2 valstybei skola ir likę antstolei, bet antstolė, tai vmi mokesčius moka? Moka, vadinasi 2+ sumokėti antstolės mokesčiai vmi, štai ir didėja suma :)
O kadangi spėju tokių kaip Jūs ne vienas, tai...
Na taip ir eina mūsų pinigėliai neaišku kam ir neaišku kur...“

Atsakymas slypi šiame komentare. Mokesčių inspektoriams, be abejo, yra duoti nurodymai elgtis būtent taip nes tokiu būdu mokesčių surinkimas padidėja n kartų: atgaunami tie 2 litai, darbo gauna antstolė, paštas, o ir mokesčių įplaukos padidėja tiek iš antstolės, tiek iš pašto.
Gudru. Sutikite, kad tokį poelgį ir tokius motyvus reikia pagirti. Gudru.
Gudrumas yra gyvuliška savybė. Mano katės taip pat yra gudrios; kai reikia jos pasimeilina, o kitą kartą ką nors ir nuo stalo nugvelbia. Kiekvieno gyvūno nagai yra lenkti sau. Žmogus taip pat turi šią savybę, o žmogaus sukurtos institucijos tokių bruožų turi apsčiai.
Sakysim kai Kubiliaus vyriausybė darė naktines mokesčių reformas, ar ji vadovavosi protu, ar gudrumu? O kai daužė Seimui langus, ar tą darė žmonės, ar gyvūnai? Gyvūnai kartais susipeša. Mano katės taip pat susipeša ir tenka jas išskirti su šluota. Vat, o jei taip išvaikius su šluota tą Seimą ir tuos langų daužytojus...

Gudrumo pas mus apsčiai; gudri antstolė ,kuri kalbėjo su manim (jautėsi kaip katė žaidžianti su pele), panašiai jautėsi teisėja, mokesčių inspektorė.

Todėl stebėtis, kad žmonės bėga iš gyvuliškos aplinkos tikrai nėra ko. Nėra ko stebėtis, kad žmonės emigruoja ir nežada grįžti.

Patriotizmas. Girdėjot, kad yra toks žmogiškas bruožas. Tai va, patriotas gali būti tik tuomet kai gina žmogiškumą, o kai to žmogiškumo gyvuliškoj aplinkoj nėra tai normalus žmogus pasitraukia.

Reziume. Ar įmanoma iš gyvuliškos Lietuvos padaryti žmogišką? Ko reikia,kad tai būtų? Šiuos klausimus užduodu kiekvienam skaitančiam šį blogą.

Komentarų nėra: