Puslapiai

2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Padėkit susigaudyti

Supermamos yra užvedusios temą apie tinklinį marketingą ir kitas aferas. Kapojuosi pas jas jau daugiau kaip metai. Galima sakyti esu vienišas pas tas mamas, niekas manęs giliau nepalaiko išskyrus vieną kitą kolegę. Šiandien pagaliau perskaičiau Kijosakio „Aštuonios nematomos tinklinės rinkodaros vertės, neskaitant uždarbio“. Knygos pabaigoje jis atvirai kritikuoja kaupiamuosius pensijinius fondus. Va kur bendramintis. Kitam svieto gale gyvena, bet su manim sutinka vyras. Nu ne taip...aš su juo sutinku, aš jį palaikau.

Iš tikro, kiekvienas mąstantis ir šiek tiek su ekonomika susipažinęs masto panašiai.

Staiga man toptelėjo į galvą, kad tų aferų šiandien yra daug daugiau, o jei koks nors distributorius ir paskiedžia šiek tiek, kad tik pas jį pasirašytų, tai čia tokia nekalta avelė, kad net dėmesio nereikia kreipti.
Prisiminiau, kad mano žmona moka tuos pensijinius mokesčius kompanijoj AIG. Nu čia ta pati kurią Amerikos vyriausybė gelbėjo, o kai išgelbėjo tai jos šefai sau premijas išsirašė. Nu ne po 5 litus, o po kelis milijonus.

Pensijiniai draudimo fondai, va čia tai afera. Oficiali, teisėta, bet afera. Apie tai niekas nekalba. Bent jau aš negirdėjau. O moka pasakiškus pinigus iš kurų didelė dalis sueina administracinėms išlaidom padengti, o visa kita....kaip dievas duos.

Tai jūs man durnam paaiškinkit, jei tinklinio marketingo kompanija atsiunčia prekę ir dar išmoka premijas už pakviestus klientus, tai kur čia afera? O jei rimta kompanija moka iki gyvenimo pabaigos ir dar palikimą palieka vaikams ir vaikaičiams, tai čia kas? Afera?
Prisimenat kažkada rašiau apie Lietuvos skolą. Įdomu kokia ji šiandien ir kokia buvo tuomet. Gal sumažėjo? Tuoj pažiūrėsiu.

Va jinai. „11071 lt. Skola buvo 2011.01.06, o šiandien 11104 lt šiandien tai buvo 2011.01.13. „

O šiandien 2011.04.03 ji jau 11757 lt. vienam žmogui. Kur mano kalkuliatorius? Tokiu būdu skola nuo 2011.01.06 iki 2011.04.03 padidėjo 686 lt. Per tris mėnesius beveik 700 lt. Tai gale metų ji tikrai pasieks 15000 lt ir tai dar ne riba. O gal ir visą 20000 lt.

Vat... šiandien gimė kūdikis ir jam jau pripaišoma skola beveik 12000 lt. O tie kurie šiandien mirė, Petras tikrai į rojų nepriims. Sakys skolas išsimokėk pirma, o tik tuomet priimsiu...

Nu kū aš galiu pasakyt? Egipto vergas geriau gyveno. Tikrai. Patikėkit.
Palaukit hebra? Norit pasakyti, kad Kubilius nežino ką daro? O Grybauskaitė skelbia krizės pabaigą? Ji ką, apsprendžia monetarinę politiką?
Ji su Kubilium užsiima ekonomine psichoterapija. Ir nieko daugiau. Liaudiškai kalbant- muilina akis.

Pyp...pyp...pyp...
Ir dar po viso to, ką parašiau, kažkokia superboba klyks, kad tinklinis marketingas yra afera? (šiaip mergaitės atleiskit... asmeniškai prieš jus aš nieko neturiu prieš)?

Pyp...pyp, arba man stogas važiuoja, arba aš nieko nesuprantu.
Gal kas paaiškins?

4 komentarai:

MLM ir ne tik rašė...

Vertas aplodismentų straipsnis :).
Na, o kas liečia, kad MLM tai afera, na ką aš galiu pasakyt, yra žmonių , kurie nepasirengę priimti tokios tiesos, jiems, tai afera ir vsio ir nors tu kuolą ant galvos tašyk, jie vistiek savo...AFERA...
Na bet yra tokių, kurie pralaužia ledus ir sėkmingai darbuojasi, jie dažniausiai neturi net kada po forumus landžiot ir bandyt kažkam kažką įrodyt ir manau teisingai daro. Dirba užsidirba ir gyvena, gyvenimu džiaugiasi ir jiems kiekviena diena, kaip šventė...O kam TM = afera, tas verkia ir gyvenimą keikia ir ne tik gyvenimą... ir dar ilgai keiks, kol ateis laikas ir noras keisti savo gyvenimą ir požiūrį... (jei ateis...)

Anonimiškas rašė...

Vargu ar aplamai kas susigaudo, kas vyksta :D Uzjauciu protingus, issilavinusius zmones (as jiems nepriklausau), kurie bando surasti racionalu paaiskinima siandieniniam vyksmui:), kapstydamiesi vis giliau ir tokiu budu kankindami save bei gadindami savo sveikata. Mes kvaileliai, nebaige universitetu, neturedami tvirtesio pagrindo po kojomis (nei profesinio, nei materialinio,nei...) ir tai bijom kelti bangas, savo sudziuvusiose smegenelese, kad neprarastume paskutiu aliuziju i proto, tiesos, teisybes iliuzijas :D :D O ka kalbet apie protingus? Kurie mato,supranta, kas vyksta, tik negali racionaliai paaiskinti, nei sau, nei kitiems,kaip taip galima. Tikrai nuosirdziai juos uzjauciu. Tai turi buti labai skausminga. Mes, kvaileliai, nesuprantam. Taciau sugebam padaryti isvadas: kvailiai - dauguma,protingi - mazuma. Prie sito pridejus tai, kad mazumos stumiamos i pogrindi:protas, intelektas turi buti uzkastas giliai, o mes, brangioji dauguma ir toliau sokim kiek imanoma auksciau, uzimkime svarbiausias visuomenines pozicijas ir dziaukimes Chaosu. Juk Chaosas viso ko pradzia. Megaukimes ir slyskime pavirsium! Taip ramiau, saugiau, sveikiau irlengviau. ar gali buti dar blogiau?

Aurius rašė...

Anonimui-filosofui.
Pasaulis yra toks, koks pats esmi.
Universitetai nieko mums neduoda. universitetai lavina tik protą, o kur dar dvasia, emocijos ir kūnas. Bet protas be kitų elementų irgi nepilnavertis.
Va taip.

Aurius rašė...

Anonimui. Turiu pripažinti, kad jūs užkabinat gilią temą. Reikės kada nors atskirą postą parašyti.Bet šiandien neturiu laiko. Žaidžiu su inWEB24 produktais. Mokausi.
Protas be sąjungos su dvasingumu, emocijomis ir kūnu, kurią tą chaosą.